Честита Коледа мили момичета!!!
С пожелания всички да сме
здрави и
щастливи.
На мен това ми се падна от баницата, и е точно това което най-много си пожелавах да ми се случи.
Та, накратко малко новини.
Явно късмета този път е бил с мен, и благодаря на всички за стиснатите палци.
Оказва се, че все още има някъв остатъчен ефект от бременноста.
В един руски сайт прочетох, че нивото на ЧХГ се връща в норми след 2-3 седмици след хурургическата намеса.
При мен би трябвало 8 седмици след абразиото стойностите вече да се спаднали до отрицателен тест <2.6 mIU/ml
А Кръвния тест показа б-ЧХГ=16 mIU/ml
Това значи че има остатъци от хориалните въси, те се кръвоснабдяват, хранят и произдеждат ЧХГ. Не става въпрос за остатъци от почистването, тогава би имало инфекция и кръвотечение, а за разрастване на въсите към матката.
«...Едно от усложненията на аборта е израждане на епитела на хориалните въси, задържани в маточната кухина...»
“...При мъже и небременни жени повишените концентрации на ЧХГ се явяват достоверен признак за карциномен процес...”
Когато са много х.въси могат да бъдат доста агресивни, защото това си е един вид прекарциномно образувание на което мястото му не е в матката когато няма бременност.
Не е хубаво да ги има, но хубавото в случая е, че при мен стойностите са ниски. Щом не са високи, това на този етап изключва вероятността за най-страшното за което имаше съмнения т.нар.`молла`.
Доста страшнички неща четох после из нета за това състояние Molar Pregnancy. А четох че системите били всъщност химиотерапия. Не се препоръчва нова бременност минимум една година и такива разни неща.
Вярно че това състояние било доста рядко срещано.
Вярно че при първия преглед това бяха само съмнения, но АЗ държах предваврително да знам всичко което може да ми се случи и ме очкава.
Добре че ЧХГ-то се оказа ниско.
Няма да се налага ре-абразио и системи. Всъщност доста ми олекна от това.
На този етап при мен ще предизвикаме цикала с медикаменти.
И след това отново котрола за б-ЧХГ.
Чакам си с нетърпение цикъла.
Стискайте ми палци.
А после трябва да видя възжможно най-отрицателния кървен тест, за да си отдъхна най-накрая.
От мен – Весело посрещане на Новата Година.
И както се казва: Нова година – нов късмет.