рецепта за зелева супа:
една голяма зелка
2-3 стръка праз лук
3 моркова
бял пипер
пикантина(от червената)
зелето, праза и морковите се накълцват на ситно и се варят до омекване.после се слагат подправките на вкус.
значи нищо различно няма,обаче обикновенната се прави без никакви подправки. белия пипер е леко лют, така че ако някой обича люто може и да попрекали с него.
то убива гадния лигав вкус. ако искате сложете друга подправка,аз пикантината си я харесвам и я слагам почти на всичко.
няма нищо лошо в това да има подправки,все пак диетата е строга и това поне на мен не ми попречи. цялата работа е в това да сложиш това,което обичаш,за да се яде.
преди време и аз пробвах без подправки и супата отиде в паницата на кучето(като естествено и то,което е ВСЕЯДНО не я и опита даже
)
това се яде,съвсем честно ви казвам,а и на 3-4 ден от диетата даже ти се струва най-вкусното нещо на света.
значи започва се на ден за лунна диета.
1-ва седмица
0 ден - само мин.вода
1 ден - плодове ( ябълки,портокали,киви без банани)
2 ден - зеленчуци (домати,краставици,броколи,моркови)
3 ден - плодове и зеленчуци + един голям варен картоф на обяд
4 ден - 3 банана + 1 кофичка кисело мляко (най-много 2%)
5 ден - пилешко или риба на скара
6 ден - пилешко или риба + зеленчуци
7 ден - като 6-ти
всеки ден без първия до 3 купички зелева супа
хич не харесвам диети от рода на "закуска -филийка пълнозърнест хляб,порт.сок,кафе,обяд....." на мен лично ми е по-лесно да си знам какво ми се полага за деня и да си го ям,когато съм гладна.
през първата седмица свалих само 3 кг,но номера е да не се откажеш
2 и 3 седмица се яде почти всичко,без газирано,сладко,(има едни протеинови вафлички - тях може) ,алкохол и тестени изделия. тука се свалят още поне 3 кг.
4 седмица е като първата.
след това почва захранването. първо няколко дни на месо и салата,после лека полека се включва и всичко останало.
да знаете че в крайна сметка свалих 12кг,и си върнах само 2 и то покрай празниците.
бях писала и преди - много е важно да не се правят компромиси през 1 и 4 седмица. дори 50гр сирене да добавиш някъде - всичко отива на кино
при захранването не трябва веднага да се хвърляш на това,за което си си мечтала цял месец,малко по малко започваш да ядеш всичко.
пак казвам аз съм жив пример,в момента си се тъпча като преди и не качвам!
дано съм била полезна на някой,ако искате да питате още нещо - насреща съм