0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Имам следния проблем :
От октомври провеждам изследвания за стерилитет при Юнакова в клинаката Щерев - дотук сме изкарали всичко до втори месец контролиран койтус (т.е. хормони, хламиди, кръв, тръби, спермограма и т.н.) Всичко започна разбира се с преглед, на който нищо обезпокоително не бе открито.http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=17094.msg272053#msg272053
Преди 12 -13 години лекувах с горене раничка на шийката на матката от тогава досега редовно ходя на цитонамазки - по тази причина и д-р Юнакова не взе такава. Дойде време тази година да взема отново - по време на профилактичен преглед и не щеш ли другата лекарка ми заявява, че  имам нова раничка.
Спрях фоликуметрията моментално и хоп нови изследвания - папилома вирус ( отрицателен) и нова цитонамазка ( фактор 1, т.е. без проблем).
Възможно ли е раничката да не е била видяна от от клиниката Щерев при първия преглед?
Изобщо някой от Вас наясно ли е дали съществува зависимост между проблемното забременяване и по-рано третирана раничка с ток? Или пък пречи ли активна раничка на забременяване? Ако се третира с ток втори път няма ли по-голям риск от проблемно забременяване заради намалена еластичност на шийката? Кои са най-добрите лекари - специалисти в тази област?
Втората лекарка ми заяви,че не може да се третира раничката с намазване при условие, че цитонамазката не регистрира ниакакъв вирус, а изхода е само ток . Има ли тока алтернатива - например лазер?
Въпросите бушуват , но най ми е странно как така в специализирана клиника пред 3 месеца раничка не е регистрирана, а при обикновен преглед - да . Наскоро преживях катастрофа при която ми дойде 5 дни по-рано от очакваното - възможно ли е удара да е предизвикал нова раничка?
...

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Първо се успокой. Няма нищо притеснително.
Раничката, дори да я имаш не е пречка за забременяване.
Един добър лекар няма как да не види раничка при преглед /преди мануалния се оглежда влагалището и шийката/
За лечението - консултирай се със специалист.
Аз например за цитонамазка и преглед на шийката ходя в Онкологията /там са специалисти и според мен няма
как да бъркат ...или биха сбъркали по-малко  :D/
Направи консултация с трети лекар - понякога се получава лека промяна в жлезистата тъкан, което е нормално, но може някой лекар да го обърка с раничка/това е най-просто казано/
Успех
И пиши какво става. :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Тормозя се със ранички от много отдавна и имам следния опит
 Влагалището на матката и цервикалния канал са  нормално със секрет (мокри)така че една рана никога неможе да оздрави на мокро нали? Като имаме рана на друго място нали оставаме да исъхне?
 Около 80 % от жените имат ранички, така че докторката и да е видяла може да не и дала значение.Примерно моят лекар знае че си  имам и почти никога не я споменава :) Раничката може да е вследствие на некоя инфекция.
 Катастрофата няма и неможе да има ама нищо общо със раничката.
 Не ти препорчвам да я мажеш ако не ти прави проблеми.
раничката и забременяването са съвсем различни неща така че дествай си за бебе но прави си и редовно цитонамазки.
Поздрави и успех

*
Здравей,
Надявам се да мога да помогна въпреки, че виждам темата доста късничко. Аз лично се борих с Раничка на шииката преди 1.5год. Тъй като не съм раждала ми проведоха лечение с мазане. Лекарството с което ме мазаха (Veruca Hermal - надявам се не бъркам името)не беше българско, а гръцко и си го доставих от там, но това за което се включих е да ти дам име и телефон на лекаря, който ми проведе лечението. Казва се доктор Хартарски тел: 0888626420. Работи в м.ц Вяра (София) адес ж.к Света Троица 347. Само искам да кажа, че цитонамазката ми беще 3-4 степен. След леченито (2 месеца през ден ходих на мазане), сега съм с 1 степен. Когато ме пратиха при него ми казаха, че е най-добрия специалист.
Успех.
