0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

гъбички-има ли спасение
« -: Ноември 23, 2007, 15:17:18 pm »
Сладури, я да ви питам аз Вас-може ли да се докаже, че имам гъбички само с микроскопско изследване? Лекувахме се 1000 пъти вече с какво ли не и аз и мъжа си измъчих.Не трябва ли по-подробно изследване? Вече си мисля,че това течение е от нещо друго.Лекаря все казваше ,че Диане 35 предразполагало но аз не го пия от 2 месеца и пак не се махат гадните гъби.Благодаря предварително за отговорите!
*
Re: гъбички-има ли спасение
« Отговор #1 -: Ноември 23, 2007, 16:05:34 pm »
аз много съм страдала от гъби, затова ти отговарям.

Трябва да установиш точно типа на гъбата. При мен е candida albicans. Направи си микробиологично изследване, но във втората част на цикъла- тогава PHto им е най-благоприятно да се развиват.

Ако имаш гъбично течение повече от 3-4 месеца в годината, най-вероятно става дума за хронични гъби. Те се лекуват адски трудно и упорито.

Никой няма да ти каже, че са хронични, защото гинеголога те вижда- изписва лечение- ти идваш пак, но той не помни случая ти, изписва пак и т.н . Следи сама състоянието си.

Та ако са хронични, лечението трябва да е няколко цикъла, поне при мен беше така.
Хубаво е да започнеш лечение 10 дни преди цикъла- активно. Със изписаните ти свещички, промивки и хапчета.

След цикъла, привидно всичко ще се е оправило. И седмица след това- ЛОША ИЗНЕНАДА- пак се повтаря. Затова , мой съвет, след цикъл, въпреки че няма помен от гъби, проведи още 5 дни лечение. Или както ти изпише гинеколога, но говори с него за това.

Още съвети:
- 100% памучно чисто ново , гладено бельо- сменяш сутрин и вечер
- лечение на партьора задължително, и никакъв секс повреме на лечението, или с презервтив..
-избягвай сладки храни, хапвай лук и чесън
-прави си промивки (аз през 2-3 дена, защото всеки ден ми се струва че може да наруша ест. флора на влагалището)
- аз пих Цитросепт, и си правих няколко промивки с цитросепт-но внимавай, прочети си листовката

Мног съм подробна, но така силно мразя гъбите, че искам да помогна на всеки страдащ.
Аз в момента уж се излекувах, но нищо не мога да кажа, не знам кога ще рецидивират пак .

Успех
*
« Отговор #2 -: Ноември 23, 2007, 17:15:37 pm »
Аз съм с Кандида албиканс.Като се замисля явно са хронични. Да не говорим, че за един месец пия втори антибиотик и в момента ми е ад.Махам ги за момента и след 10 дни пак е ужас. Ако някой е имал точно тази гъбичка хронично, и се е излекувал , моля да ми пише ЛС за да ми даде съвети и насоки.
« Отговор #3 -: Ноември 23, 2007, 17:46:38 pm »
Аз също много страдам от тези гъбички и доста често са ми праваляли опитите за забременяване.
Този месец пак ме вбесяват, защото преди време пих антибиотик и те съответно не закъсняха!!
Ако някой наистина знае лек(въпреки,че вече се съмнявам,че изобщо има такъв) нека сподели с нас страдащите от тази досада.
*
« Отговор #4 -: Ноември 23, 2007, 18:05:46 pm »
Аз също много страдам от тези гъбички и доста често са ми праваляли опитите за забременяване.

Как така са ти проваляли опитите? 8O

А за гъбичките сега ще се намери някой да каже-Ми отидете на лекар.
Ми ходила съм, ама всеки път едно и също.Изписва нещо, изчезват и другия месец пак.Така от една страна самите генеколози ме принуждават да си спестя следващия преглед и да се самолекувам и от друга никой не ми е казал че е хронично и не предприема лечение като за такова.

Сетих се нещо. Преди 5-6 години имах приятелка лекар във Военна болница във Варна. Тя ми даваше няколко пъти в едно шишенце от по 5-10 мл. някакъв разтвор,доста гъст и прозрачно жълтеникав, а и много лепкав като мед, с който само от 2-3 капки вечерта като си сложа и всичко не само че измираше от гъбичките, но и не се появяваха с години.За съжаление тази моя позната замина някъде из чужбините и загубихме връзка.По нейни думи тогава този препарат се използвал след /или преди /операции или аборти /не помня точно/ . Ако някой лекар от тука прочете това нека пише какво може да е това,което ми е давала и намира ли се свободно.
« Последна редакция: Ноември 23, 2007, 18:27:29 pm от Pukanka »
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #5 -: Ноември 23, 2007, 20:57:36 pm »
само от 2-3 капки вечерта като си сложа и всичко не само че измираше от гъбичките, но и не се появяваха с години.
Брей... къде си Касиел, когато имаме нужда от теб!
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #6 -: Ноември 26, 2007, 10:36:52 am »
По принцип за да се излекуват гъбичките,най-добре е да се направи вагинална микро биология и да се установи от кой вид са точно,но доста ефективно лекарство за гъбички е muko max 150-взема се еднократно т.е една таблетка за месец и при необходимост следващите два месец пак се повтаря.

*
« Отговор #7 -: Ноември 26, 2007, 13:43:31 pm »
Ефективно ли е при Кандида албиканс? Защото аз взех такова хапче, но след седмица пак си ги имах.
« Отговор #8 -: Ноември 29, 2007, 14:48:29 pm »

Как така са ти проваляли опитите? 8O

Провалят ми опитите в смисъл,че те ми поникват в най-неподходящ момент, примерно около средата на цикъла и исъответно аз започвам поредното си лечение и така си остава без изобщо да сме пробвали за бебе. Предвид на това,че мъжа ми го няма по половин година и имаме време само по 2,3 месеца представете си какъв бяс ме хваща, като усетя гадинките.