0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, моля напишете какво е по силите ми да направя, за да предотвратя евентуален втори аборт? Ще направя нужните имунологични и генетични изследвания преди нов опит; ако забременея - повече лежане, почивка, да не вдигам тежести, без спорт, здравословна храна, никакви горещи душове и напитки .... моля напишете какво друго...
Изпитвам чувство за вина, може би ако внимавах повече и повече почивах това нямаше да се случи.... :balk_146:
« Последна редакция: Декември 06, 2007, 14:37:34 pm от avre »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
в повечето случаи, ранните спонтанни аборти са резултат от грешка на природата - хромозомна аномалия на ембриона - която сама изхвърля дефектния зародиш.
тогава нищо не зависи от теб.
отново, в повечето случаи, тези ранни спонтанни аборти не се повтарят и следващата бременност се износва успешно.
няма смисъл да се обвиняваш и да търсиш причината в себе си, защото не е там.
както казва народа - здрава круша не може да се отрони лесно от дървото.

почти всяка жена е имала поне 1 ранен спонтанен аборт, много жени дори не разбират, че са били бременни.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Ако проблема ти е имунологичен, вливания преди и след забременяването на някой лекарства, могат да помогнат, но разбира се първо си направи нужните изследвания при доцент Конова.Може да й пишеш мейл, да й разкажеш какво и как е ставало, тя ще ти препоръча каво да изследваш, а после ако има проблем и как да се лекуваш, за да не се стига отново до неприятности.
*

jam

• *
  • 14924
един отделен ранен спонтанен аборт не е повод за особени безпокойства, ровене и търсене на високоспециализирани консултации с имунолог.
най-вероятно няма нужда от него.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Изпитвам чувство за вина, може би ако внимавах повече и повече почивах това нямаше да се случи.... :balk_146:
Миличка съжелявам много ,но ако нещо не е наред каквото и да правиш няма да помогне.Аз се чувствах така след парвите два аборта. После откриха че сапруга ми има по голям процент йвредени генетично сперматозоиди. Ако всичко е наред с бременността нама да го изгубиш и това е горчивата истина. Аз последния път пиех всичко което ми предписа доктора и лежах и нищо. В 6 седмица го изгубих. Касмет и това е.

avre, правилно си се ориентирала към генетични и имунологични изследвания. Препоръчвам ти горещо доц. Конова. И аз съм с 2 ранни спонтанни аборта в 7-8 г.с. След направените изследвания се откриха и генетични, и имунологични причини за тях...
*
Благодаря Ви за подкрепата, момичета. Имам записан час за консултация с доц. Конова за 4-ти януари. Ще направим назначените от нея изследвания. Дано резултатите са добри.
*
Благодаря Ви за подкрепата, момичета. Имам записан час за консултация с доц. Конова за 4-ти януари. Ще направим назначените от нея изследвания. Дано резултатите са добри.

Толкова ли много се чака? Ако е така да се записвам и аз отсега.
*
Пуканке, аз исках веднага да ги направя, обадих се и ми записаха час за след седмица. Бях чела някъде във форума, че колкото по-бързо след аборта се направят толкова по-добре, резултатите били по-достоверни. После спадали антителата.
После за всеки случай пак се обадих в клиниката и от там ми казаха, че трябвало да изчакам цял цикъл след аборта и при втория МЦ вече мога да отида - обяснението - след месец организмът се изчисвал и антителата спадали и резултатите са достоверни 8O
Последно - кога е най-добре да се направят имунологичните ??
*
На трети ден от менструацията.
*

jam

• *
  • 14924

нищо подобно! ти прочете ли изобщо въпроса? не те питат за половите хормони...

avre, най-добре е да се направят двукратно - веднага след аборта и няколко цикъла след това.
но пак ще ти кажа - само дириш под вола теле с тия имунологични изследвания след един единствен ранен спонтанен аборт! ако имаш излишни пари и свободно време - прави ги, но няма медицинско основание за това.

*

нищо подобно! ти прочете ли изобщо въпроса? не те питат за половите хормони...

avre, най-добре е да се направят двукратно - веднага след аборта и няколко цикъла след това.
но пак ще ти кажа - само дириш под вола теле с тия имунологични изследвания след един единствен ранен спонтанен аборт! ако имаш излишни пари и свободно време - прави ги, но няма медицинско основание за това.

Прочетох, да.Но понеже преди две седмици правих имунологични, Конова изрично ми каза че е желателно да са на трети ден.В пакета изследвах  причини които може да са причина за стерилитет или ранни аборти.После видях че в сайта в Плевен е написано същото за третия ден от менструацията http://www.ivfpleven.com/index.php?l=30.

А ето какво ми беше писала самата Конова на мейла ми:

Моят съвет е:
>>
>>1/ Да се доизследва щитовидната жлеза - т.е. и другото антитяло - ТАТ. МАТ антителата са и антиовариални, така че, могат да имат отношение към стерилитета. Ако има данни за Тиреоидит на Хашимото, трябва да се лекува.
>>
>>2/ Да се изследват при Вас антиовариални антитела.
>>
>>3/ Да се изследват имплантационните фактори.
>>
>>4/ Да се провери яйчниковия резерв на 3 ден от менструалния цикъл.
>>
>>Или, какъв би бил списъка на Вашите изследвания:
>>
>>Давате кръв на 3 ден от МЦ в лаборатория Надежда и им казвате какви изследвания съм Ви назначила. Те работят с нас и имат грижа за всичко. Вие няма да изпращате кръв до нас. Изследванията са:
>>
>>- Inhibin B
>>
>>- антиовариални и анти-зона пелуцида антитела
>>
>>- анти-тиреоглобулин антитела
>>
>>- антикардиолипин IgG и IgM, анти-бета2-гликопротеин І
>>
>>- NK клетки

Може нещо да не съм разбрала, но това за третия ден ми го писа лично Конова и затова го написах тука мислейки си че е общоприето. :(Съжалявам ако не съм прова или пак недоразбрала.
*
Аvre, съжалявам за аборта! Почти всички жени са преживявали такъв, а някои дори не са разбирали, че са бременни. Мисля, че jam е абсолютно права! Споделям мнението, че ако за теб това е първи(и дай боже последен) ранен аборт - не са необходими никакви допълнителни изследвания. Следващата ти бременност ще бъде успешна до края!  :goodluck: :bighug:

*

jam

• *
  • 14924
Pukanka,

прочети внимателно какво ти е написала Конова - вземането на кръв е предписано да стане на 3-ти ден от МЦ заради половите хормони, които също са ти назначени за изследване ("да се провери яйчниковия резерв на 3-ти ден"). останалите изследвания нямат връзка с МЦ, просто за да не те бодат 2 пъти.

*
Аха, разбрах.Затова се извиних ако нещо не съм разбрала.Тъмна Индия са ми още тия неща, просто цитирах без да мисля много,много. :lol:
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....

Толкова ли много се чака? Ако е така да се записвам и аз отсега.

Прочетох, да.Но понеже преди две седмици правих имунологични,

КОЕ Е ВЯРНО СЕГА?

*
Ми аз ги правих преди две седмици имунологичните дистанционно и Конова  ми писа че ми е нужна имунотерапия/ама каква не писа/затова ще ходя лично до Плевен вместо да си пишем мейли постоянно. А Авре ще ги прави на 4ти февруари. :lol: Сега обясних ли както трябва? :wink:
Спри цигарите,разхождай се на чист въздух повече, спорта можеш да го спреш около овулацията. почни да пиеш фолиева месеци по-рано,  а след вероятната овулация пии по 2.  Нивата на фолиева имат връзка с вероятността от имплантиране и задържане на ембриона.
Подкрепям другите, че спонтанният аборт в първия триместър е може би по-добрият сценарии за природата. За теб със сигурност е тежък удар.Болката е силна, но не се обвинявай. Не може да си отговорна за всичко.Бебето също трябва да поиска да живее. Когато избирах ембриони за имплантация казах на доктора, да сложи тези дето най-много им се живее. Той не вярваше, но знаех, че едно ще се хване.Така и стана. Пожелавам ти и на теб да ни се похвалиш и да се радваш на бременност. 
*
Момичета, благодаря на всички Ви за желанието Ви да ми помогнете с мнение и съвет.
Jam, основният ми мотив да направя изследванията е фактът, че самият доктор Владимиров се чудеше дали да ми ги назначи без аз изрично да съм настоявала за тях. В желанието ми за по-скорошно повторно забременяване му казах, че не искам да губим време за изследвания, а още декември да пробваме пак инсе, но после поразмислих и реших да ги направя преди новия опит. Дано съм в тези 50 и повече процента, при които втората бременност протича без усложнения, че, за жалост, не бях в 80%, при които първата бременност протича нормално. :(
Пуканке, благодаря ти, че се опитваш да ми помогнеш с инфото, с което разполагаш. Аз няма да изследвам яйчников резерв и затова може и да не отида на третия ден. Изследвала съм и щитовидната жлеза, антиспермални антитела, та смятам, че Конова ще ми назначи други изследвания.
Atanasovaira, благодаря ти за съвета. Ние от две години се борим да забременея и що фолиева съм изпила за това време, ден не съм пропускала. Цигарите отдавна спрях, а след това, което наскоро ми се случи и да плача спрях.
Прегръщам Ви и Ви желая една вълшебна Коледа.