0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
За чакането пред лекарските кабинети
« -: Декември 04, 2007, 16:39:48 pm »
Пускам темата в емоционални, защото този проблем предизвика силни емоции в мен при последното ми посещение:

Аз съм пациентка на д-р Владимиров. Той е прекрасен лекар и човек, но не и мениджър. Последните 2 седмици бях 3 пъти при него.
Редовен преглед с час за 11:30ч- влезнах в кабинета в 13:30ч
Хидротубация- без час- извика ме в 12ч, влезнах последна в 15:30ч
Ултразвук 5 дни по-късно, извика ме в неделя- ходих 2 пъти, защото го нямаше
Утразвук още 5 дни по-късно, отново чаках 3 часа.
Чаках права, подпряна на вратата..нямаше къде да седна
Не бях единствената права...
Имаше един мъж, който 2 чака седя мирно на едно столче и гледаше телевизора, не отстъпи мястото си за миг на някоя от нас
Имаше елха, красиво беше, нямаше столове...
Имаше цветя, красиви саксии, но нямаше столове
Имаше много жени...търпеливи, толерантни, свестни.
Доктора излиза, пита кой за какво беше, влиза си в кабинета
Излиза пак и вика по име...защо не знае моето име:(
Извика всички, но те дойдоха след мен?! Извика и онова момиче, което дойде преди малко, а тя също беше за ултразвук...

Много ме болеше. Не е честно така. Стисках зъби и чаках. Но не мога всеки път така, не мога да си взимам по 1 ден отпуск за всяко посещение...

Доктора иска да помогне на всички. Напрегнат е. Не спира работа за миг. Не го виня.
Но онези асистентки негови....ами да ги организира малко. Да посрещат хората, да ги разпределят. Да дават номерца ако трябва, кой кога дошъл. Да информират доктора, да му разпределят пациентите, да отпратят онези, който ще чакат 1-2 часа, поне в близкото кафе. Да сложат още 2 стола....

По дяволите, и аз съм човек. Ще чакам, то е ясно, по желание съм там. Но все пак...

При д-р Стаменов същото ли е положението? При другите доктори...споделете, кажете, знам, че и вие като мен чакате пред някоя врата.

Много бях разтроена в събота. Не защото съботата ми остана загубена, а защото не знам следващият път колко ще чакам :(
« Последна редакция: Декември 04, 2007, 16:46:01 pm от AIDA »
Re: За чакането пред лекарските кабинети
« Отговор #1 -: Декември 04, 2007, 16:59:36 pm »
Аз пък чаках един път 5 часа за най-обикновен преглед при д-р Владимиров,но пък при инвитрото минавах максимално бързо и всичко беше както трябва.
Ако това може да те успокои  :D,при д-р Стаменов е още по-лошо,точно това ме накара да спра да ходя там-чакането с часове.
« Отговор #2 -: Декември 04, 2007, 17:03:59 pm »
Да АИДА - има една такава тема за подобрявяне на организацията в клиниките - там се коментират подобни проблеми, включително и този, всъщност излиза, че това с чакането по 2-3 часа го има във всички клиники по стерилитет и репродукция в БГ, поне от лични наблюдения го знам. Само че, чак такова нещо да няма столове е безобразие -  столове трябва да сложат, как може има жени с проблеми, които е подходящо да си поседнат и бременни също с отекли крака и огромни кореми. На други им става лошо от лекарства и други приблеми. Това направо е издевателство, ще бъде много по-лесно и не толкова напрегнато ако поне има възможност всеки да седне и търпеливо да изчака редовното закъснение. При Табакова ситуацията е подобна и често ми ставаше лошо. При Стаменов поне има къде да се седи, постоянно се увеличават столовете и масите за четене и писане, има хора, които понякога си носят компютрите и работят. Защото в този трафик в София е невъзможно да отскачаш по 2 пъти до клиниката, докото ти дойде реда. Мисля да дадем предложение да съберем стари и нови столове тук в Зачатие и да дарим на клиниките , които нямат и не си купуват , за своите пациенти- поне това можеха да направят без проблем и без специална организация.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
« Отговор #3 -: Декември 04, 2007, 17:26:16 pm »
По мои наблюдения, само при Щерев не се чака толкова дълго.
При Стаменов поне има столчета  :lol:

lb2f
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #4 -: Декември 04, 2007, 17:49:58 pm »
Незнам за другите лекари но лично мен Стаменов никога не ме е връщал.Ходила съм няколко пъти при него без записан час заради личния ни гинеколог ,ние сме от Русе,и въпреки всичко ни е приемал.Вярно,че се чака понякога с часове,но има ред и той се спазва.А и никога не съм чакала права.Има къде да седнеш и какво да почетеш.Да не забравяме,че навсякаде в Б-я се чака,но най-лошото не е това,а по-скоро отношението на самите лекари.Пред много кабинети няма никакъв ред.Постоянно те пререждат,а като влезеш в кабинета те притупват набързо.
Лично аз съм мн.доволна от Стаменов и неговия колектив,а и лекарите с които съм общувала в Русе казват че за момента той е и най-успешния.От моя град три правехме инвитро по едно и също време и трите забременяхме.За жалост 2 от нас загубихме нашите бебчета заради некадърността на русенските гинеколози,но пък третата вече държи своите две бебета.
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
« Отговор #5 -: Декември 11, 2007, 23:15:25 pm »
Това е нещо, което мен безкрайно ме изнервя... безконечно чакане..  с час без час, все едно, чакаш.. Когато отидох да ми поставят първата инжекция преди инвитро, бях чакала 3 часа в сумрачен коридор, в който дори книга не можеш да четеш, когато най-после ми приеха в кабинета буквално припаднах от изнервеност..
Факт е, че организацията трябва да се подобри, но как  не знам.. и наистина не е редно да губиш по цял ряботен ден заради един преглед.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Декември 11, 2007, 23:58:11 pm »
Мисля да дадем предложение да съберем стари и нови столове тук в Зачатие и да дарим на клиниките , които нямат и не си купуват , за своите пациенти- поне това можеха да направят без проблем и без специална организация.

Марина, това е смешно.
оплакването на авторката, че няма къде да седне, е от клиниката на Владимиров. ти била ли си там? столове има точно толкова, колкото може да побере чакалнята. не е проблемът в това, че не искат да дадат пари за столове.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #7 -: Декември 12, 2007, 07:54:41 am »
AIDA, това все едно аз съм го писала. Доктора не може да се занимава и с това, кой кога има час и кой е наред. Трябва да има някаква система - номерца, лист на чакащите по ред на пристигане, пациенти с час или без или нещо друго - все ще е по-добре от сега. 
Един съвет от мен, ако правиш ин витро не чакай анастезиолога да те повика, а настоявай да се видиш с него още при започване на процедурата, защото мен ме бяха пропуснали. Когато се срещнах с него, той веднага ме прати да правя тест за алергии в еднин частен кабинет, а там ми се накараха и ми обясниха колко безотговорно било от моя страна да идвам в последия момент и как им обърквам цялата система, защото те работели само с предварително записани часове. Наложи се да чакам 4 часа, за да ме вмъкнат между другите записани пациенти. Горчивината остана за мен.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #8 -: Декември 12, 2007, 09:00:59 am »
Аида и понеже темата е в емоционални ще ти отговоря емоционално!
Аз съм пациентка на д-р Владимиров и последната година и половина
съм прекарала в тази чакалня много часове и повярвай ми, бих изчакала още много!
И бременна в последните месеци съм чакала 2 часа защото имаше спешни момичета.
И са ми предлагали да мина напред и не съм искала защото и аз съм била като тях.
Защото и мен са ме пускали преди другите, когато е било много наложително!
А под много наложително разбирай, проблем след успешна процедура!

