0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моята първа инсеминация
« -: Ноември 18, 2005, 17:52:43 pm »
беше днес.
Не зная какво да мисля.
Вчера и днес преди процедурата бях безкрайно щастлива и лека, ама сега съм малко тъжна.
Направихме я със стимулация с Клостил от 3 до 7 ден. На 11-я ден имах два доминантни фоликула в десния яйчник-20 и 21 мм. Сложихме 5000 ед. Прегнил. Днес фоликулите си стояха със същите размери. Обаче изненадата дойде от спермограмата-успяхме да съберем само 6 млн сперматозоиди след обработката с подвижност 50 %-групи а+b /като преди обработката бяха група а-10 % и група b - 10 %/. След самото инсе доктора ме гледа на уз и ми показа шаващите опашатковци, които се мотаха около фоликулите. Случвало ли ви се е да видите такава картинка след инсе?
Утре ще ходя пак на преглед и, ако не са се пукнали фоликулите ще правим още едно инсе. Мъжо пак ще дава материал, щото днес много се изложи :)
*
Моята първа инсеминация
« Отговор #1 -: Ноември 18, 2005, 19:18:14 pm »
Опитай се да не го мислиш много, много. Желая ти много късмет този месец!  :goodluck:
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
Моята първа инсеминация
« Отговор #2 -: Ноември 18, 2005, 19:21:39 pm »
Успех!!!
*
Моята първа инсеминация
« Отговор #3 -: Ноември 18, 2005, 19:24:19 pm »
Успех и от мен!  :balk_103:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Моята първа инсеминация
« Отговор #4 -: Ноември 18, 2005, 20:17:02 pm »
"След самото инсе доктора ме гледа на уз и ми показа шаващите опашатковци, които се мотаха около фоликулите. Случвало ли ви се е да видите такава картинка след инсе?"

не, а и ти не си видяла такова нещо.
по 2 причини:

1. семенната течност не може да стигне толкова бързо след инсеминацията до яйчниците.
2. АБСУРД е да видиш сперматозоид на ултразвуков апарат!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Моята първа инсеминация
« Отговор #5 -: Ноември 18, 2005, 20:29:25 pm »
Джам, честна дума-видях 2-3 плувци-с главички и опашки, които пулсираха и изглеждаха точно както съм ги виждала по картинки и филми! Сега като се сещам и наистина ми звучи невероятно, но още пред очите ми е пръста на доктора върху монитора, който ми ги показваше.
Иначе това гледане на уз беше след като бях лежала поне 15 минути след инсе-то. Не твърдя, че съм права-даже разсъждавам-къде точно са фоликулите и къде се срещат с плувците и след колко време и нещо не ми се връзва картинката, но ей Бога ми-имаше бели опашатковци. Коментара на лекаря беше: "ето сперматозоидите са стигнали". Ама защо пък бяха само 2-3, като трябва да са милиони? Утре пак ще питам доктора, че нещо наистина ме съмнява тая работа.
Моята първа инсеминация
« Отговор #6 -: Ноември 18, 2005, 20:34:24 pm »
Мисля, че на 2-та минута опашатите са вече в тръбите. От там до яйчниците няма много път, така че е възможно да са стигнали.

А ти сигурна ли си, че доктора не ти е показвал някое образователно филмче? Щото и на мен ми звучи невероятно да се видят опашатите на УЗ, дори и свръхмодерен.
Моята първа инсеминация
« Отговор #7 -: Ноември 18, 2005, 20:43:40 pm »
Зайо, какво филмче-аз бях на гинекологичния стол в приемния кабинет и трансдюсера /нали така се казва?/ на уз-то беше в мене. Коментирахме, че фоликулите още не са се спукали и доктора пак ги измери.
Моята първа инсеминация
« Отговор #8 -: Ноември 18, 2005, 20:49:45 pm »
Мяууууууууу, как напредва техниката.
И аз искам да гледам опашатиииииииииииииииии  :balk_146:
*
Моята първа инсеминация
« Отговор #9 -: Ноември 18, 2005, 20:53:18 pm »
Е какво искате да кажете, че има 200x минимум увеличение? Нека Мели да каже има ли такива ултразвукови апарати, мен ми звучи нереално също. Да не би да са ти ги показали на микроскопа, преди да ги вкарат?
*

jam

• *
  • 14924
Моята първа инсеминация
« Отговор #10 -: Ноември 18, 2005, 20:57:18 pm »
Цитат на: cygnus
Е какво искате да кажете, че има 200x минимум увеличение? Нека Мели да каже има ли такива ултразвукови апарати, мен ми звучи нереално също. Да не би да са ти ги показали на микроскопа, преди да ги вкарат?

