Имам следния проблем :
От октомври провеждам изследвания за стерилитет при Юнакова в клинаката Щерев - дотук сме изкарали всичко до втори месец контролиран койтус (т.е. хормони, хламиди, кръв, тръби, спермограма и т.н.) Всичко започна разбира се с преглед, на който нищо обезпокоително не бе открито.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=17094.msg272053#msg272053 Преди 12 -13 години лекувах с горене раничка на шийката на матката от тогава досега редовно ходя на цитонамазки - по тази причина и д-р Юнакова не взе такава. Дойде време тази година да взема отново - по време на профилактичен преглед и не щеш ли другата лекарка ми заявява, че имам нова раничка.
Спрях фоликуметрията моментално и хоп нови изследвания - папилома вирус ( отрицателен) и нова цитонамазка ( фактор 1, т.е. без проблем).
Възможно ли е раничката да не е била видяна от от клиниката Щерев при първия преглед?
Изобщо някой от Вас наясно ли е дали съществува зависимост между проблемното забременяване и по-рано третирана раничка с ток? Или пък пречи ли активна раничка на забременяване? Ако се третира с ток втори път няма ли по-голям риск от проблемно забременяване заради намалена еластичност на шийката? Кои са най-добрите лекари - специалисти в тази област?
Втората лекарка ми заяви,че не може да се третира раничката с намазване при условие, че цитонамазката не регистрира ниакакъв вирус, а изхода е само ток . Има ли тока алтернатива - например лазер?
Въпросите бушуват , но най ми е странно как така в специализирана клиника пред 3 месеца раничка не е регистрирана, а при обикновен преглед - да . Наскоро преживях катастрофа при която ми дойде 5 дни по-рано от очакваното - възможно ли е удара да е предизвикал нова раничка?
...