Тръгвайки по този път да сбъднем мечтата си трябва да се въоръжим с много търпение!
И не ме разбирай погрешно, не че не трябва да има ред или да се спазват часовете....
Напротив, но ми се струва, че това е невъзможно!
С оглед спецификата на работата, индивидуалния подход към отделния случай,
и многото хора с проблем като нашия!

Проблема е огромен, а добрите специалисти единици.

Нека бъдем толерантни към лекарите, които дават всичко от себе си за да прегърнем мечтата си!

yahoo_17 КЪСМЕТ на всички!
« Последна редакция: Декември 12, 2007, 11:53:06 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #9 -: Декември 12, 2007, 09:40:44 am »
Моето мнение е, че колкото и да чакаш си струва! Закъснението идва точно от спешните случаи, за които говори Мишанта. А и къде не се чака в днешно време?
На опашка в Била също се чака, ама не нервничиме, нали? Типичен български синдром.

Вярно е, че времето е пари, но бъди сигурна, че д-р Владимиров не го прави, защото си пие кафето по това време. Би било добре ако има подобрение на организацията в която и да е клиника. Изнервянето идва и оттова, според мен, че ние пациентктие сме достатъчно изнервени от проблемите, заради които сме там и едно чакане 2 или 3 часа просто идва в повечко. Нека бъдем по-търпеливи /кой го казва :wink:/ и да се отнасяме с разбиране към лекарите!
АИДА, желая ти много късмет!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #10 -: Декември 12, 2007, 11:52:41 am »
AIDA,бъди по-търпелива.
в началото и аз бях като теб,много се нервех.
сега си стоя мирно и чакам,защото знам каква е ситуацията.приоритетни са стимулациите,пункциите,трансферите, и след това прегледите.
док е само един и не спира да работи.
и ще ти кажа защо ми знае името,защото съм му пациентка от близо 2 г. и половина.
а на теб ти пожелавам да не ти го научава.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #11 -: Декември 12, 2007, 11:59:48 am »
Мили мами, от вашите уста търпението, за което призовавате звучи различно.
Чакането отекчава и демотивира, а и грешки и пропуски се допускат в тези темпове на работа. Истината е, че няма добра организации в актуалните клиники.

клио, като са само по 1, да си наемат други лекари.
При чакащите пред кабинета приоритет имат спешните случаи /усложнения, животозастрашаващи състояния и т.н./, всичко останало е пак въпрос на организация.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #12 -: Декември 12, 2007, 12:34:57 pm »
Мили мами, от вашите уста търпението, за което призовавате звучи различно.
Чакането отекчава и демотивира, а и грешки и пропуски се допускат в тези темпове на работа. Истината е, че няма добра организации в актуалните клиники.

клио, като са само по 1, да си наемат други лекари.
При чакащите пред кабинета приоритет имат спешните случаи /усложнения, животозастрашаващи състояния и т.н./, всичко останало е пак въпрос на организация.
:good_post:  Дали си струва или не е един въпрос.  Че няма организация, няма.  Не е нормално да се виси с часове в чакалните и не мога да приема обратното твърдение.  Едно е изчакване, друго е висене с часове.  А иначе, и аз си харесвам и държа на лекаря!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #13 -: Декември 12, 2007, 13:52:43 pm »
Аз чаках два часа секретарката да ми даде изследванията. Нямах час за доктора и не чаках него. Поисках ги, тя каза да седна да изчакам. Дори не ме попита за името. Изчаках един час и пак отидох. И пак ми каза да изчакам малко. Пак изчаках един час и пак отидох. Пак не ми ги даде. Не си спомням под какъв предлог. Тръганх си. Записах си час по телефона и отидох да си взема изследванията на датата, за която имах час. Пак не искаше да ми ги даде. Казах й, че Владимиров е казал да ги взема преди да вляза. Тогава ми ги даде.

Какво да мисля? Че просто не съм била достатъчно търпелива? Или че докторът е прекалено зает?

