0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie - деца над 6 години
« Отговор #100 -: Юни 20, 2008, 01:41:41 am »
Да,добра е.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #101 -: Юни 26, 2008, 14:05:47 pm »
Докторе, миналата година на големия ми син /6г./ му излязоха едни пъпчици, като мехурчетата на ръцете и краката, после кожата се бели и лющи. Дерматолога тогава каза - дисхидрозиформена екзема, мазане с Тридерм, мина наистина. Сега пак по стъпалата има много силно лющеща се кожа, но мехурчета не съм забелязала. Довечера ще се опитам да пратя снимка. Да ми кажете нещо повече за тази екзема?

ТОЙ - 06.11.2001 ; той - 03.12.2007
*

Birdie

• 11040
« Отговор #102 -: Юни 30, 2008, 00:41:00 am »
Тук нещо става... Има изтрити постове.
Отговорих на въпроса на kalinuccia преди 12 часа...
Всъщност, отговорите,които съм писал с дата 29/06/2008 са пропаднали и ги няма. Както и въпросите със същата дата.

Имаше тук и един въпрос за in toe walking при дете на 9 годишна възраст...

И в другата тема бях писал отговори, които също магически ги няма...

Модераторите? нещо да знаете по въпроса? като че ли има пропадане на данни от базата Ви...
« Последна редакция: Юни 30, 2008, 00:44:50 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #103 -: Юни 30, 2008, 20:52:00 pm »
Докторе, някакви хакерски атаки е имало, доколкото разбрах и са изчезнали много мнения и дори цели теми.... :(

Отговорът Ви за сина ми с ортопедичния проблем успях да го прочета и си запаметих даденият от Вас сайт. Благодаря Ви още веднъж. Сега съм в процес на търсене на добър ортопед и ще отидем на преглед. Дано не е късно.....

*
« Отговор #104 -: Юли 04, 2008, 13:28:09 pm »
Здравейте Докторе!скоро ви писах,че
Цитат
здравейте докторе.от близо 20 дни синът ми 12г,има суха алергична кашлица.лекуваме със Xyzal i Ecobec/beclometasone/.за кратко пи и вентолин.вчера пак се чуваха леки хрипчета в дробовете.кашлицата намаля,но не спира от доста време.колко дълго мога да ползвам това лечение и най-вече Ecobecа.по-принцип бавно ли минават тези алергични кашлици и трябва ли да отхрачва,защото пихме и АЦЦ,но кашлицата продължава да е суха...
и до седмица предстои да слагаме Priorix-трябва ли да отложа ваксината до пълно оздравяване или не...?

сега се сещам,че отначало започна да му изчезва гласа и лекарката каза,че проблема е в ларингса ,плюс кашлицата.всичко това стана 3,4 дни след поставяне на ваксина против дифтерия и тетанус.мислите ли,че може да има някаква връзка с ваксината?а дифтерия как се лекува?
« Последна редакция: Юли 04, 2008, 13:36:24 pm от nano »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #105 -: Юли 04, 2008, 13:37:08 pm »
Не, няма връзка с ваксината.
Ако не е нещо остро, погледнете и възможността да е странична реакция към Екобек-инхалаторните КС препарати дават такива странични реакции. Освен това инхалаторните КС препарати могат ДА предизвикат кашлица като страничен ефект.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #106 -: Юли 04, 2008, 14:01:22 pm »
да,но четох,че дифтерията започва с част от нашите симптоми-наистина ли не е възможно ваксината да провокира заболяване.притесних се доста...
а този екобек нали го пръскам против кашлица-как да я предизвика...?след обед пак съм на лекар
*

Birdie

• 11040
« Отговор #107 -: Юли 04, 2008, 18:28:54 pm »
Мислите че детето е болно от дифтерия? Ваксинирано дете?
Не мисля... .
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #108 -: Юли 04, 2008, 18:55:04 pm »
ходихме на лекар-продължава да има хрипове.изписаха Eurespal и продължаваме с екобека.не,не мисля,че е болен от дифтерия,но се чудех дали не е реакция от ваксината някаква...
*

