0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Темата на бременните-14 част
« Отговор #80 -: Ноември 18, 2007, 17:33:54 pm »
на мен от няколко дни глените са ми подути и много болезнени.също така от време на време ми изтръпват ръцете(особенно лявата,както и левия глезен),колената много ме болят.дали е от килограмите които качвам и тях незнайно как,но са по 1кг.на седмица.дали не задържам вода просто :?
какви изследвания да си пусна???
И при мен е почти като при теб-през последните 10-тина дни нощем много ми изтръпват ръцете и особено лявата. Просто не мога да й намеря място. Точно 5 мин я държа и вече отново се схваща. Вчера цял ден не можах и за малко да си почина и снощи се оказа, че краката ми се бяха подули в глезените. И при първата бременност краката ми се подуваха след като започнах 7-я месец. Но това постоянно изтръпване на ръцете се чудя какво да правя. Ръцете ми ме болят денем и стоят подути, а нощем освен това са и постоянно изтръпнали.

Танкито, и при мен се появява от време на време главоболие. Аз се справям с него като пия парацетамол-това ме спасяваше и с първата бременност. И изпробвай масаж на слепоочията-заеми легнала или полулегнала позиция и с показалеца и средния пръст и на двете ръце масажирай слепоочията и от двете дтрани едновременно(това е мястото между окото и ухото). Този масаж има невероятен ефект и много пъти ми е помагал когато съм била на работа и нямам нищо против главоболие. Прави масажа поне 5 мин. Дано помогне.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
« Отговор #81 -: Ноември 18, 2007, 17:43:01 pm »
Мислех си за парацетамол,но не бях сигурна.Ще опитам и парацетамол,и масаж.Надявам се да помогне,защото като съм си вкъщи не е фатално,мога да си полегна,но като съм на работа,направо е кошмар.Много ви благодаря.
*
« Отговор #82 -: Ноември 18, 2007, 17:49:40 pm »
Fia,честно казано не мисля, че с някакви храни ще свалиш кръвното си налягане. Говори с лекаря си и ако се налага той ще ти изпише лекарства. Относно отоците особено по краката, имай предвид, че нарасналия обем на матката притиска съдовете в таза и това е причина за се получават.Безсолната диета и приема на течности ще облекчи състоянието ти
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #83 -: Ноември 18, 2007, 21:28:51 pm »
на мен от няколко дни глените са ми подути и много болезнени.също така от време на време ми изтръпват ръцете(особенно лявата,както и левия глезен),колената много ме болят.дали е от килограмите които качвам и тях незнайно как,но са по 1кг.на седмица.дали не задържам вода просто :?
какви изследвания да си пусна???

За твое успокоение, и аз имах отоци на глезените, но при мен беше по-скоро и оттова, че ходех на работа в най-голямата жега/направо се чудя на акъла си :x/, но пък бяха в седмия месец. Да не те стряскам, но тепърва ще те болят ставите, особено в осмия месец. Като родиш и ставаш по 20 пъти на нощ да храниш бебчетата, ще те заболят колената още повече  :wink:/не се шегувам/. Изтръпването също го имах. За килограмите е индивидуално. Аз ядах през 2 часа, но не качих много, само на корем. Търпение и почивка, мила!!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #84 -: Ноември 18, 2007, 21:50:03 pm »
Момичета, от снощи започнах мн. често да пишкам. Страхувам се да не е цистит 8O, защото преди година-две доста ме тормозеше този проблем.
Преди винаги съм се лекувала с Ципрофлоксацин, но сега?!
Ако някоя от вас е имала подобни оплаквания, моля да сподели как се е преборила с тях.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #85 -: Ноември 18, 2007, 21:53:12 pm »
Момичета, от снощи започнах мн. често да пишкам. Страхувам се да не е цистит 8O, защото преди година-две доста ме тормозеше този проблем.
Преди винаги съм се лекувала с Ципрофлоксацин, но сега?!
Ако някоя от вас е имала подобни оплаквания, моля да сподели как се е преборила с тях.

Аз пишках по 5-6 пъти на нощ дори. Това е от бременността, според мен! При цистит най-малкото щеше да имаш парене си мисля!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #86 -: Ноември 18, 2007, 22:33:58 pm »
Pgzenga,и при мен е така от около 2 седмици,но и аз като Касси смятам,че е по-скоро от бременността.
« Отговор #87 -: Ноември 19, 2007, 08:47:48 am »
Зори,
при теб кое наложи изследване за гест. диабет?
Питам, защото се чудя дали да не направя и аз такова.
Аз до момента съм качила 8 кг. - май е множко, а може и да не, нали са 2 бебките.

