0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #120 -: Ноември 01, 2007, 17:39:00 pm »
Ами, Наде,
то вярно че при теб по-малко време остава и трябва да мислиш.
Аз се колебая м/у Шейново, Майчин дом и МБАЛ Св. София.
За Майчин дом - момичетата ми писаха, че разполагат с най-добрата неонатология.

Ако коремът ти се втвърдява - това е сигнал за контракции. Док трябва да прецени как ти е матката и да взимаш Магнерич / Магнерот.
За упражнения - хубаво е, но в моя случай, например ми препоръчват почивка и лежане и да сведа движенията до минимум. Преди да забременея, ходех на фитнес, ама от 5 мес. не съм ходила. Що ли...
Особено, ако си с контракции - забрави за движение, лежане му е майката.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #121 -: Ноември 01, 2007, 17:46:58 pm »
Аз съм се насо4ила в София в "Св.Анна" бившата окръжна болница. Много съм доволна от там от обслужването и отношението и е много 4исто. Надявам се 4е съм помогнала.

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #122 -: Ноември 01, 2007, 18:55:21 pm »
Миленче аз пия Магнерот откакто съм забременяла :).
Анета там при кои лекар си се запътила. Имам една позната, която също ми там ще ражда и е доволна от лекаря, които я следи. Само, че забравих за кои става дума :oops:. А това окръжна болница си е окръжна нали в смисъл няма друга окръжна болница(да знам дали става дума за същото място?????
*
« Отговор #123 -: Ноември 01, 2007, 18:58:04 pm »
Да това си е . Мен ме следи док. Шуманов и мога да кажа 4е е страхотен 4овек. И ве4е лежах тм и съм много доволна.

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #124 -: Ноември 01, 2007, 19:11:29 pm »
Ще проуча нещата и за там. Благодаря ти. :)
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #125 -: Ноември 01, 2007, 19:35:52 pm »
Милена,ако решиш да е клиниката на Мазнейкова,питай задължително дали вече имат кувьоз .Все паак си с близнаци и трябва всичко да предвидиш.
<br />
*
« Отговор #126 -: Ноември 02, 2007, 09:09:30 am »
Момичета, дайте ми някакъв аналог на Калмацин (калций, магнезий, цинк) на Walmark. Питах в аптеката дали са подходящи за бременни и те ми отговориха, че само по лекарско предписание. На въпроса дали имат някакъв еквивалент на тази комбинация, подходящ за мен, те ми казаха – не! Възможно ли е съвсем нищо да не се предлага и за всеки витамин да е необходима рецепта?!

« Отговор #127 -: Ноември 02, 2007, 09:31:37 am »
аз в момента пия магнезии превантивно.това са едни прахчета,пише-magnezium Diasporal
« Отговор #128 -: Ноември 02, 2007, 09:34:35 am »
Ани, по-добре питай лекаря си какво да пиеш като витамини. Не си предписвай лекарствени продукти точно сега и не забравяй, че прекалената употреба на витамини е също толкова опасна, колкото и недостига им.
*
« Отговор #129 -: Ноември 02, 2007, 10:35:30 am »
Лекарката ми предписа Матерна на Центрум, пих ги един месец, но смятам, че поемам достатъчно плодове и сокове за да не ми се налага да набавям витамини по този начин. За по-сигурно обаче исках да купя нещо с клаций и магнезий - всички знаят, че калцият е много необходим точно в този период, а не се знае киселите млека които консумираме доколко са натурални  :?

ОФФ темата една статия за страха от раждането в нетинфо:
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1118665
*
« Отговор #130 -: Ноември 02, 2007, 10:55:34 am »
аничка, не е добре да взимаш каквито и да е витамини или минерали без да са ти препоръчани от лекар. за калций специално досега не съм чувала на някой да са му изписвали. яж повече сирене, ако се съмняваш в млякото :)

*
« Отговор #131 -: Ноември 02, 2007, 11:05:30 am »
То сиренето от мляко се прави ;) Понеже покрай работата си имам поглед върху всички хранителни продукти, мога да ти кажа, че и за сиренето не можем да бъдем сигурни какво точно съдържа :)
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #132 -: Ноември 02, 2007, 11:30:06 am »
Аничка, аз понеже имах проблеми с набавянето на калций си купувах разтворими таблетки с калций и магнезий и така си ги набавях. Има такива, които са безобидни за пиене и не са комбинирани с други.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #133 -: Ноември 02, 2007, 14:18:23 pm »
Момичета, на 2 пъти днес ми се случи да имам голямо изтичане на слуз наведнъж - светложълто течение с кашава консистенция, примесено с течна прозрачна слуз. Изкарах си ангелите. По принцип си имам по-обилно течение със светложълт цвят, но досега не ми се е случвало да е толкова обилно и течно. Има ли за какво да се притеснявам или питам глупости?  :oops:
  09.11.2007
*
« Отговор #134 -: Ноември 02, 2007, 14:27:10 pm »
При мен също понякога е по-силно, но това си е тенденция от около месец.
Обади се за успокоение на док. Не вярвам да има причина, но все пак. :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #135 -: Ноември 02, 2007, 14:29:44 pm »
Благодаря White, аз утре така или иначе съм на преглед при Док и ще го питам, но нали съм си паника...  :oops: Все си мисля най-лошото...
  09.11.2007
*
« Отговор #136 -: Ноември 02, 2007, 14:39:18 pm »
Все си мисля най-лошото...
Това не ти ли го забранихме вече? :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #137 -: Ноември 02, 2007, 14:41:50 pm »
Ох, то и аз си го забранявам, не само вие, ама пусто като все наопаки ми върви...  :lol:
Док ме прекръсти на Тотева вече, с тоя моя куц късмет, Марко Тотев ми бил братовчед.  :oops:
  09.11.2007
*
« Отговор #138 -: Ноември 02, 2007, 17:35:26 pm »
То сиренето от мляко се прави ;) Понеже покрай работата си имам поглед върху всички хранителни продукти, мога да ти кажа, че и за сиренето не можем да бъдем сигурни какво точно съдържа :)
Аничка, в суровите бадеми има дори повече калций от сиренето и млякото. Аз така си го набавям  :wink:
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
« Отговор #139 -: Ноември 02, 2007, 18:09:20 pm »
Лекарката ми предписа Матерна на Центрум, пих ги един месец, но смятам, че поемам достатъчно плодове и сокове за да не ми се налага да набавям витамини по този начин. За по-сигурно обаче исках да купя нещо с клаций и магнезий - всички знаят, че калцият е много необходим точно в този период, а не се знае киселите млека които консумираме доколко са натурални  :?
ОФФ темата една статия за страха от раждането в нетинфо:
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1118665

Аз пиех също Матерна, докато миналия месец се "отворих", че Prenatal Formula са първо с
по - високо съдържание на витамините и второ на същата цена - двойно количество /60 табл /
Но не мисля, че по време на бременност са достатъчни само сокчета и плодове,
В хапчетата има и друки съставки, които са важни за нас и бебето, като йод, желязо и т,н