0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мнения на Birdie - деца над 6 години
« Отговор #40 -: Януари 03, 2008, 15:49:20 pm »
Здравейте докторе и Честита Нова Година.
Дъщеря ми е с варицела.Има много пъпки по цялото тяло и особено по лицето.Някои започнаха вече да завяхват и да хващат коричка от горе.По 3 пъти на ден ги минавам с ментолов спирт и след това мажа с Псилобалсам.Питането ми е следното:има ли някакъв мехлем с който да мажа за да заздравяват по-бързо и да паднат коричките и същевременно да не останат белези.За сега не се чеше и не я сърби много.Просто по личицето е нещо страшно и ме притеснява да не остане на петна.Освен това тя има и витилиго-възможно ли е то да се активира по някакъв начин от шарката?Предварително благодаря.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #41 -: Януари 03, 2008, 17:39:36 pm »
Къпете-2,3 пъти дневно. Може да ползвате Авеено или А-Дерма с трици във ваната-облекчават много сърбежа.
Оставяйте детето да седи във водата, обличайте с широки дрешки.
Колкото по-чиста поддържате кожата, толкова по-добре.

Няма да има проблем с витилигото.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #42 -: Януари 03, 2008, 18:19:10 pm »
Да разбирам ли че не е забранено мокренето?Нашата лекарка ми каза никакво мокрене докато не паднат коричките а и така казват всички че дете болно от шарка не се къпе.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #43 -: Януари 04, 2008, 01:28:53 am »
Разбира се че НЕ Е забранено-тъкмо напротив.
Sir Alec Guinness
« Отговор #44 -: Януари 10, 2008, 19:17:21 pm »
Здравейте, Birdie, регистрирах се в този форум, понеже открих, че вече пишете тук. Имам следния проблем, който за съжаление не можах да разреша по нормалния начин, т.е. с посещение при специалист:

Шестгодишният ми син вчера като се върна от детска градина се оплака, че там го е боляло крачето през целия ден. Показа и къде точно го боли - лявото бедро отпред, горе високо, почти при ингвиналната гънка. Проверих дали няма увеличени възли в областта на слабините - не се напипваше нищо. До вечерта беше кисел и се оплакваше от болки, но си заспа нормално. В пет сутринта обаче се събуди, плачейки от силни болки, куцаше силно, като стана и този път вече сочеше като болезнено друго място - средата на бедрото отпред (не можа да обясни дали костта или меките тъкани) и костта точно под коляното, пак отпред.

Няма температура, зачервявания и отоци; боли го както при движение, така и в покой; болката е на пристъпи, като понякога пристъпите са толкова силни, че пищи от болка. Понеже преди година имаше еднократен пристъп на реактивен артрит след прекарано вирусно заболяване (но тогава беше засегнато едното стъпало, което беше и леко подуто и зачервено, изобщо класическа картина на реакт.артрит, а сега симптомите са други)и с оглед на това, че допреди една седмица също беше болен от някакъв вирус, го заведох на ревматолог, който го прегледа много небрежно в рамките на две минути (просто го накара да клекне два пъти и го провери за отоци и зачервявания, каквито нямаше) и като чу, че е имал веднъж реактивен артрит, каза, че и сега явно е това. Предписа Волтарен хапчета, два пъти дневно по 1/2 таблетка. Те обаче явно не му действат много, защото пак си го боли, а и мен ме притеснява това, че на практика не можем да сме сигурни, че болката е в резултат на артрит, а не е напр. мускулна, или пък причинена от някакъв друг, по-сериозен проблем в костта. 

Лекарят, който го видя, е много известен, не искам да споменавам името му, но се счита за един от най-добрите детски ревматолози. Аз обаче съжалявам, че му споменах, че сме имали един епизод на реактивен артрит, защото той веднага се хвана за това и на практика не обсъди изобщо други възможности. На въпроса ми не е ли странна тази мигрираща болка, която променя локализацията си и не би ли следвало при реакт.артрит да са засегнати ставите, той смънка, че по принцип да, но след като е имал веднъж такъв пристъп, явно и сега се касае за същото.

Затова молбата ми към Вас е да ме посъветвате дали да потърся друг специалист (и какъв) или да изчакам ден-два, за да проследя състоянието му и евентуално ако продължават симптомите, да се консултирам с друг лекар. Предварително Ви благодаря!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #45 -: Януари 13, 2008, 12:46:27 pm »
Не работя в Бг и затова не мога да препоръчам... .
Чувал съм обаче добри думи за Д-р Алексиев (Алексеев?).
Защо не направите изследвания -пълни и подробни?
Sir Alec Guinness
« Отговор #46 -: Януари 13, 2008, 16:16:56 pm »
Благодаря Ви. Ще се поразпитам за него.
« Отговор #47 -: Януари 16, 2008, 16:26:21 pm »
Добър ден, д-р Birdie.
Бих искала съвет и аз.Голямата ми дъщеря /на 7 год./много повръща/стигаме чак до болница от обезводяването/.Свещички/вомакур,вомитус хиил, цитрат,деган,,,,,,само временно действат/.Преди 1 сед. я пуснаха от болница,беше 3 седмици там,пак така-почна да повръща,нищо не може да приена,стана пневмония.....3 венозни антибиотика ,една седмица стоя в къщи и от вчера пак започна да повръща.Температура,кашлица няма.Отчаяна съм,,,,,,
*