А от 2 дни съм с една ужасна хрема. Ще питам днес в аптеката дали този спрей Олант е безвреден при бременност и ако е, ще го пробвам.
Снощи мъжът ми ме разтри със спирт Анестезол само раменете, без кръста, разбира се. И като взех да се сгрявам, се параноисах и казвам: "ами това сега дали е безвредно?" Той горкия стана и взе с една кърпа да се опитва да сваля спирта :lol:.
И каза, че мислел, че вече съм изчела всичко и трябва да съм компетентна. Е, не получих контракции, така че, надявам се, не съм навредила на мишочките.

Кит кат,
а ти пиши днес какво е станало при доктора с твоите отоци и високия пулс.

Приятна седмица на всички!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #88 -: Ноември 19, 2007, 09:10:04 am »
правихме го,защото моята захар по принцип е на горна граница,а и имам фамилна обремененост.По принцип се препоръчва на всички бременни в 24-та седмица,но на мен ми го правиха по-рано.Този месец сигурно пак-ще видим.
 За килограмите- аз както си я карах добре,така изведнъж се оказах с 6 кг. отгоре. 8OА уж спрях сладкото и доста други неща.

За Олинт - това си е Ксилометазолин ,но на спрей.Аз съм много зле с носа - почти постоянно е запушен,най-вече сутрин и яко се събудя в 8ч. повече няма заспиване- не мога да дишам.

За пишкането - аз ставам поне по 3-4 пъти нощно време.Ако все пак се окаже цистит,може да пробваш и Неоренал-посъветвай се с лекар обаче.
<br />
« Отговор #89 -: Ноември 19, 2007, 10:05:35 am »
А за носа може ли да се ползва Виброцил назален гел?
На мен в момента, в който легна и веднага ми се запушва носа /уж нямам секрети/. И цяла нощ не мога да спя, като шаран се мятам. От капките много ми се изсушава лигавицата и кърви, та затова се сетих за гелчето. Някоя ползвала ли го е?
« Отговор #90 -: Ноември 19, 2007, 10:09:44 am »
Дано не се окаже цистит, но освен честото пишкане /понякога по няколко капчици/, имам и леко парене и дори след като се изпишкам, пак имам чувството, че ми се ходи по малка нужда.
То се е видяло, че няма да мина без консултация с лекар  :lovedock:...

Килограмите - до момента /28 г.с./ съм качила 7,5-8 кг. Как се движа според вас?
« Отговор #91 -: Ноември 19, 2007, 10:11:56 am »
След 6-я месец, пишках доста често и през деня и през нощта, а накрая направо е "песен" :lol: За носа е нормално това запушване, най-безобидно е физиологичен разтвор да слагате. Ставите също е нормало да болят. Аз от както съм родила, коленете ме болят мнооого повече от преди, ноооо това е положението  :lol: :lol: :lol:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #92 -: Ноември 19, 2007, 10:13:43 am »
килограмите ти са много добре според мен.
 За паренето се сетих още нещо - да не би да стискаш дълго преди да отидеш до тоалетна.Мен понякога ми писва да ставам през 1 час и стискам доста(знам,че не е хубаво ама...),та след това винаги имам такова парене.

За Виброцил - по-добре е от Ксилометазолина.Аз съм ползвала капките,за гела не знам.То може и Стеримар или Тонимер да се използва със сигурност,но аз ще се разсъня тотално докато си отпуша носа. :x
<br />
*

janeta

• 272
« Отговор #93 -: Ноември 19, 2007, 10:29:51 am »
Милена б пиша дословно какво пише на опаковката на Олинт-спрей: Активна съставка е Ксилометазолина, който не трябва да се употребява по време на бременност, тъй като няма показателни проучвания за ефектите въху плода.

*vera и на теб дословно преписвам какво пише на листовката на Виброцил-капки, спрей и гел: Употребата на Виброцил не се препоръчва по време на бременност. Може да се използва по време на кърмене.

И аз ходя често да пишка, но това си е от бременността. Касси правилно го е написала-ако има цистит трябва да има парене и то е доста неприятно и непреодолимо желание за пишкане дори и когато току-що сте се изпишкали. Усещането е че нямате желание да станете от тоалетната чиния, защото още ви се пишка, но истината е че мехура е празен. Това е описанието на цистит-аз го имах при първата бременност и за това тава подробно го описвам.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*

janeta

• 272
« Отговор #94 -: Ноември 19, 2007, 10:43:26 am »
Дано не се окаже цистит, но освен честото пишкане /понякога по няколко капчици/, имам и леко парене и дори след като се изпишкам, пак имам чувството, че ми се ходи по малка нужда.
То се е видяло, че няма да мина без консултация с лекар  :lovedock:...

Килограмите - до момента /28 г.с./ съм качила 7,5-8 кг. Как се движа според вас?

