0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Донка

един незнаещ иска помощ
« -: Ноември 24, 2007, 19:04:43 pm »
Здравейте на всички които ще се спрат на моята тема и по някакъв начин ще изразят мнение.
Аз съм на 23г. и преди малко повче от месец се омъжих.Със съпруга ми започнахме веднага да работим за бебче. Незнаем много за правенето на деца.Трябва ли да ходя на преглед,да си правя изследвания или просто да опитваме докато стане.Чувала съм за поза,която имала най-добър ефект върху зачеването.Ползвам овулационния календар,но има прекалено много термини,които не са ми ясни.Честно да си призная до сега съм ползвала календера само за да си отбелязвам цикала.Така че ще съм много благодарна на каквато и да било информация относно това.
Няма повече да ви досаждам и предварително ви благодаря.
Re: един незнаещ иска помощ
« Отговор #1 -: Ноември 24, 2007, 19:18:48 pm »
Здравей. Рано ти е да се притесняваш. Обичайте се, правете секс не по-рядко от през ден и ще стане.

А за прегледите - всяка жена е хубаво веднъж годишно да ходи на профилактичен преглед, където освен прегледа трябва да направят и цитонамазка.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #3 -: Ноември 25, 2007, 12:49:13 pm »
Прочети поместените на сайта теми - има прекрасно написани материали за това какво представлява менструалния цикъл и какво се случва във всяка една негова фаза.

*
« Отговор #4 -: Ноември 25, 2007, 12:55:15 pm »
щом искате бебче във всеки случай не е лошо да се пие фолиева киселина.

Косето е на небето.
« Отговор #5 -: Ноември 25, 2007, 19:44:04 pm »
здравей и от мен, пожелавам ви успех в бебеправенето. не се притеснявай толкова от рано. първо иди на гинеколог за профилактичен преглед и той ще ти каже дали имаш нужда от някакви изследвания, започни фолиевата киселина, и много любов поне през вечер. нормално е да се забави някой и друг месец.и аз като теб от скоро съм омъжена и вече 3 м се мъчим, надяваме се скоро да стане!!! и ако нещо не ти е ясно има хубави статии или във форума, винаги има кой да ти отговори.

пожелавам успех на всички и скоро дано видим  :bfp:!!!
*

lady_11

• 3217
« Отговор #6 -: Ноември 26, 2007, 21:57:04 pm »
Цитат
първо иди на гинеколог за профилактичен преглед и той ще ти каже дали имаш нужда от някакви изследвания
Това не е съвсем вярно. Масово "кварталните гинеколози" действат в такива случаи на принципа "Успокой се и ще стане!"
« Отговор #7 -: Ноември 27, 2007, 10:07:05 am »
Цитат
първо иди на гинеколог за профилактичен преглед и той ще ти каже дали имаш нужда от някакви изследвания
Това не е съвсем вярно. Масово "кварталните гинеколози" действат в такива случаи на принципа "Успокой се и ще стане!"
имах предвид, да си направи профилактичен преглед, не да отиде да я успокоят, няма нищо лошо в това, при това те от скоро искат бебе, повечето ми приятелки забременяха от 4м до 6м, след като се омъжиха. а и тя е само на 23г. не е нужно от първия месец да се притеснява, че не е станало. искрено се надявам да не чака дълго, но доколкото знам в рамките на нормалното е до 6м да не се притеснява, след това вече може да потърси помощ. поне аз така мисля. пожелавам успех на всички в бебеправенето!
*

lady_11

• 3217
« Отговор #8 -: Ноември 27, 2007, 17:39:30 pm »

