Здравейте момичета,
Извинявам се, че така се намесвам по средата на вашите разговори за здравните осигуровки, но искам да ви питам нещо различно, което ме притеснява. Аз нещо немога да намеря спокойствие момичета и все се тревожа за нещо, що такъв страх ме гони и немога да се отпусна да се радвам на бебчето в корема незнам. Може би заради всичко през което съм преминала и се превърнах в параноичка. Но ето какво ме притеснява. Трудно ми е да разбера получавам ли контракции или не и ако да опасни ли са? Когато има контракции знам, че се втърдява целия корем, но при мен не е така, при мен се втвърдява само ниско, ниско доло, няколко сантиметра над лонната кост от всички страни, само, че е само долу, може би е само матката, но коремчето ми си седи мекичко. Понякога не всяка вечер коремчето ми се издува и почвам да чувствам тежест и е твърдо, но това при мен си мисля че е от образуване на газове, тъй като при мен газовете са доста чести и предизвикват това, но иначе когато ниско доло ми се втърди, коремчето е меко. В понеделник бях при Док. и му казах, а той отговори, че от време на време е нормално да се случва, само ако това втърдяване започне да става болезнено там доло, тогава да му се обадя. Тук чета, че почти всички приемате разни лекарства като Магнерич или Магнерот против контракции, но на мен нищо не ми изписаха, дори Док не ми каза това втвърдяване контракции ли са или не, само да му се обадя ако стане болезнено. Това искам да разбера момичета, втърдяването ниско доло само и меко коремче контракции ли са според вас или просто се получава така защото матката се разширява и си се намества. Притеснявам се, не съм засичала колко пъти ми се случва на ден, защото съм на училище или на работа, не ме и притеснява нещо като дискомфорт, просто като се бутна и натисна лекичко от време на време и усещам, че е твърдичко, а коремчето меко. Какво мислите момичета? Благодаря ви предварително и извинете, че май доста се повтарях.