Честити месечинки на всички и малко позакъснели именни дни! Честити рожби на когото не съм успяла да честитя още!Ние сме ок, само време много рядко ми остава, та затова до нета стигам на високосна година, ама сега нали е високосна, та ей ме на
Димана е много будно дете, гука, разглежда, супер се справя с гимнастиките и е доста кротичка. Обаче още няма 5 кг, последния месец едва 300г е качила. Аз се боря много за кърмата, то не са билки, чайчета, хомеопатии, кърмене по-често, но резултатите не са много добри - сутрин сме ок с дозите, но следобяд едва изсуква 90г от двете гърди, а вече трябва да са 130. Та май ще се дохранваме, а не знам как ще стане, като тя не може да суче от шише - вода пие по 1-2 глътки и плюе, АМ пробвах с 3 различни накрайника - Авент, Нук и Mothercare, и не засуква от никой. Някой да има идеи?
Гери, за лохиите след секцио (ние, гледам, сме раждали през 3 дни) - моите спряха едва на 7-мия ден, но на 17-тия направих обилен кръвоизлив, после още 1-2 на следващия ден. Оказа се силен спазъм на шийката, който не е позволил на матката да се изчисти. Кръвоизливите са били затояли лохии, изтласкани от спорадични силни контракции по време на кърмене. Такъв спазъм се вижда на ехограф. На мен ми приложиха "химически масаж" - бусколизин, който отпуска шийката, половин час след него Метергин, който прави силна контракция и така задържаните лохии се изтласкват. Помогна и лохиите спряха окончателно около 30-тия ден, цикъл нямам още. Обаче метергинът потиска секрецията на пролактин и кърмата намаля временно, голям зор видях с възстановяването. Обаче тези 90 дни лохии при теб ми се виждат адски много, особено след секцио - там тампонират матката и лохиите не са така обилни, като при нормално раждане. Най-добре иди да се посъветваш с гинеколога си.
Каси, за пентаксима- рядко има странични реакции, най-много леко повишена температура и лошо настроение за 1-2 дни. Даниел започна ваксините на 6 месеца и може би заради това не е имал никакви реакции. Димана вдигна 38.2 градуса вечерта след ваксината, свалих я за 2-3 часа само с разсъбличане и леко обтриване на ръчички и краченца с влажна кърпа и това беше. Срещу локалната реакция на крачето нашата педиатърка слага лепенка с охлаждащ гел Koolpatch (не е правописна грешка
, така се казва лепенката) веднага след боцването, върши чудесна работа.
Мече, за бибите - производителите би търябвало да укажат на опаковката колко дълго да се ползва. За силиконовите на Авент - 3 месеца, важи и за тези за хранене, и за залъгалките за смучене. После се сменят.
Плачът - 2-3 месечно бебе не може да се глези, все си има причина да плаче. Аз не съм оставяла никое от децата да плаче, сърцето ми не изтрайва. Сега, ако трябва да идеш до тоалетна, да направиш млякото или да спреш котлона, нямаш много избор, но е за кратко. А ако гледаш сама близнаци, не знам как може да се справиш. В по-късна възраст наистина може да се учат да ни манипулират с плач, ама не и преди половин годинка.
Хубава седмица на всички!