0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie - деца над 6 години
« Отговор #80 -: Април 02, 2008, 15:51:42 pm »
Докторе, добре дошли! Много се радвам, че сте здрав! Липсвахте ни много. От неделя не съм влизала и като видях, че сте тук ми олекна!

В петък вечерта синът ми  - на 8 и половина - вдигна висока температура  - 39 и се появи кашлица, а през нощта вдигна 40 градуса. В събота дежурният лекар изписа сироп и противоалергично лекарство - Кларитин. Кашлицата ставаше все по зле - лаеща, суха, като ламарина.
В неделя следобяд  вдигна 40.02 . Извикахме дежурен лекар - по точно съпругът ми го доведе с кола, понеже нямали транспорт - изписа антибиотик Cefzil 250 mg. на 12 часа по 1 таблетка - той е 21, 22 килограма, сироп за кашлица Flavamed и Вентолин.
Във вторник личният ни лекар чу със слушалката нещо в дясно и ни прати на снимка - която не показа инфекция на дробовете. Каза ни да продължаваме с антибиотика.
Днес сме вече 3 ти ден на антибиотик(започнахме го в неделя 17 часа), довечера ще започне четвърти ден, но в момента кашля много лошо, не забелезвам да се овлажнява и облекчава кашлицата, а температурата е 39,4. Нощите не спим, понеже нищо не помага, дори и инхалации с вряща вода и сода.

Той от малък боледува често, с ларингити и бронхити.

Какво да правя? Смяна на антибиотика ли да искам или друго? Или да изчакам още време? Благодаря Ви!

« Последна редакция: Април 02, 2008, 16:02:58 pm от mila71 »

*
« Отговор #81 -: Май 05, 2008, 16:59:08 pm »
Здравейте д-р Birdie,
Вече сме на 6 години. И след рожденния ден ни изненада нов проблем. От долната страна на пишката се появи участък с малки червени пъпчици, а на кожичката, която се забелва, има една пъпка и нещо като раничка. За съжаление няма работещи лекари, които да посетим, а бактробана след две намазвания не даде резултат. Не го сърби, а го наболява при пишкане. Много ще съм ви признателна ако можете да ми отговорите.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #82 -: Май 05, 2008, 17:54:39 pm »
Намажете с добър бариерен крем- "Бочко" и подобно.
За раничката "Индекстол" е чудесен избор "българско производство".
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #83 -: Май 05, 2008, 19:38:12 pm »
Много съм Ви благодарна.  :flower:
Мазах 2 пъти и с крем "Здраве" (освен с Бактробан). Дали е подходящ?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #84 -: Май 05, 2008, 20:30:37 pm »
Да.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #85 -: Май 11, 2008, 17:39:15 pm »
Здравейте, отново, Докторе,
Обръщам се към Вас,защото след няколко посещения при лекари за пореден път няма резултат от лечението. Този път детето има вероятно херпангина (според някои педиатри не е точно това, защото има зачервено гърло и нещо като 1 пъпка с бяло връхче)вече почти 2 седмици. На 3-тия ден след като се появи пъпката вдигна температура до 37.4 и я поддържа 3 дни. От тогава няма. Гърлото не го боли,но усеща дискомфорт в него. Лекувахме с Тантум верде, прополис, лимон. Гърлото се успокои, но пъпката остана и след 8 дни пак се зачерви. От вчера изпълняваме препоръките на поредния лекар - пръскам Хексорал (по рецепта 4х3 впр.), но днес превиших дозата на впръскванията случайно(вм. 3, пръснах 4)и на детето му стана лошо. Тази сутрин се появи и второ бяло връхче. Моля Ви за мнение относно лечението. Взеха гърлен секрет, който ще бъде готов в сряда, но дотогава не можем просто да чакаме. 
*

