0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Сега ще ви напиша въпроси и отговори от сайта на Майчин дом.Правете си изводи сами.

Въпрос: Задрвейте д-рЯков.Питането ми е следното:кой доктор ще ръководи стимулациите,кой ще прави пункциите и кой ще се занимава с трансфера?Обмислям верояноста за ин-витро за това този въпрос с екипа ме интересува.
Петя Иванова - 2007-09-05 15:54:17

Отговор: В момента сме в преговори с няколко международни екипа, с които ще работим и съответно работата в центъра ще се координира с тях.
Д-р Борис Яков - 2007-09-07 13:55:29

Тук аз коментирам че не съм чула нищо за никакъв международен екип.

Въпрос: Здравейте! Имаме със съпруга ми всички необходими изследвания.Искаме да направим ин витро. Интересува ме колко се чака за ин витро и колко ще ни струва
Милена Иванова - 2007-11-27 13:31:26

Отговор: Г-жо Иванова, можете веднага да започнете Ин витро процедура при нас. Цената без медикаментите е 2200 лв за IVF и 2600лв. за ICSI.
Д-р Борис Яков - 2007-11-30 11:10:05

Аз мисля че ще е с около 1000 лв.още отгоре заради уж допълнителни консумативи и изследвания,които не влизат в цената.

Търсих и други интересни неща,които съм чела там, но са намалили и трили писмата и отговорите незнам защо.Почти 1/5та са останали от преди един месец.

*
Значи изводът е:

ПУШЕТЕ И МНОГО-МНОГО НЕ МИСЛЕТЕ!!!

mf_bounce8

Сещам се за една анкетка да направим :lol:: Жени пушачки забременели от ИКСИ и Жени непушачки забременели от ИКСИ.

Тютюнопушенето значително намалява шанса за успех! Оказва влияние върху качеството на яйцеклетката, инплантацията и след това развитието на ембриона! Аз също пропуших след аборта, но е време да ги отказвам.  :wink:
« Последна редакция: Януари 09, 2008, 22:21:00 pm от ocean »
*
Отивам да потърся Малкото зайче.
*
Хайде пак за тръбите :oops:Аз така и не разбрах каква е разликата между прекъснати и клампирани тръби...."стиснати" за кой вариянт се отнася?

Клампираните тръби("стиснати") са защипани със специални щипки, но е голяма вероятноста пак да пропуснат. Прекъснатите са изцяло прекъснати, одрязани, обгорени и т.н. Моите първоначално бяха клампирани и в последствие се оказа, че пак пропускат. След това ги прекъснахме, но при направена сонография след време се видя, че в остаъка на тръбата от към матката пак съм направила малък хидро  8O
Сега ще ви напиша въпроси и отговори от сайта на Майчин дом.Правете си изводи сами.
Аз  едно не мога да разбера. Каква е идеята на това,
след като си се ориентирала и започнала там :)
От известно време забелязвам, че имаш доста питанки,
притеснения и недоверие някак. А това не е добре, за мен поне.
На едно място казваш че безрезервно вярваш на лекарката си,
а в следващия момент се съмняваш и питаш за всяко едно нещо.
Въпроса не е в питанките, а в съмненията  :?
Не е важно ние да си направим изводи, а ти самата.
Успех ! :)
« Последна редакция: Януари 09, 2008, 22:55:45 pm от BLACK_ROSE »
*
Аз  едно не мога да разбера. Каква е идеята на това,
след като си се ориентирала и започнала там :)
От известно време забелязвам, че имаш доста питанки,
притеснения и недоверие някак. А това не е добре, за мен поне.
На едно място казваш че безрезервно вярваш на лекарката си,
а в следващия момент се съмняваш и питаш за всяко едно нещо.
Въпроса не е в питанките, а в съмненията  :?
Не е важно ние да си направим изводи, а ти самата.

Успех ! :)

Права си, имам съмнения.От една страна аз не съм имала проблем с Халачева, освен много болезнена цветна снимка. От друга страна чета много лоши неща за нея и тука и в БГ Мама. Това ме обърква и един ден ако съм за нея,на другия не съм. А защо въпреки това избрах нея? Защото имам два лоши спомена от АГ болница, като и в двата случая бях на косъм заради некадърни лекари.Нямам против Александров,напротив,исках да съм при него, но някак си неможах да се престраша да стъпя отново в АГ болница. :(  Но сега не става въпрос даже и за Халачева.Просто се сблъсквам с голяма доза некоректност в Майчин дом, но за това е виновен шефа, а не лекарите предполагам.Но колкото и да недоволствам, са по-добре за мен, пред страха от болницата и спомените ми там. Единия е 40 часово раждане,без упойки, без вода, изкуствено спукани води още на втория час и сухо раждане. Три припадъка от болките,а лекаря влезе и каза-Нека разбере какво е раждане. Накрая една от сестрите тайно ми би нещо което да предизвика напъни. Втория ми случай е още по-страшен и дори нямам сили да го напиша .

