Имам приятелка фармацевт.
Пристига клиентка ,която си купува тест за бременност.
Споделя ,че е правила процедура "някаква" ,защото от години имат проблеми със стерилитета.
Приятелката ми , я пита - каква точно процедура ?
Клиентката обяснява , при първоначалният преглед са й казали , че има процедури от 1200 до 5000 лв. , тя коя си избира?
Избрала си най-евтината (каквото и да значи това).
След процедурата , изминали 14-15 дни и тя си купува тест. Направила го и се връща в аптеката , показва го и пита какво значи това.
Звъни ми отново моята приятелка.
Теста е с една бледа черта и една ясна.
Пита я , а аз суфлирам по телефона , " Не ти ли казаха ,че се прави кръвен тест?"
- Не - отговаря момичето .
- Отивай - казвам - в еди коя си лаборатория и си пусни ЧХГ .
След два дни , тя е пак при моята приятелка .
Звънят ми , хлипащ глас насреща:
- Ами направих това изследване , чхг-то е 500. Отидох в клиниката, там ми казаха ,че не виждат нищо , значи е извънматочна бременност и ще ме режат!
- Господи , кой ден ти е днес ,бе момиче?
- 20.
-Кога направи чхг?
- Вчера.
-Утре правиш ново и от там , бегом в клиниката отново.
....Останах безмълвна.
Обеща да ми се обади утре....
Моля ви , коментирайте !
Аз не мога да повярвам ,че това нещо се случва!
п.п. Момичета , коригирах постинга , защото съм допуснала фактологически грешки, за което се извинявам ,ако съм подвела някого!.
На това момиче , никой не й е казал ,че след трансфера , трябва да се върне за наблюдение.
След направеното чхг , е била навикана и обвинена , че е предупредена и не е разбрала.
Имат съмнения за извънматочна ,защото чхг-то нараства с малък процент.
Препоръчах й консултация с друг специалист ,преди , цитирам : "да й сложат една инжекция ,която ще изчисти плода от тръбата"
Не казвам името на клиниката , за да не навредя на момичето , ако настъпят усложнения.
Но ,при първа възможност , ще го направя!