Докторе, добре дошли! Много се радвам, че сте здрав! Липсвахте ни много. От неделя не съм влизала и като видях, че сте тук ми олекна!
В петък вечерта синът ми - на 8 и половина - вдигна висока температура - 39 и се появи кашлица, а през нощта вдигна 40 градуса. В събота дежурният лекар изписа сироп и противоалергично лекарство - Кларитин. Кашлицата ставаше все по зле - лаеща, суха, като ламарина.
В неделя следобяд вдигна 40.02 . Извикахме дежурен лекар - по точно съпругът ми го доведе с кола, понеже нямали транспорт - изписа антибиотик Cefzil 250 mg. на 12 часа по 1 таблетка - той е 21, 22 килограма, сироп за кашлица Flavamed и Вентолин.
Във вторник личният ни лекар чу със слушалката нещо в дясно и ни прати на снимка - която не показа инфекция на дробовете. Каза ни да продължаваме с антибиотика.
Днес сме вече 3 ти ден на антибиотик(започнахме го в неделя 17 часа), довечера ще започне четвърти ден, но в момента кашля много лошо, не забелезвам да се овлажнява и облекчава кашлицата, а температурата е 39,4. Нощите не спим, понеже нищо не помага, дори и инхалации с вряща вода и сода.
Той от малък боледува често, с ларингити и бронхити.
Какво да правя? Смяна на антибиотика ли да искам или друго? Или да изчакам още време? Благодаря Ви!