Надявам се сега поне частично да ме разбереш защо се държа така.
« Последна редакция: Януари 09, 2008, 23:16:33 pm от Pukanka »
*

Olimpia

• 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)
Black Rose, съвсем нормално е човек да има питания и неясноти и пак да вярва на своя лекар! Те не винаги обясняват нещата на достъпен език. А също не коментират всички неща, които ние с вас коментираме тук. И когато някоя от нас чуе нещо ново веднага пита първо тук и едва след това би запитала доктора си. Така си мисля аз! Много стискам палци на Пуканка и на Халачева! Трябва да се появяват все повече специалисти по инвитро процедури! Така че, успех, Пуканка!!!! Ако знаеш само как преживявам твоите вълниения!!! До няколко месеца и аз смятам да поемам по този път!!!!
*
Винаги съм научавала от вас момичета много повече,отколкото от който и да е лекар.Те никога нямат време да седнат и да обясняват.А преди няколко години форума ми спаси живота ,защото ме подготвихте добре с обяснения както сега. :bighug:
За да не оспамваме темата още, само ще кажа че поста ми не искаше да предизвика някакви обяснения от твоя страна или нещо такова :) В крайна сметка всеки сам решава. Не е само Варна, не е само България както се казва. Но мен лично ми прави впечатление това което казах, това е, нищо повече. Колкото до Халачева споменах нея, защото с нея имаш повече взимане даване, но имаш ли капка съмнение към нея, това ще се отнася и за екипа и мястото като цяло, Това е. Нищо лично. В крайна сметка идеята е да се борят за успеваемост и положителни резултати, та се надявам да започнат от теб, защото за момента не знам за друг, който прави там :)

Олимпия, смисъла на това, което писах не беше за питанията,
все пак е форум и е нормално да се пита, а за съвсе друго.
И за разлика от теб, този на който пишех ме разбра :)
« Последна редакция: Януари 09, 2008, 23:38:44 pm от BLACK_ROSE »
*
Благодаря за отговора,OKEAN,остава ми само да се моля да не пропуснат.
*
Наистина прекалих малко с въпросите.Е, на второто инвитро вече ще съм гърмян заек.Ще ви пиша довечера как е минал сондажа, дето толкова го мислих. :D
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Наистина прекалих малко с въпросите.Е, на второто инвитро вече ще съм гърмян заек.Ще ви пиша довечера как е минал сондажа, дето толкова го мислих. :D
спокойно,всичко ще е наред!!! :D
*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
Пуканка,изобобщо не си прекалила с въпросите,нали тази тема е за това все пак!
Да ти кажа аз направо се ококорих от тези суми,които споменаваш.Моят сондаж например струваше 30лв.,а за да ми бият инжекциите навсякъде са ми взимали х 2лв.Това тяхното е направо обирджииство 8O.Пожелавам ти поне да имаш щастлив завършек и да не ти се налага да повтаряш опита! :goodluck: :balk_21:
*
Сутринта пак ходих да ми бият Диферелина.От рецепцията пак взеха да викат подире ми,ама се направих че не ги чувам и забих по етажите. :lol:Само пари са им в главата.  :?Следобед ще се разправям с лекарката а не с тях кога и какво се плаща точно. Но като се качих горе и срещнах едно вече забременяло момиче с инвитро там, от Търговище и ми стана много приятно и едно щастливо за нея. А тя милата още не можеше да повярва. :lol:
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
такааааааааа
2200 лв. (ако правилно съм разбрала) се плаща за процедурата.
1800 лв. е в АГ и се плащат след пункцията.
или по-точно в деня на трансфера трябва да носиш бордеро(май
така се казваше), че си платила.
много неуредици май има все още в МД.
как може да искат предварително да се плаща?
ами ако не се стигне до пункция?
или няма опл. яйцеклетки?

*
такааааааааа
2200 лв. (ако правилно съм разбрала) се плаща за процедурата.
1800 лв. е в АГ и се плащат след пункцията.
или по-точно в деня на трансфера трябва да носиш бордеро(май
така се казваше), че си платила.
много неуредици май има все още в МД.
как може да искат предварително да се плаща?
ами ако не се стигне до пункция?
или няма опл. яйцеклетки?

Може това да се дължи още наистина на неуредици предвид малкия им опит.А и две от общо четирите администраторки там,са много кухи по принцип, и общо взето само с тях има такива ситуации. Довечера ще знам всичко.Може да се окаже че и сондажа не трябва да плащам,въпреки че те ми казаха че се плаща отделно.
А повечето пари няма да имат значение, ако успея.  :wink:
*

Olimpia

• 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)

А и две от общо четирите администраторки там,са много кухи по принцип, и общо взето само с тях има такива ситуации.

Хиххихихих   :lol: Има една такава работа!!!! И аз съм си имала с тях вземане даване!

А повечето пари няма да имат значение, ако успея.   :wink:
[/quote]
Дано, дано!!! Точно си мислех , кои ли са момичетата, които са успели там, ако ги има такива и колко добре би било някоя от тях да поразкаже...
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
Доплащане за ОСИГУРЕНИ лица (за допълнителни услуги и ВИП условия - *цената включва операция + престой - 9500 лв.

Коригирали са сумата - вече е 950 лв. :D
*
Момичета.Минах сондажа и дилатацията.Беше добре и не усетих нищо, ама то ще е щото се спазарих за по-хубава упойка и доплатих за нея още 20 лв.,освен 120те за процедурата. Днес разпитах и подробности кога и как се плаща.Хванах Халачева пред рецепцията и тя им обясни  на момичетата там дето ми искат пари за щяло и нещяло, че до пункция и трансфер може въобще да не се стигне,затова се плаща чак след тях. Затова ако ходите там,с тия двете кухине на рецепцията много внимавайте.Всеки път имат изцепки,дори да не става въпрос за инвитро.
Между другото кървя доста обилно след манипулацията.Нормално ли е щом това е само едно мерене на матката.Отде тая кръв? 8O
Момичета.Минах сондажа и дилатацията.....Между другото кървя доста обилно след манипулацията.Нормално ли е щом това е само едно мерене на матката.Отде тая кръв? 8O
дилатация

разшире­ние, напр. на сърдечните кухини, на стомаха.
   на латински език: dilatatio.
   на английски език: dilatation.

В случая има разширяване на цервикалния канал.
Ако кървенето продължи и нещо те притеснява
се обади на лекарката.
« Последна редакция: Януари 10, 2008, 20:49:00 pm от BLACK_ROSE »