Birdie

• 11040
« Отговор #86 -: Май 11, 2008, 20:20:08 pm »
Не мога да кажа какво е това.
Преглед е нужен.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #87 -: Май 14, 2008, 15:09:27 pm »
Здравейте, д-р Birdie,
Пиша Ви, защото днес се установи, че в гърления секрет на детето има малко количество стафилокок ауреус. Чуствителен е към Клацид, Зинат и др. антибиотици. Само че докторът каза, че след като няма температура, хрема и друга симптоматика е по-добре да се лекува 3 месеца с Респивакс (първият от които да се пие всеки ден), за да придобие имунитет. Детето като цяло е в кондиция, има прозрачни секрети 1-2 пъти на ден (10 дни беше с доста обилни жълти секрети, но те спряха), на ден прокашля 2-3 пъти, но гърдите са чисти, имаше зачервено гърло, но с Хексорал се успокои почти. Ако имате възможност да ми отговорите, ще спрете колебанията ми за антибиотика, тъй като преди 3 месеца детето пи 12 дни Аугментин, след който получи жестока дисбактериоза. Дано не Ви досаждам.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #88 -: Май 14, 2008, 17:12:50 pm »
Повторете секрета преди да  вземете решение.
Полза от Респивакс-никаква.
Не е прието да се пръскат гърла със силни лекарствени средства.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #89 -: Май 14, 2008, 22:33:17 pm »
Благодаря Ви. Пропуснах само да кажа, че единственото, което не се е повлияло от началото на заболяването е "пъпката с бяло връхче" на едната сливица, дори в неделя се появи още една.
« Отговор #90 -: Май 15, 2008, 19:51:07 pm »
Эдравейте Д-р Бьрди!
Досега сьм ви занимавала все с малката си дьщеря,но сега имам притеснение с големия си син (казвам големия ,защото имаме и мальк батко).
Та сина ми е на 15 години и преди два дни ми се оплака от болка в дясното зьрно.Каза ,че е от 2-3 седмици ,но вече много го боляло.При напипване се усеща топче ,като голямо бобено зьрно.Налагах го с реванолен компрес 2 дни ,но няма особена промяна.Какво е мнението ви и кьм какьв специалист трябва да се обьрнем според вас?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #91 -: Май 15, 2008, 20:06:38 pm »
Има ли данни за инфекция в областта? мастит, имам пред вид...
Педиатърът на детето след преглед е на мнение?
Sir Alec Guinness
« Отговор #92 -: Май 15, 2008, 22:29:02 pm »
Утре ще се видим с педиатъра му и ако трябва ще правим снимка.
Приятна вечер!
*
« Отговор #93 -: Май 30, 2008, 18:15:34 pm »
Здравейте, Докторе,
Вече две изследвания, от гърлото и от едната сливица, показват наличие на стафилокок ауреус. Ходихме при един от най-добрите УНГ специалисти и той каза, че най-добре е след като има стафилокок, да се извадят сливиците. 8O Тъй като "дори да успеем да го унищожим сега, той вероятно пак ще се появи. А  не можем да му правим изследвания постоянно."  Досега не сме имали сериозни проблеми със сливиците и затова съм шокирана. Все пак ни препоръча да опитаме с Бактробан.
Какво е мнението Ви за резултата от такова лечение и колко дни и по колко пъти е добре да се слага бактробана? Докторът каза по 2 пъти, но за колко дни.... От притеснение не съм сигурна дали 7 дни каза... :? 
« Отговор #94 -: Май 31, 2008, 18:49:02 pm »
Birde ако позволиш ще се намеся в темата като минали по този път. charm ,доколкото ми е известно заради стафилокок не се вадят сливици. И на двете ми деца са извадени сливиците, защото месеци наред бяха болни, направиха реактивен артрит и сливи1ният и секрет беше постоянно положителен - Бета химолити1ен стрептокок от гр А. Това е бактерия която ако не се лекува може действително да доведе до сериозни проблеми, а моите деца изпиха тонове АБ безрезултатно. Дори и тогава мнението на Birdeза операциите беше отрицателно, но тук лекарите не намериха по - добро решение за ле4ение.
Но заради стафилокок не мисля 1е е необходимо да се махат сливици. Той се лекува и то успешно и според нашият ревматолог дори не е необходимо да се пие АБ. Бактробана е добро решение, на нас ни бяха изписали и някакви капки за о1и които трябваше да слагаме в носа. Не се сещам как се казват но в старите ми постове мисля 1е съм писала кои са.
Потърси и второ мнение, не се решавай на операция толкова бързо, особено ако детето няма някакви сериозни проблеми със сливиците.
Birdie пак да се извиня 4е се намесих в темата.

« Отговор #95 -: Май 31, 2008, 18:54:13 pm »
charm сега погледнах 1е става въпрос за стафилокок ауреус който се лекува с АБ. Имате ли антибиограма за да изберете подходящ АБ?

*
« Отговор #96 -: Юни 10, 2008, 23:54:17 pm »
Marychery, едва днес влизам в темата, защото на друго място прочетох, че Birdie ще отсъства до средата на юни. Благодаря ти за мнението. Разбира се, че имаме антибиограма. Но всички лекари бяха на мнение, че след като няма инфекция не трябва да запчваме антибиотика. Последният доктор (който е професор даже) каза, че бактробана е от групата антибиотици, към които са чуствителни тези стафилококи. Други изследвания не сме правили. А капките, може да са били Тобрекс? Вече 11 дни слагаме Бактробан и мисля да спрем вече. Но се притеснявам, че всичко започна с появата на нещо като мънички бели кистички или връхчета на пъпки по сливиците (по 1-2 на сливица) и за съжаление преди 2 дни все още бяха там  :(.
« Отговор #97 -: Юни 11, 2008, 11:56:37 am »
 charm  защо не заведеш детето на специалист УНГ? Мисля че това ще е най - разумно във вашият случай. Ние много си изпатихме от сливици, и въпреки че Birdie беше на мнение че ваденето на сливици е крайна мярка при нас се наложи. Най - добре се обърни към специалист. Ако искаш пиши ми ако сте от София ще ти кажа къде аз водя моите деца и съм много доволна. Ако имаш нужда от още нещо доколкото мога ще се опиатм да съм ти полезна.

« Отговор #98 -: Юни 11, 2008, 12:09:37 pm »
И

*
« Отговор #99 -: Юни 19, 2008, 20:52:51 pm »
здравейте Докторе!на синът ми 12г му предстои ваксинация против Морбили,Паротит и Рубеола.ваксината ще бъде Priorix.добра ли е,има ли по-добра и има ли странични ефекти?