Birdie

• 11040
« Отговор #48 -: Януари 16, 2008, 17:09:11 pm »
С какво аз мога да помогна?
Sir Alec Guinness
« Отговор #49 -: Януари 16, 2008, 21:14:11 pm »
Др. Бырдие ( извинявам се че публикувам в грешната вызрастова група), ако случайно видите това сыобщение тази вечер - выпрос относно температурата. Синыт ми я качи на 40 градуса, а вече дадох Парацетамол 240мг ректално и има още два часа до следващата доза (на 8 часа ги давам). Какво е добре да направя, за да избегна по-високо покачване? Или ако се покачи над 40 градуса какво може да се направи за да го охладя? Освен ректален Парацетамол нямам друго в кыщи. Иначе детето е ОК - пи вода, все още не я е повырнал, последният памперс беше мокыр, реагира ( отпуснат е но това е нормално)
« Последна редакция: Януари 16, 2008, 21:15:47 pm от Илче »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #50 -: Януари 16, 2008, 21:41:20 pm »
Нурофен?
Може да дадете Нурофен, ако имате, веднага.
Може да обтриете ръце и крака с компрес (кърпа с поставени 4-5 ледчета).
Sir Alec Guinness
« Отговор #51 -: Януари 16, 2008, 21:48:22 pm »
Нямам, тук май не се продава или поне не без рецепта. Утре ще проверя в аптеката за да имам за друг пыт.
Сыблякох го, като е покрит с една пелена и едно много широка врыхна блузка и май се охлади. ОК, ще пробвам компреса с лед да го оптрия. Пффф уж сым майка куражлия за температурите, но като стане 40 градуса и ми става много нервно за детето да не направи някой гырч....Благодаря много за сыветите!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #52 -: Януари 16, 2008, 21:55:37 pm »
Разбирам...
Обтриите само ръцете и краката, без тялото!
Ще спадне бързо...
"Понстан" няма ли по Аптеките?
Sir Alec Guinness
« Отговор #53 -: Януари 16, 2008, 22:06:12 pm »
Утре ще проверя. Ако ги няма тези неща, ще ми донесат от БГ тогава Нурофен.Направих обтриването на краката и рыцете- выобще не му хареса и започва да плаче, но поне локално се поразхлади.Мисля, че след следващата доза Парацетамол трябва да е доста по-добре, само да стане най-накрая 22.00, че да му я сложа.
« Отговор #54 -: Януари 17, 2008, 07:54:50 am »
Оххх най-накрая Виктор е по-добре и има само 39 градуса. Дори след като дадох Парацетамол обаче тази нощ поне още 2 часа Виктор изгаряше и температурата беше сыс сигурност над 40, Единственното, което ме спря да не отида в бырза помощ беше, че не е беше обезводнен и ме следеше с поглед, имаше реакций и честотата на дишането все още беше в норма. Чела сым протокола за дом. лекари за деца сыс висока температура (иначе щях направо да сым в паника).Там обаче само за Парацетамол се говори без други антипиретици.

След 3 дни ще имам гости от БГ и ще ми донесат каквото е необходимо.
Бихте ли ми казали:
Нурофен - по колко мг и под каква форма?
Понстан - сыщото?
При следващото разболяване по каква схема се редуват сыс парацетамоол 240мг.
Диазепан - ако направи гырч - колко мг ректално се дават?
Хиляди благодарности!!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #55 -: Януари 17, 2008, 11:32:51 am »
Простете, къде живеете? за търговските имена на лекарствата питам... .
Sir Alec Guinness
« Отговор #56 -: Януари 17, 2008, 12:49:16 pm »
Холандия

Може би е добра идея да си направя и среща с домашния лекар, за да знае че Виктор вдига винаги такива ужасно високи темп. Иначе поне тук най-вече ги интересува общото сыстояние на детето (по различни признаци) и дали има над 38.5 или не, даже не питат и колко точно е висока темп. Но може би за над 40 градуса да е важно да се отбележи....
« Последна редакция: Януари 17, 2008, 12:53:13 pm от Илче »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #57 -: Януари 17, 2008, 13:25:39 pm »
Да, но температурата има източник, и той е важен и с цел прогноза, и с цел възможно лечение. Може да е ангина, например, и ако е ясно от първият ден това (след преглед), е глупаво да държите детето 4 дена с температура 40, щом резултатното лечение би променило нещата веднага.
Потърсете "Понстан"-това е много по-качествен аналог на Нурофен и се продава широко в Западна Европа.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #58 -: Януари 18, 2008, 16:51:26 pm »
Бърди, при дете на 7г, 22 кг, със съмнения за гастрит, зантак или фамотидин? се предпочита? многократни повръщания без установена друга причина нали навеждат на мисъл за гастрит?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #59 -: Януари 18, 2008, 17:32:11 pm »
Зантак.
Но проблема е в диагнозата... .
Sir Alec Guinness