plumeria, точно заради едно филмче по една телевизия, което доста се въртя напоследък, попитах това което попитах, защото вие сте по-запознати. Обясних и аз защо със стимулация, а не на ЕЦ, допускайки същите причини, ама все пак като не бях абсолютно сигурна - реших да проверя
Иначе за това, че "хормонална стимулация" за съвсем незапознати хора - звучи почти като самоубийство и аз имам подобно наблюдение. То и сега имам доста познати, които не пият противозачатъчни, защото "нали от тях се ставало дебел и ти излизат косми в ушите", били ужасно вредни и пр., та смятай другото как им звучи. Не, че тези същите не направиха по 2-3 аборта /много полезно/, за да избегнат "вредните противозачатъчни", ама друга тема това.
За "изтръгването на яйцеклетките" - слаба ракия
Една женица това "произведение" как го е гледала, как го е разбрала - не знам, ама заяви, че: "яйчника си би дала само на сестра си, не на някакви непознати там".
Като помолих да уточни за какво говори, се оказа, че тя разбрала, че ти вадят целия яйчник и го имплантират на друга жена и така ставало, нали било донорство. Един вид като бъбречната трансплантация
То не е за смях де, ама тогава не се въздържах наистина.
За съжаление съм съгласна, че без целенасочена информационна кампания по темата - не може да се постигне много. Това да разясняваме на принципа: "от ухо на ухо" в приятелския си кръг - много слаб ефект има и ограничен, ама при липса на друг вариант и това е нещо. Колкото и да е дребно.