ако е видяла опашат на екрана, то неспукания фоликул, който е хиляди пъти по-голям от опашатия, не би требвало изобщо да се побере в екрана, бе!

па мислете малко, мама му стара....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Моята първа инсеминация
« Отговор #11 -: Ноември 18, 2005, 21:01:19 pm »
Преди да ми ги вкарат видях само една инжекция. Може и да има нещо гнило в Дания, утре ще питам доктора какво точно аджеба ми е показал. Но много се заинтригувах от тази ситуация.
На екрана на уз-то фоликула изглеждаше толкова голям, колкото като съберете палеца и показалеца на едната ръка. Не зная какво увеличение е това.
*
Моята първа инсеминация
« Отговор #12 -: Ноември 18, 2005, 21:03:51 pm »
Значи така биха изглеждали сперматозоидите до яйцеклетката (все едно футболна топка сложена до хапченца фолиева киселина), а тя  в действителност е голяма колкото точката на буквата i . А представи си ги до фоликул 20 мм. как ще се поберат сперматозоидите.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Моята първа инсеминация
« Отговор #13 -: Ноември 18, 2005, 21:11:14 pm »
Възможно е на екрана да е направено частично увеличение на малка част от областта, където да се видят евентуално спермазотоиди, без в екрана да се вижда  целия фоликул.
Тоест на фона на част от филикула при голямо увеличение е технически възможно да се видят спермазотоидите.
Това е обаче теоретично възможно, не твърдя, че има такива апарати, защото не съм запозната.
*
Моята първа инсеминация
« Отговор #14 -: Ноември 18, 2005, 21:13:40 pm »
Лали ми с тези ултразвукови апарати що трябва да чакаме да ни закъснее М-то, че да ходим на преглед  - щом дори сперматозоиди виждат  :wink:
Според мен разводнихме темата малко , важното е инсеминацията да е успешна пък кой какво видял  няма значение :)
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Моята първа инсеминация
« Отговор #15 -: Ноември 18, 2005, 21:16:03 pm »
Ами защото гледаме вътре в матката, а там тя се явява допълнителна плътна прегреда.
Това са теоретични предположения, не твърдя, че е възможно.

И според мен не е възможно да са били спермазотоиди, ако трябва да бъда честна, само си поразсъждавах.
Моята първа инсеминация
« Отговор #16 -: Ноември 18, 2005, 21:25:28 pm »
Аз лично нямам нищо против да разводняваме точно по този начин темата-в крайна сметка е важно да научаваме нещо ново, когато четем и се ровим тук, и си говорим, и дискутираме. Пък дали е успешно инсе-то ще се чуе като му дойде времето. Нямам нито сили, нито желание да го мисля и да му се притеснявам. Каквото зависеше от мен-направих го. Вече и настроението ми се оправи. Направо съм учудващо спокойна-не мога да се позная :)
Благодаря ви за пожеланията, момичета!
*
Моята първа инсеминация
« Отговор #17 -: Ноември 18, 2005, 22:19:09 pm »
Цитат на: Momiche
Може и да има нещо гнило в Дания, утре ще питам доктора какво точно аджеба ми е показал.

Мацки, момиче пише, че е в Дания - там сигурно са много по напред в апаратурата от нас. Все пак може и да е възможно там да се видят плувците. Не, че съм 100% сигурна :roll:

Момиче, дано инсето да ти е успешно и спри да се притесняваш. Каквото стане, не забравяй че всичко е въпрос на късмет и ако Господ е казал. Аз ти пожелавам най-големият късмет на Земята и започвам да стискам всички видове палци.
Успех мила  :bighug:
*

jam

• *
  • 14924
Моята първа инсеминация
« Отговор #18 -: Ноември 18, 2005, 22:52:15 pm »
хехе, миси, объркала си се :)
тя използва израза "има нещо гнило в Дания" (цитат от Хамлет ;)), но доколкото знам, посещава клиниката на д-р Стаменов, нали така, Momiche?

Моята първа инсеминация
« Отговор #19 -: Ноември 18, 2005, 23:00:01 pm »
:D  :D  :D  :D
"Има нещо гнило в Дания" е израз от световноизвестната Шекспирова трагедия ХАМЛЕТ
 :D  :D  :D  :D  :D
Момичета....................