0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Моята първа инсеминация
« Отговор #40 -: Декември 08, 2005, 17:24:56 pm »
Момиче,
съжалявам за неуспешното инсе, но ще стискам палци при следващите. Интересно ми е с каква спермограма правихте инсеминацията, че се отбраха  6 млн. и не сте ли обсъждали нещо с доктора за повишаване на бройката?
Моята първа инсеминация
« Отговор #41 -: Декември 08, 2005, 18:33:37 pm »
Галя, това сигурно е четвъртата спермограма, която правим тази година. Първите три бяха все на границата, все някакви 4-5% не ни достигаха, за да бъдем в нормата. Затова и нищо не сме предприемали. Тъпках го милият с витамини по едно време, но не съм сигурна, че нещата се подобриха значително. Аз зная как се оправят при нас, защото две от спермограмите ни бяха през 3 дни и втората беше с диагноза норзозооспермия. Сега, по стечение на обстоятелствата, не бяхме правили секс по-дълго време и това е влошило показателите, т.е. нашите спермограми се подобряват с повече секс :). За следващото инсе ще отидем по-добре подготвени :)
Иначе не си спомням добре точните цифри при инсе-то, но бяха в порядъка на 38 млн, от които 30 % подвижни. Нещо такова. Заключението беше олигоастенозооспермия. И това ни е най-лошата диагноза от всички. Даже ембриоложката каза, ако правим още едно инсе на следващия ден, пак да дадем материал :). Но не правихме. Сега знам-много секс преди инсе-то, през два дни, после две поредни инсе-та, ще настоявам и толкова.:)
*
Моята първа инсеминация
« Отговор #42 -: Декември 08, 2005, 20:57:12 pm »
Е, то при вас ясна работата с мъжкия фактор. :D Казвам му аз на моя мъж, че е на норма, а той не - не било количеството важно, а качеството. Да се стяга, чеее ....
Късмет при следващия опит! :)