Цитат
имах предвид, да си направи профилактичен преглед, не да отиде да я успокоят, няма нищо лошо в това, при това те от скоро искат бебе, повечето ми приятелки забременяха от 4м до 6м, след като се омъжиха. а и тя е само на 23г. не е нужно от първия месец да се притеснява, че не е станало. искрено се надявам да не чака дълго, но доколкото знам в рамките на нормалното е до 6м да не се притеснява, след това вече може да потърси помощ. поне аз така мисля. пожелавам успех на всички в бебеправенето
По въпроса за притеснението си права. Дори на тази възраст може да се изчака и до една година опити.
Моят пост за "кварталните гинеколози" бе в смисъл, че много от тях не са запознати със репродуктивното здраве. От личен опит говоря, че някои бягат като дявол от тамян и пропускат да вземат една проста МБ.
*
« Отговор #9 -: Ноември 27, 2007, 19:04:05 pm »
здравейте и благодаря на всички които са ми писали.само искам да кажа,че аз не съм чак толкова притеснена.по принцип знам,че едно дете не идва от първото лягане,но въпреки всичко искам някои който вече е поел или минал по този път(зачеването на дете)да сподели неща от действителността.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #10 -: Ноември 28, 2007, 08:06:42 am »
Цитат
искам някои който вече е поел или минал по този път(зачеването на дете)да сподели неща от действителността.
С риск да получа ново предупреждение от модератор, но не се сдържам:
Е ако чакаш синтезирано да ти сдъфча и изплюя около 20-тина теми, поместени на сайта и десетки страници с постинги по отношение на забременяване на естествен цикъл, няма да стане определено.
Не мислиш ли че твойто изказване за "действителността" може да обиди някоя жена, която се бори примерно 2, 3 или 4 години за да има бебе и е преминала  през изследвания, манипулации и операции без резултат?
« Отговор #11 -: Ноември 28, 2007, 08:18:26 am »
здравейте и благодаря на всички които са ми писали.само искам да кажа,че аз не съм чак толкова притеснена.по принцип знам,че едно дете не идва от първото лягане,но въпреки всичко искам някои който вече е поел или минал по този път(зачеването на дете)да сподели неща от действителността.
Всеки си има собствена действителност, как ти звучи 11 години чакане, по-добре не питай, а си прави необходимите изследвания, които всяка една отговорна жена трябва да си направи преди да забременее.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #12 -: Ноември 28, 2007, 17:06:21 pm »
Добре е да си направиш изследвания,да запо4неш с приемането на фолиева киселина и не бързай.При мен първия път стана на седмия месец,не го задържах,втория път-след 10 месеца и сега съм  preggoв 3 месец.Не съм предполагала,4е трябва да 4акам толкова време,мислех ,4е е лесно и става от раз-да,ама не.Не се притесняввай,ако не стане до една година и няколко месеца тогава имаш основание за притеснение.Нали знаеш-когато най-малко о4акваш тогава ще стане,трябва да си спокойна и да не мислиш постоянно,, ще стане ли този път или не,,Успех с бебеправенето и дано скоро ни зарадваш с добра новина :bighug:
« Отговор #13 -: Ноември 28, 2007, 18:24:01 pm »
Здравей, можеж да прегледаш Опити за забременяване. Сигурна съм, че много от темите ще ти бъдат от полза. В библиотеката на сайта също има статии относно планирането на бременност. Успех  :)
*
« Отговор #14 -: Ноември 28, 2007, 19:52:01 pm »
Донче бе, ама, толкова си млада още, че въобще не бива да си тормозиш главицата с такива мисли! Добре е, че си информирана за овулацията, това значи, че принципно знаеш кога да опитвате. На твоята възраст, ако не стане до една година, тогава тичайте в някоя клиника. Дотогава се обичайте и не си пълни главицата с ненужни страхове. А "Как са нещата в действителността?" да ти призная честно нямам представа вече. Различни хора - различни действителности, паралелни светове. За моята конкретно действителност по-добре да не ти пиша, защото сигурно ще се уплашиш само, като чуеш за годините ми. Но ми се налага да си живея с тази действителност, която вече даже не е реална действителност, а на моменти направо ми прилича на сюрреалистична. Ако си се пообъркала и не разбираш както точно ти пиша, успокой се, защото и аз вече не разбирам коя точно действителност е действителна и дали аз точно се намирам в реалната действителност, или в някоя паралелна, сюрреалистична, където нещата стават наопаки. Някакво шантаво фентъзи ще е, май.
Иначе, на теб ти желая късмет. :D
*
« Отговор #15 -: Ноември 29, 2007, 13:09:56 pm »
Споко, миличка! Следващата една година правете секс когато ви е кеф. Изобщо не се съобразявай кой ден ти е днес и, че на всяка цена трябва да стане. Тя природата си знае работата. Ако след тази една година нищо не стане, тогава търсете помощ. Не се натоварвай от сега излишно с проблеми, които може и да нямаш.

*
« Отговор #16 -: Ноември 29, 2007, 21:14:07 pm »
Съжалявам много наистина не съм помислила че с моите писаници мога по какъвто и да е начин да засегна някого.Нито пък съм го искала.
За напред ще внимава какво пиша.
*
« Отговор #17 -: Ноември 29, 2007, 21:17:04 pm »
Цитат

Лейди, за съжаление аз съм един типичен пример за това, загубихме 3 години заради такива квартални гинеколози! :(