0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

дебелина на маточната лигавица?
« -: Януари 20, 2008, 19:20:22 pm »
Колко мм е нормално да бъде дебелината на маточната лигавица на 10ден от МЦ. Как може да се повлияе. По точно от какво зависи ?
*
Re: дебелина на маточната лигавица?
« Отговор #1 -: Януари 20, 2008, 21:32:51 pm »
На мен сега това ми е болна тема.
 На 10 ден  при нормален 28 дневен цикъл предполагам, че би трябвало да е в рамките на 8-12. Аз винаги съм била с по-дебела лигавица, а от няколко месеца съм с почти оскъдна, заради което се провалиха два цикъла. Онзи ден бях на преглед, 2 дни след предполагаемата дата на ову и лигавицата беше 7 мм.
И мен ме вълнува много как се влияе и от какво зависи.
*
« Отговор #2 -: Януари 20, 2008, 21:46:48 pm »
Предполагам,че това зависи от хормона естроген,тъй като маточната лигавица се изгражда от него.
*
« Отговор #3 -: Януари 20, 2008, 21:56:07 pm »
 На 10 ден  при нормален 28 дневен цикъл предполагам, че би трябвало да е в рамките на 8-12. Аз винаги съм била с по-дебела лигавица, а от няколко месеца съм с почти оскъдна, заради което се провалиха два цикъла. Онзи ден бях на преглед, 2 дни след предполагаемата дата на ову и лигавицата беше 7 мм.
Доктора не ти ла каза да си пусниш хормонални изследвания?
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Януари 20, 2008, 22:27:44 pm »
Маточната лигавица (ендометриум) се променя под въздействието на естрогените и прогестерона и се подготвя за приемане на развиващия се нов организъм.
Ендометриум трябва да е поне 9 мм.
*
« Отговор #5 -: Януари 20, 2008, 22:34:22 pm »
Доктора не ти ла каза да си пусниш хормонални изследвания?

Да, пуснах и всичките бяха перфекти, а това не е нормалното ми състояние, затова следващия цикъл ще пусна в друга лаборатория, а не в цибалаб. Вече две поредни изследвания от там са ми със съмнителни резултати.
Ади спомена за естрогена и прогестерона и ме подсети, според доки при мен най-вероятно е прогестеронова недостатъчност.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #6 -: Януари 20, 2008, 23:30:16 pm »
При спонтанни цикли лигата на тоя ден ми е била 7-9, при стимулирани 9-11.
Естрогените са отговорни за добра лигавица.
При прогестеронова недостатъчност май се прокървяваше по рано?! :ask:

Можеш да пиеш вит. Е, според дозировката и тия омега 3, но питай.
 :kiss:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

adi

• 7710
« Отговор #7 -: Януари 21, 2008, 07:46:32 am »
много често при проблеми с лигавицата изписват Естрофем.При няко наистина има добър ефект,но всичко е индивидуално.(лично при мен нямаше никакъв ефект)
*
« Отговор #8 -: Януари 21, 2008, 08:17:14 am »
По принцип моята лигавица е около 8-9 мм.
По време на една от стимулациите ми за инсеменация обаче беше само 5 мм. Изписан  ми беше Естрофем. Съмнявах се, че ще подейства веднага, но на прегледа след 3 дни вече беше 9 мм. Мисля, обаче, че всеки организъм е различен и трябва да се оставим в ръцете на лекарите те да преценят това.

*
« Отговор #9 -: Януари 21, 2008, 15:29:19 pm »
Mary , а стимулирана ли си с нещо, за да е така тънка лигавицата? При мен нормално около ову лигавицата е 11 мм, но след два опита с кломид 6 -8 мм. Направо ми смачка лигавицата.
Пристрастена към д-р Хаус!
« Отговор #10 -: Януари 21, 2008, 17:25:00 pm »
При мен Клостила също изтънява лигавицата,но с приема на естрофем,нараства,както трябва.
*
« Отговор #11 -: Януари 21, 2008, 18:33:13 pm »
Mary , а стимулирана ли си с нещо, за да е така тънка лигавицата? При мен нормално около ову лигавицата е 11 мм, но след два опита с кломид 6 -8 мм. Направо ми смачка лигавицата.
Ами и трите стимулации бяха с клостил, но то точно там чуденката, точно тогава винаги ми е била добра, даже в повече и след последния аборт, който по мое настояване беше на самоизчистване, не съм ходила на преглед. Бях си дала почивка от 1 год. и 3 месеца, когато реших, че започвам на ново, не съм и предположила, че това може да се яви като проблем, отивам на доктор и лигавица 4-5 мм. Сега е 8мм, не знам дали се е повлияла от дуфастона който пих за да предизвикам цикъла или от нещо друго.
Някое от момичетата, но не помня кое, беше писала, че е имало имплантация и бременност при 4-5мм. Наясно съм, че това е изключение, но все пак  е някаква надежда.
А като се сетя, че преди 3 год. имах хиперплазия и лекарите бяха сигурни, че имам атипични клетки.
*

adi

• 7710
« Отговор #12 -: Януари 21, 2008, 19:22:55 pm »

Някое от момичетата, но не помня кое, беше писала, че е имало имплантация и бременност при 4-5мм. Наясно съм, че това е изключение, но все пак  е някаква надежда.
А като се сетя, че преди 3 год. имах хиперплазия и лекарите бяха сигурни, че имам атипични клетки.
Мари ,лично аз не съм чувала някой да е забременял с 4-5 мм лигавица,спомням си че Бора забременя с 8 мм лигавица след прием на виагра при д-р Стаменов.
под 6-7 мм дори не се правят АРТ
Иначе много е хубаво че ти се е овеличила на 8 мм,дай Боже още да се овеличи и след не дълго време да има най-прекрасния резултат!!!! :D
« Последна редакция: Януари 28, 2008, 19:51:18 pm от adi »
*
« Отговор #13 -: Януари 27, 2008, 18:51:27 pm »
Вчера моите лекарки/понеже ме гледаха 3/ казаха че лигавицата трябва да е горе долу колкото деня. Примерно 6ти ден-6мм, 10ти ден-10 мм.и около тези цифри. Голяма разлика не е добре.
*
« Отговор #14 -: Януари 28, 2008, 17:57:33 pm »
А какво означава когато лигавицата след овулация е по-дебела?
Много е тъжно когато виждаш как твоите мечти се сбъдват на някой друг
*
« Отговор #15 -: Януари 28, 2008, 18:14:18 pm »
А добре ли на 13 ден лигавица 17.3 мм и фоликул 20.3 мм?
                                                                                                            Само едно нещо прави мечтата невъзможна:страхът от    неуспех.,Алхимикът,Паулу Коелю
*
« Отговор #16 -: Януари 28, 2008, 18:38:39 pm »
Аз на 13 ден-денс имам лигавица 6 мм , и 2 доминантни фоликул-ляв яйчник-15,5 мм, десен яйчник-15,9 мм
Но на мен лигавицата ми се вижда малка.
« Отговор #17 -: Януари 28, 2008, 19:18:26 pm »
desihg за пръв път чувам за толкова дебела лигавица, нека другите се изкажат. Иначе, фоликулът е екстра  :D

fanta_23, да не би да си след стимулация?
*
« Отговор #18 -: Януари 28, 2008, 19:51:03 pm »
Фантичка, аз съм на стимулация. Днес 6ти ден лигавицата бе 7 мм.
*
« Отговор #19 -: Януари 28, 2008, 20:14:44 pm »
Не не съм на стимулация...
Но пак ми се вижда малко тази лигавица,но здраве да е   :D