Всеки знае, че времето е пари. А колко струва объркването, незнанието и неразбирането на ситуацията. Какво й коства на секретарката, като види някое ново момиче да му обясни спокойно за какво става въпрос и защо се планират часовете трудно. А тя - "изчакайте, ще ви приеме". Ще ме приеме, ама ще ме приеме силно притеснена, че не съм предупредила на работа колко ще закъснея, и притеснена, че не съм попаднала, където ще ми обърнат внимание. Тук не става дума за изгубеното време. Време бол. Ама невъзможността да се съчетаят нещата само усилва чувството за безсилие. Аз съм на работа 8,5 часа. Като ме няма 3 заради пътя и висенето... Ами той записва часове от 10 до 12.30. Колко са тези безумно спешни случаи, които изискват намеса точно от 10 до 13 за по 5-10 минути?
Ако на опашката в Била някой ме пререди ще му се развикам, ще си търся правата. В кабинета така ли да направя?
mishanta e преценила, че може да изчака и е изчакала, ама колко са като нея? Нормално е докторът като види познато лице дошло без час да попита какъв е проблема. Нормално е да разчисти чакалнята като прегледа първо тези, които изискват по-малко време.
Ама не е нормално секретарката да я мързи да се обърне към папката или да си отвори устата да каже две думи повече. (или поне така изглежда)

И сега не ме разбирайте погрешно. Не искам да си наказва секретарката. Ама след като сте вече по-близки с нея... кажете й тези неща. Намекнете й поне малко, че и тя ще се чувства по-добре ако не е заобиколена от ходещи кълбета нерви. Поне да се опита да не донагнетява обстановката допълнително, ако не да я успокоява. Назначена е там да е жена. Иначе би сложил някой полицай да въдворява ред.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #14 -: Декември 12, 2007, 14:12:32 pm »
Ами чака се и ще се чака - като не искат да си назначат и обучат лекари, които да им помагат, ще се чака.
Пациент съм на клиниката на Щерев и повече от половин час не ми се е случвало да чакам - естествено зависи от това, кой ти е лекуващ лекар, но моята лекарка е много точна. Това ми дава сигурност, възможност да си планирам времето и да нямам разправия с работодателя си (във времето, когато ходех на работа).
Не винаги е било така там - преди пет-шест години Щерев лично преглеждаше всички стимулации и без консултация с него не стартираше нито една процедура - беше ад, вечер от 18 записваха за консултация, по някога съм чакала до 22 часа, но човекът разбра, че е глупаво да тормози пациентите си и назначи и обучи екип - дори сега назначиха още двама нови лекари.
Преди 2-3 години имаше проблем със стимулациите - по 20, 30 момичета на стимулация, първо чакаме хормоните към 11 да излезнат и след това по реда на биене на инжекциите един лекар ни преглеждаше - беше страшно, особено ако този доктор има трансфер или пункция или нещо друго. Сега е много по-добра организацията и няма толкова големи проблеми.
Значи може, трябва само желание.
Извинявам се, че се намесих не за да се оплача, но за мен спокойствието ми особено преди процедура, винаги е било най-важно, а сега по време на бременността и 10 минути чакане би ме изнервило безкрайно.

И друго - не вярвам, че един лекар, който преглежда по 30 пациента на ден ще избегне "ефекта на конвейра".
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #15 -: Декември 12, 2007, 14:17:38 pm »
Какво на мен ми прави впечатление: когато преди три месеца се обадих, за да си запиша час за доктор Стаменов, получих такъв за 15/07/2008 г. Лошо няма, ще чакам. Научавам обаче, че ако съм пациентка на д-р Зарзаланов мога да получа час много по- скоро. Как става това, хем няма часове свободни, хем ако си нечий пациент има. Еми ще има стълпотворение пред вратите, като има по 2-3 за един час. Мисля, че колкото и столове да сложат, пак няма да са достатъчни.

[/url]
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #16 -: Декември 12, 2007, 14:23:07 pm »
И сега не ме разбирайте погрешно. Не искам да си наказва секретарката. Ама след като сте вече по-близки с нея... кажете й тези неща. Намекнете й поне малко, че и тя ще се чувства по-добре ако не е заобиколена от ходещи кълбета нерви.

