Тази сутрин в болницата настояваха да ме хоспитализират и днес да направят кюртажа.Аз настоявах за изследвания , и така се обадихме в Плевен , ако може да ни включат в графика за деня , и отидохме.Прегледа ме д-р Бързашкш на 4Д и се установи missed abortion ml II... "Параметрите съответстват на 9 г.с., което отговаря на срока на аменореята." - това пише. 3-ма док. във Велико Търново казваха за "кухо яйце" , а ние имаме ембрионална структура , малка , но има.И твърдяха , че съм в 6г.с и 4 дена. В понеделник съм на кюртаж.
Пуснахме генетични и имунологични изследвания.
Миличка, колко жалко..
Знам какво преживяваш...
Но понякога се случва. И на мен доктора, който ми установи бременността ми каза, че има ембрионална структура. А гинеколожката, която ме кюретира твърдеше, че било кухо яйце. Върви ги разбери. В единия случай нещо се обърква при оплождането или деленето на клетките, в другия се опложда недобра яйцеклетка, или пък някоя друга от придружаващите я. При мен така и не се откри причината, така че лекарите го смятат за инцидент.
Дано повече да не се повтаря това при теб и кюретажа ти да мине леко. Ако има някакъв проблем, изследванията ще го покажат. Аз така и не пуснах, защото ми беше за пръв път. Всички лекари казват, че много жени преживяват това и че не е задължително да има някакъв сериозен проблем, изследвания се правят когато абортите се повтарят.
Поплачи си мила. Трябва ти време да се съвземеш, макар да съм убедена, че дори когато мине периодът на депресия, остава някаква болка и горчивина. При мен мина вече година, а винаги когато се сетя ми се насълзяват очите.
Да бъдем оптимисти! Още веднъж