Това, което описваш не е добре. Тези симптоми са си на цистит. При първата бременност ми се появиха в 4-я месец. И в рамките на няколко дни до седмица нещата станаха доста сериозни. Наложи се да пия антибиотици и вдигах много висока температура при което направо ме втрисаше и треперех като лист. Не искам да те плаша миличка, но е добре спешно да се консултираш с лекаря и да ти пусне една урина. Ако има нещо е добре да се хване в началото. Отиди до лекаря не се бави!
Стискам пасци да няма нищо и просто да е в резултат на бременността.

Пий много течности, от опит ще те посъветвам да си направиш чай от шипки(без захар) и напълни едно шише от 1,5 л. и го пий през целия ден често и заедно с него и още толкова вода-1,5 л. минерална вода. Това аз правих по съвет на майка ми и свекърва ми. И това също помогна, но и заедно с тях вече бях започнала да пия антибиотик и витамини.
Да пишеш как си.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
« Отговор #95 -: Ноември 19, 2007, 10:47:48 am »
днес говорих с док по телефона за да питам какви изследвания да пусна,така че резултатите утре.
ще пусна общ белтък в кръвта и албумин в урината.
от днес мисля да мина на някаква диета без хляб и сладко.аз по принцип откакто съм забременяла почти не ям сладко.сега съм 65кг.,при височина 165см,но като се има в предвид,че тръгнах от 48кг...това е голямо натоварване за ставите.ще говоря с док.и за изследването за гестационен диабед,защото също имам фамилна обремененост.

касси,много ме успокои :lol:цунки на малките
*
« Отговор #96 -: Ноември 19, 2007, 13:48:56 pm »
Миленче, препоръчвам ти Стеримар за хремата. Не че е добър, а просто е безвреден. Аз от 10 дена съм на легло. Изкарах ужасна хрема, силни болки в гърлото и два дни с температура - все още не съм се оправила. Колкото и лощо да ми беше - всеки път като се замисля че мога да навредя с нещо на мишока и си сядох на задника, и не пих почти нищо, макар лекарите да се колебаеха дори за антибиотик. За хремата освен Стеримар / който съм сигурна че няма да ти помогне особено/ можеш да пиеш чай с мед и с няколко капки цитросепт, а също и да си слагаш кърпичка със загрята / но не много гореща/ едра сол на челото, над носа и около сливиците. Мен солта много ме ободряваше. Стискам палци за бързо оздравяване!
« Отговор #97 -: Ноември 19, 2007, 14:16:55 pm »
Ани и Жанета,
много ви благодаря за отговорите.
Аз вече ходих до аптеката, фармацевтът беше любезен, извади листовката - чете, чете и ми каза същото като Жанета. В крайна сметка ми даде едни капки Пиносол - на растителна основа.
Иначе, Ани, съгласна съм с теб. Аз имам предишна бременност, с която в началото пак така бях настинала и от страх абсолютно нищо не вземах. Ей така, търпях си. То и сега ще е така. Тея капки нещоо - нямат ефект. Ама тъй ще е в тоя вятър и студ, настива се.

pgzenga,
с килограмите си супер. Даже малко скромно ми се вижда :)

Зори, благодаря за отговора.

Пазете се, момичета, че да пазим и бебешоците в нас.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #98 -: Ноември 19, 2007, 15:15:00 pm »
Здравейте момичета - да се включа и аз по въпроса с капките и спрейовете за нос.
Понеже бяха цитирани листовките - искам да уточня, че никоя фармацевтична компания няма да включи показание "разрешено при бременност и кърмене" освен в случаите, когато са правени целенасочени клинични проучвания на съответния медикамент точно с бременни и кърмачки.В действителност обаче, от етични съображения с подобни таргетни групи не се провеждат такива проучвания, освен за много ограничен брой медикаменти. Това не означава, че лекарства, на които не пише че са подходящи за бременни не могат да се приемат от тях. В такива случаи е важно лекарят да прецени съотношението полза/риск и да вземе решение.
По отношение на запушването на носа, ако не е намесена инфекциозна компонента, не е необходимо използването на медикаменти от рода на ксилометазолин и виброцил, защото те ще имат съвсем краткотраен ефект. По-лошото е ,че тези медикаменти при по-продължителна употреба предизвикват обратния ефект- т.е предизвикват рефлекторен оток но носната лигавица и утежняват състоянието. Затова при бременни (когато не е налице инфекция)е по-добре да се използват средства от рода на стеримар, които овлажняват лигавицата и подпомагат отбъбването(не напълно, но облекчават временно).
Много дълго стана - дано да е ясно :D
Поздрави на всички и бързо излекуване на болните!
« Последна редакция: Ноември 19, 2007, 15:16:48 pm от Lina2 »
*

janeta

• 272
« Отговор #99 -: Ноември 19, 2007, 15:34:11 pm »
Fia, леко и безпроблемно раждане.
Много хубави емоции и бързо възстановяване след това.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.