Birdie

• 11040
« Отговор #109 -: Юли 04, 2008, 19:25:55 pm »
Не, не е.
Вероятно детето има неизлекувана инфекция. Микоплазмена инфекция? писах по този повод, мисля.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #110 -: Юли 04, 2008, 19:44:09 pm »
питах изрично за снимка и АБ,но ми казаха,че няма нужда.благодаря за отделеното време !
*
« Отговор #111 -: Юли 11, 2008, 10:44:38 am »
Здравейте, Birdie,
Моля Ви за консултация. През последната седмица на детето няколко пъти му тече кръв от носа. Ние го отдаваме на това, че той има навик да си бърка в носа, въпреки нашите забрани. Миналата нощ обаче за първи път му е потекла кръв докато спи. Имаше 3 големи петна кръв до възглавницата и по завивката му.Доста големи са петната, колкото монета от 1 лв. Няма друго място по тялото от където може да е текла кръв. Моля Ви, кажете ми какво може да става?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #112 -: Юли 11, 2008, 14:47:17 pm »
*Алеричен ринит->хроничен сърбеж->кръвоизливи.
*Високо кръвно налягане
*Други причини-изследвания ще са нужни.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #113 -: Юли 11, 2008, 23:27:09 pm »
Благодаря. Какви изследвания да поискам?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #114 -: Юли 11, 2008, 23:31:50 pm »
"Да поискате"? Педиатърът би трябвало да разреши проблема и без Вие да се налага да искате. Просто имайте пред вид възможностите.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #115 -: Юли 11, 2008, 23:53:12 pm »
Имам достатъчно опит с педиатъра ни. Има много положителни качества, но много рядко пуска изследвания. Например, ако не бях поискала, изследване на гърления секрет преди 2 месеца, въобще нямаше да разберем, че детето има стафилокок ауреус.  :?
*
« Отговор #116 -: Август 02, 2008, 10:55:28 am »
Д-р Бърди, писах Ви преди време за дисхидрозата, открита у сина ми- 6г.9м. И миналото лято се появи, но този път беше по-силно изразена. Сега ръцете му се белят и са много сухи, с какво да го мажа? Дерматолога ми каза, когато излизат мехурчетата да го мажа с тридерм, но мина 1 месец, а ръцете му продължават да са много сухи и напукани, почти до кръв.
Вие ми писахте, но тогава имаше хакерски атаки и не получих отговора. Кажете ми повече за това заболяване, на какво се дължи, имали лечение или все пак добра поддържаща терапия?

ТОЙ - 06.11.2001 ; той - 03.12.2007
*

Birdie

• 11040
« Отговор #117 -: Август 02, 2008, 11:20:33 am »
Снимки погледнахме ли?
Това са тясно дерматологични проблеми и би било редно да ги обсъдите с дерматолог.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #118 -: Август 02, 2008, 13:48:20 pm »
здравейте д-р Birdie.синът ми явно има алергия от нещо-постоянно си търка носа,киха,има и малко хрема.не е болен и нещата не са от сега.чувствителен е към миризми,прах и дори слънцето го дразни понякога.искам да ви попитам това израства ли се,лекува ли се или се приема нещо за облекчаване на симптомите.или може и да не се прави нищо...?
« Отговор #119 -: Август 10, 2008, 21:24:07 pm »
Благодаря Ви, докторе, че ме насочихте насам  :D

И пак въпросът ми...
Синът ми е на почти 9 години и за съжаление много често боледува от инфекции на горни и долни дихателни пътища. Почти всеки вирус "слиза надолу" и детето прави пневмонии, които лекуваме в болница. Дори в момента е в болница с четвъртата си за тази година пневмония. Има и астма, но пристъпите й се провокират само от вируси. Досега съм давала само Бронховаксом без никакъв ефект. Реших тази година да опитаме с противовирусна и пневмококова ваксина. Изборът ми е Инфлексал и Пневмо-23.
Моля, дайте Вашето мнение дали това е най-добрия избор и дали е удачно да се постави и друга ваксина (например Act Hib). Колко време след изписването на детето трябва да изчакаме? В каква поредност да слагаме ваксините и през какъв период от време?

Благодаря Ви предварително за отделеното време!