а, извинявай, ама това не си го писала ти - не е в стила ти и не подхожда на начина ти на мислене.
ако си недоволна от секретарката на Владимиров - оплачи се на Владимиров. не се оплаквай по форумите с призиви към анонимни хора да се оплачат вместо теб. доста е неадекватно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #17 -: Декември 12, 2007, 15:11:58 pm »
Момичета - това е положението - чака се. Всички сме чакали и знаем колко е изнервящо и подтискащо. Последния път, бях на 01 ноември тази година - за профилактичен преглид. Умрях от неудобство, че отивам там за такава глезотия. Часовете вървяха 1 час назад. Тогава си помислих, че може би е трябвало да звънна предварително и да попитам - закъснява ли се с часовете и ако да - просто да отида по-късно. Може би това е вариант.
Иначе преди - си взимах книжка или работа - и така...

Не е вярно, че няма организация - и при двамата има, просто практически няма как всичко да се предвиди до минутата. Ако сутринта, една пункция или трансфер да закъснее по някаква причина - всичко тръгва назад. Часове за регулярен ултразвук в рамките на процедура не се записват изобщо и на двете места и те всъщност бавят най-много нещата.

Марина, явно не си била при Владимиров мила. Там повече просто не може да се сложи и един стол.

Фокси, Владимиров в момента обучава една нова докторка, в центъра работи и д-р Благоева. При Стаменов е Персенска. Обучението също отнема време. Освен това колко от момичетата ще се навият да отидат при друг, различен от титулярите доктор.
В очакване ....
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #18 -: Декември 12, 2007, 15:19:59 pm »
Евро мило, права си и всичко написано от теб е така!
Подбирах много внимателно всяка дума от предния ми постинг, за да не засегна!
Да не звучат думите ми различно, казани от позицията на майка.
 :(Но явно не съм успяла!

И още нещо- аз съм едно обикновенно момиче, един обикновен пациент!
Не съм защитник на никого, изказвам собственното си мнение...
Възпитанието ми не позволява да давам оценки с намеци!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #19 -: Декември 12, 2007, 15:24:10 pm »
Фокси, Владимиров в момента обучава една нова докторка, в центъра работи и д-р Благоева. При Стаменов е Персенска. Обучението също отнема време. Освен това колко от момичетата ще се навият да отидат при друг, различен от титулярите доктор.
За Владимиров - ами значи прави, каквото може и каквото трябва човека. За Стаменов чух за Персенска, но се съмнявам, че ще му бъде достатъчна като гледам за какви срокове за записване говорим.
Споделих, защото явно и те са тръгнали натам - към обучение на лекари и според мен това е правилния път.
А колко биха отишли при друг лекар, различен от титуляра - ами аз например - като знам че в момента се обучава и ще бъде два пъти по-внимателен с мен, пък и като знам че ако нещо не знае, има кого да попита, освен това самото обучение включва ежедневен контрол на дейността му от титуляра - сто пъти бих го предпочела пред изморен лекар, преглеждащ десетки жени дневно. Няма такова чудо - такъв човек, който да може да издържи на това темпо - представи си Фуси ти да движиш по двайсетина дела дневно - ще помниш ли детайлите на всички и няма ли да пропуснеш нещо? Това е просто пример, нищо лично  :D
Не ме разбирайте погрешно, в никакъв случай не искам да се конфронтирам с някого за избрания от него лекар, затова ще дам пример с педиатъра на детето - за мен е от огромно значение да има часове и те да се спазват - представете си да заведете едно дете на преглед и то да чака 2-3 часа, за да влезе при лекарката си - ами кошмар - Фуси и Джам ще кажат, какво е, същото е и с нас - още повече че сме изнервени от това, което ни предстои.
Мога да дам пример и с ветеринарния лекар на кучето, но не мисля, че ще звучи добре точно тук  :lol:
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.