аз много съм страдала от гъби, затова ти отговарям.
Трябва да установиш точно типа на гъбата. При мен е candida albicans. Направи си микробиологично изследване, но във втората част на цикъла- тогава PHto им е най-благоприятно да се развиват.
Ако имаш гъбично течение повече от 3-4 месеца в годината, най-вероятно става дума за хронични гъби. Те се лекуват адски трудно и упорито.
Никой няма да ти каже, че са хронични, защото гинеголога те вижда- изписва лечение- ти идваш пак, но той не помни случая ти, изписва пак и т.н . Следи сама състоянието си.
Та ако са хронични, лечението трябва да е няколко цикъла, поне при мен беше така.
Хубаво е да започнеш лечение 10 дни преди цикъла- активно. Със изписаните ти свещички, промивки и хапчета.
След цикъла, привидно всичко ще се е оправило. И седмица след това- ЛОША ИЗНЕНАДА- пак се повтаря. Затова , мой съвет, след цикъл, въпреки че няма помен от гъби, проведи още 5 дни лечение. Или както ти изпише гинеколога, но говори с него за това.
Още съвети:
- 100% памучно чисто ново , гладено бельо- сменяш сутрин и вечер
- лечение на партьора задължително, и никакъв секс повреме на лечението, или с презервтив..
-избягвай сладки храни, хапвай лук и чесън
-прави си промивки (аз през 2-3 дена, защото всеки ден ми се струва че може да наруша ест. флора на влагалището)
- аз пих Цитросепт, и си правих няколко промивки с цитросепт-но внимавай, прочети си листовката
Мног съм подробна, но така силно мразя гъбите, че искам да помогна на всеки страдащ.
Аз в момента уж се излекувах, но нищо не мога да кажа, не знам кога ще рецидивират пак .
Успех