Здравейте!
Нова съм като user тук, но винаги се съветвам с написаното, за което благодаря на всички:)Успех и много усмивки!
Моето питане е следното!
Нормално ли е това съотношение на тези два хормона да се мени или по-точно ако ти е едно, какво означава промяната му. Ще опиша моя случай:
Откакто имам цикъл, той винаги е бил нередовен.когато сттанах по-голяма и се консултирах с гинеколог се оказа, че имам СПКЯ.
всички изследвания, които съм правила наа 3-ти ден от цикъла са ми били LH/FSK=2/1.имаше период, в който се лекувах с Glukophage(т.к. имам и Хашимото, но без инсулинова резистентнот) и тогава съотношението беше 1,2.Сега не се лекувам с лекарства(освен с Л-тироксин и хомеопатия) и при последните ми две менструации, които бяха през 4есеца си пуснах тези два хормона-единият пъ, без да съм имала менструация, другият на 3-тия ден и съотношението ми беше обратното или по-скоро 0,5.
На какво според вас се дължи? Мислех, че е грешка в резултатите, обадих се в лабораторията и те ми го потвърдиха.
Иначе сами по себе си, двата хормона са ми в норма!
Знам, че трябва да се обърна към лекар, но взе малко да ми идва в повечко-всеки лекар с различно мнение, което е естествено, разбира се, но все пак реших първо тук да се обърна:)
Благодаря ви предварително!