Ходих да видя Док.вчера момичета. Кафявото кървене може да е стара кръв, ама аз нали съм си куковица и пълна параноичка и отидох да си направя ехограф. Бебето е добре,беше пораснало колкото трябва, отговаряше си на седмиците а сърчицето му беше 143 удара в минута. Док. видя от къде идва това кафяво кървене. Имам хематом около другото сакче, до колкото разбрах (английския понякога ме затруднява, особенно с медицинските термини)и от там фактически идва тази стара кръв. Каза ми, че не е опасно за бебето, че е много често срещано и че се абсорбира от самосебе си. Гложди ме, че неразбрах къде точно е това хематомче, но в понеделник пак ще ходя и пак ще питам. Рових се из интернет за това и намерих различни материали. Казват, че хематома се образува обикновенно при плацентата, когато тя се оформя и този хематом се намира някаде между пластовете на плацентата и се изчиства от самосебе си. Но аз така и неразбрах моя от този вид ли е. До колкото аз разбрах е около празното сакче някаде. Не било опасно за бебо, но с моята луда глава сега се ошашках и пак немога да се успокоя. Все нещо има значи, направо ще се побъркам момичета. Май съм за бой, хората ми казват няма страшно, аз Тома неверни.
Някоя от вас имала ли е такова нещо момичета и как са се развили нещата? Казват, че е доста срещано и е една от причините за кървене през втория тримесър.