Джамси, не, слава богу не ми направи гърч. Не знам как се нарича точно, но се случи следното - и двата пъти при много рязко вдигане на темп., устните му посиняват и цялото телце започва да се друса яко, ама много яко, като компресор, и някак си долната му устничка започва да се криви - явно от треперенето. Първия път се случи на улицата, докато се връщахме от поликлиниката - започна леко треперене и докато го кача до в къщи се тресеше ужасно и не можеш да го контролираш по никакъв начин. Премерих темп - 39.8. Не мога да ти кажа колко дълго беше, но най-силното тресене продължи към 2, 3 минути, ама на мен ми се стори към половин ден.
Втория път беше по-лекичко и като цяло продължи към 10тина минути според мен, но не ми вярвай, изобщо не съм гледала часовник и едва ли имам точна представа за времето. Бяхме си в къщи, той започна да вдига темп., а тогава той много държи да сме гушнати - седяхмеси двамата на нашата спалня аз седнала, облегната на таблата, той върху мен и изведнъж пак започна гадното друсане, но слава богу не беше като първия път.
Да не ви се случва, но ако не дай боже се случи - в такъв момент докато трае друсането - нищо не можете да направите, а и не бива (това го казаха и двете педита). Същото се отнася и за фибрилните гърчове - не били животозастрашаващи - не било много страшно, само гледката била ужасна, казаха педитата. Иначе - свещички и в краен случай хексалгин, и никакви средновековни методи като ледени чаршафи и прочие
Айде стига ужасии - да са ни живи и здрави, пак казвам, калпазаните.