Благодаря за ценните съвети ,
ger4  ще си запиша името на лекаря - едно име никога не е излишно. Аз ходих при също (уж)известен лекар - д-р Мария Попова . Лекарката, която ми откри проблема (на профилактиката) също ми препоръча това лекарство, но се оказа, че цитонамазката е първа степен - само изгаряне беше отговора, който получих от двете места( д-р Попова и профилактичния гинеколог).
Тя ме обгори не чрез ток, а чрез термоекоагулация - не съм сигурна, че написах правилно термина. Следващата седмица съм на контролен преглед, но се притеснявам, че гъбичките, които се появяваха от време на време преди изгарянето сега отново се появиха... а аз си мислех, че раничката е причината. Преди изгарянето не ми направиха бактериално изследване, а и аз не се сетих да го поискам . Това ми е хроничен проблем - май наследен от майка ми, защото и тя е много податлива и редовно се оплаква.В крайна сметка не съм сигурна дали това също не е проблем за да имам бебе...? Та сега след раничката ще боря и гъбички...
Пуснах и друга публикация на тази тема ... но в темата за стерилитет при жената.
Geritta 2002, ти си направила това, което трябва. Хубаво е раничка да се гори, независимо дали си раждала или не. Въпреки всички мнения- и на доктори, и на приятели, че раничката не е причина за незабременяване, при мен се оказа, че именно тя е проблема. Забременях на следващия месец след горенето! А ти си права, че при наличието и сме податливи на всякакви инфекции. Аз например редовно си имах гъбички и бактерии, пиех хапчета, симптомите им отшумяваха , а после пак....Ако само раничката е установеният проблем, много вероятно тя да е причина да не забременяваш. Успех и дано скоро се похвалиш с прекрасна новина!
Здравей,
Надявам се да мога да помогна въпреки, че виждам темата доста късничко. Аз лично се борих с Раничка на шииката преди 1.5год. Тъй като не съм раждала ми проведоха лечение с мазане. Лекарството с което ме мазаха (Veruca Hermal - надявам се не бъркам името)не беше българско, а гръцко и си го доставих от там, но това за което се включих е да ти дам име и телефон на лекаря, който ми проведе лечението. Казва се доктор Хартарски тел: 0888626420. Работи в м.ц Вяра (София) адес ж.к Света Троица 347. Само искам да кажа, че цитонамазката ми беще 3-4 степен. След леченито (2 месеца през ден ходих на мазане), сега съм с 1 степен. Когато ме пратиха при него ми казаха, че е най-добрия специалист.
Успех.
Сагата ми продължава и се усложнява - 3 месеца след изгаряне на раничката новата цитонамзка показа ПАП 3 А - лекарката също ме тушира с Veruca Hermal ( само веднъж) и сега чакам резултат , но съм силно притеснена . Боря се за бебе от 2-3 години все не се получава, а сега и нови проблеми се появяват. Това, което ми написа за лекарството ми звучи обнадеждаващо, дано даде добър резултат.
Само не знам... след туширането се появи розово течение , лекарката нищо не ми каза относно опитите за забременяване - дали трябва да се спрат или не , дали ако опитваме няма да навреди още повече.
Тъй като след 4 дни и на мен ми предстои горене на 2 броя ранички (плоска папилома с умерена дисплазия, каквото и да значи) и ми звучеше много страшно "обгаряне с ток", та говорих с една много близка акушерка, която ми обясни че единствения риск за бебе е, ако при обгарянето се засегне цервикалния канал, тъй като е възможно после да се получи срастване и от там проблемно забременяване. А иначе нямам представа дали е лесно да се засегне той.Нямам представа и дано да съм била полезна поне мъничко...  :dontknow: :balk_91:
*
Момичета, на мен ми правиха така нареченото "горене" на раничка чрез намазване с някакво лекарство, на което за съжаление не си спомням името. Прави се 1 или 2 пьти през месец, 2-рия път само при необходимост ако нещата не са се излекували още от пьрвия път. Този метод се използва при нераждали жени и е абсолютно безболезнено, без кървене. По принцип подобни ранички не пречат за забременяване, но е добре да се излекуват при една евентуална бременност. Сексуалните контакти са забранени само 24 часа... което е единственото неудобство  :lol: :lol: :lol:
Надявам се да сьм ви била полезна.... :goodluck: