0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Божествени тела
« Отговор #280 -: Февруари 08, 2008, 16:54:11 pm »
ЕЕ тва за зелевата супа съм го чувала, даже един мой колега се мъчи пред очите ми завалията, ама не издържа, каза че била много неприятна и бързо омръзвала. но може твоята да е друга, давай да я видим. Аз засега с Дюкана се справям мн добре - рапорт - влизам в петия ден и по 0.5кг на ден слабея.
*
« Отговор #281 -: Февруари 08, 2008, 16:57:15 pm »
Верно ли, я си дай конкретно менюто какво ти беше.
*
« Отговор #282 -: Февруари 09, 2008, 10:04:49 am »
Сисилия,кажи моля те, как си я правила тази супа,че да е вкусна.
Аз се опитах да я правя тази диета със супата(зеле,праз и вит.С).Ама тя беше точно толкова гадна,колкото и миришеше.Издържах само три дни  :(
« Отговор #283 -: Февруари 09, 2008, 12:38:33 pm »
рецепта за зелева супа:
една голяма зелка
2-3 стръка праз лук
3 моркова
бял пипер
пикантина(от червената)

зелето, праза и морковите се накълцват на ситно и се варят до омекване.после се слагат подправките на вкус.
значи нищо различно няма,обаче обикновенната се прави без никакви подправки. белия пипер е леко лют, така че ако някой обича люто може и да попрекали с него. :eating: то убива гадния лигав вкус. ако искате сложете друга подправка,аз пикантината си я харесвам и я слагам почти на всичко.

няма нищо лошо в това да има подправки,все пак диетата е строга и това поне на мен не ми попречи. цялата работа е в това да сложиш това,което обичаш,за да се яде.

преди време и аз пробвах без подправки и супата отиде в паницата на кучето(като естествено и то,което е ВСЕЯДНО не я и опита даже  :lol:)

това се яде,съвсем честно ви казвам,а и на 3-4 ден от диетата даже ти се струва най-вкусното нещо на света.

значи започва се на ден за лунна диета.

1-ва седмица

0 ден - само мин.вода
1 ден - плодове ( ябълки,портокали,киви без банани)
2 ден - зеленчуци (домати,краставици,броколи,моркови)
3 ден - плодове и зеленчуци + един голям варен картоф на обяд
4 ден - 3 банана + 1 кофичка кисело мляко (най-много 2%)
5 ден - пилешко или риба на скара
6 ден - пилешко или риба + зеленчуци
7 ден - като 6-ти

всеки ден без първия до 3 купички зелева супа

хич не харесвам диети от рода на "закуска -филийка пълнозърнест хляб,порт.сок,кафе,обяд....." на мен лично ми е по-лесно да си знам какво ми се полага за деня и да си го ям,когато съм гладна.

през първата седмица свалих само 3 кг,но номера е да не се откажеш

2 и 3 седмица се яде почти всичко,без газирано,сладко,(има едни протеинови вафлички - тях може) ,алкохол и тестени изделия. тука се свалят още поне 3 кг.

4 седмица е като първата.

след това почва захранването. първо няколко дни на месо и салата,после лека полека се включва и всичко останало.

да знаете че в крайна сметка свалих 12кг,и си върнах само 2 и то покрай празниците.

бях писала и преди - много е важно да не се правят компромиси през 1 и 4 седмица. дори 50гр сирене да добавиш някъде - всичко отива на кино  :(

при захранването не трябва веднага да се хвърляш на това,за което си си мечтала цял месец,малко по малко започваш да ядеш всичко.

пак казвам аз съм жив пример,в момента си се тъпча като преди и не качвам!

дано съм била полезна на някой,ако искате да питате още нещо - насреща съм  :bighug:
« Отговор #284 -: Февруари 10, 2008, 20:45:10 pm »
Мацки и аз се включвам тук   :balk_64: 
Изчетох всичко писано по темата, доста полезни неща са казани. Срам не срам ще си призная- моята лентичка ще е с най- големите цифри  :oops: :oops: До преди три години нямах кой знае какъв проблем. Верно, че каквото хапнех ми се лепеше, но спазвах лек режим. И най- важното, имах повече движение- ходех на фитнес. В залата прекарвах около три часа, три- четири пъти в седмицата. И така докато в един слънчев ден не ми казаха- ревматоиден артрит и никакъв фитнес, никакво натоварване. Започнах лечение, не ми се говори с колко химия съм натъпкана. По това време спрях и цигарите....
Спирам, че стана дълго  :P
Кефя се като ви гледам лентичките  :balk_47: 
Приемате ли ме в групата на отслабващите  :balk_69:

*
« Отговор #285 -: Февруари 10, 2008, 21:18:54 pm »
Сисилиа,Пепка, :welcome3:
*
« Отговор #286 -: Февруари 11, 2008, 13:53:35 pm »
Хайде всички на кантара! Добре дошли момичета.
Верно ли, я си дай конкретно менюто какво ти беше.
Мари ръководя се изцяло по книгата на Пиер Дюкан "Да отслабнем завинаги" продава се във всяка книжарница и пред очите ми от нея отслабнаха две мои колежки и една клиентка, така че е проверена. просто трябва да обичате месо и няма да имате никакави проблеми.
Аз сега съм на период за почивка и започвам да забявям темпото тъй като съм на втория етап и ще свалям по 1.5 на седмица докато стигна желаните килограми. Хубавото е че не  се отслабва рязко и после можеш да задържиш желаното тегло.
*
« Отговор #287 -: Февруари 11, 2008, 13:58:30 pm »
Стъпнах на кантара аз днес!Почнах да движа пак надолу...

П.П.През уикенда имах малки прегрешения :oops:...,ама не са се отразили на дупето.
*
« Отговор #288 -: Февруари 11, 2008, 14:08:23 pm »
Има ли я тая книга някъде в нета. Тук я няма никъде, трябва като отида в София, да я потърся, но аз искам да я почна пустата диета.
Пусто с мрЪката не знам как ще се спогодим, ми не обичам месо и това е. Но щом трябва за каузата, ще трая.
*
« Отговор #289 -: Февруари 11, 2008, 15:26:42 pm »
Можеш да си я поръчаш по интернет: http://www.book.store.bg/c/p-p/m-469/id-9600/kak-da-otslabnem-zavinagi-pier-diukan.html
*
« Отговор #290 -: Февруари 11, 2008, 17:43:44 pm »
Има ли я тая книга някъде в нета. Тук я няма никъде, трябва като отида в София, да я потърся, но аз искам да я почна пустата диета.
Пусто с мрЪката не знам как ще се спогодим, ми не обичам месо и това е. Но щом трябва за каузата, ще трая.
През деня опитах да пиша,но не успях :( Мари,на началната страница на сайта има линк към интернет книжарница "Мобилис".Най-вероятно имат книгата.Можеш да си я поръчаш оттам,пък и "Зачатие" ще спечели процент от покупката :)
*
« Отговор #291 -: Февруари 11, 2008, 17:45:04 pm »
Да бе и аз се сетих за този вариант.
*
« Отговор #292 -: Февруари 11, 2008, 18:10:42 pm »
Абе един малко срамен въпрос :oops:Какво ще кажете за влиянието на алкохола върху напълняването. За храна се удържам имам воля ама като сме все на софри и все наздраве, си позволявам по една две чаши вино и тук таме малко концентрат. Хайде кажете ако някой знае нещо за калоричността на алкохолните напитки и какво да се избягва и какво е ок.
*
« Отговор #293 -: Февруари 11, 2008, 18:17:14 pm »
Абе един малко срамен въпрос :oops:Какво ще кажете за влиянието на алкохола върху напълняването. За храна се удържам имам воля ама като сме все на софри и все наздраве, си позволявам по една две чаши вино и тук таме малко концентрат. Хайде кажете ако някой знае нещо за калоричността на алкохолните напитки и какво да се избягва и какво е ок.
Направо забравяш за алкохол,ако пазиш диета!Калоричен е колкото сладките неща.Изключение-от време на време чаша бяло винце.
*
« Отговор #294 -: Февруари 11, 2008, 20:08:40 pm »
nadin4i, я сподели пиле шарено, пилешко месо и шопска салата е екстра по дюкански, но питанката ми е за сиренето в салатата, да го има ли или да го няма.
*
« Отговор #295 -: Февруари 11, 2008, 21:27:06 pm »
Mary,доколкото знам може,най-вече обезмаслено ако е обаче.Но Надинчи е с книгата,тя ще ти каже по-точно. :wink:
Иначе салатка към пилешкото може,но в определена фаза от диетата - примерно няма да може в първата фаза(ударната),когато се ядат само протеини.Но след това би трябвало да може. Но нека се включи Надинчи.

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
« Отговор #296 -: Февруари 12, 2008, 09:08:53 am »
Включвам се - може но както казва Каунти чак през втората фаза и то с обезмаслено сирене или извара. Етап 1 - ударен е само протеини, т.е. само месо, обезмаслено мляко или сирене, белтъци и рибни продукти, той може да трае два до пет дни. После почва смесения режим за сваляне, който е редуване на дни с протеини само и на дни с протеини и зеленчуци,/никакви плодове/ в каквато конфигурация прецениш за теб. Аз съм на 1 ден едното и на другия другото. Ако има нужда от повече инфо насреща съм.
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #297 -: Февруари 12, 2008, 11:09:29 am »
И аз се включвам в групичката на отслабващите. Предпочетох протеиновата диета. Днес е втори ден, вчера ми беше малко трудничко, обаче днес всичко е наред. Смятам да направя 5 дни на протеини и после 5 дни смесен режим. Сигурно ще имам въпроси. Успех на всички.
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #298 -: Февруари 12, 2008, 11:17:33 am »
Изкиснато сирене мога ли да ям през протеиновите дни?
*
« Отговор #299 -: Февруари 12, 2008, 11:38:56 am »
Няма значение дали е изкиснато или не, трябва да е обезмаслено задължително. Успех Станли_78!!!  :goodluck:Имай впредвид че режима от 5 дни е за хора свалящи много килограми - над 20, затова внимай да не се изтощиш предварително. Аз лично се спрях на 3 дни протеинов режим.