0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кухо яйце
« -: Януари 23, 2008, 21:57:52 pm »
 В момента съм под голям стрес и знам , че има много инфо по въпроса , но все пак...Днес съм в 6г.с. и 3 ден и док ми каза , че е "кухо яйце". Чела съм, обаче за много случаи , при които ембриона и сърдечната му дейност се виждат по- късно.И се хващам като удавник за сламка.Не мога да го приема...Надявам се да се включат тези момичета и да споделят какви изследвания са правили , за да се упровергае това - кръвни тестове  и др. ако има такива.Док. ми каза утре да отида на кюртаж.6-ти ден пия дуфастон и според него това поддържа бременността.Нямам болки и кървене.И защо , ако съм бременна  и спра дуфастова ще предизвикам менструация?Не съм достатъчно запозната и искам да попитам , ако не отида на кюртаж , а само за изследвания , какво рискувам?В смисъл дори и да е кухо яйце , организма до кога може да го здържи безопасно?
*
Re: Кухо яйце
« Отговор #1 -: Януари 23, 2008, 22:16:17 pm »
Миличка, за съжаление не мога да ти помогна с инфо, тъй като аз съм с мисед, при мене беше в 8г.с. без сърдечни тонове, но така и не се разбра дали въобще ги е имало, дали пък не е било и кухо яйце..не е ясно колко време съм го държала в мене.. докторът ми беше много калпав и не си е правил труда да погледне дори за тоновете!при теб нищо ли не се чува?стискам ти палци!! дано по-бързо някой се включи с повече инфо!!
*
« Отговор #2 -: Януари 23, 2008, 22:26:36 pm »
Преди да пристъпиш към тази крачка, задължително потърси второ мнение.
Възможно е, ако ехографът е по-стар модел да не се вижда хубаво. При мен точно в същия срок на бременността се видя, че имам "кухо яйце" и след това диагнозата се подвърди. Но апаратът е последна дума на техниката. Аз изчаках въпреки кръвоизливите, защото бях с двуплодна бременност. За моя радост, второто сакче беше с ембрион и успя да се задържи.
Стискам палци тревогата да е фалшива.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #3 -: Януари 23, 2008, 22:36:57 pm »
В момента съм под голям стрес и знам , че има много инфо по въпроса , но все пак...Днес съм в 6г.с. и 3 ден и док ми каза , че е "кухо яйце". Чела съм, обаче за много случаи , при които ембриона и сърдечната му дейност се виждат по- късно.И се хващам като удавник за сламка.Не мога да го приема...Надявам се да се включат тези момичета и да споделят какви изследвания са правили , за да се упровергае това - кръвни тестове  и др. ако има такива.Док. ми каза утре да отида на кюртаж.6-ти ден пия дуфастон и според него това поддържа бременността.Нямам болки и кървене.И защо , ако съм бременна  и спра дуфастова ще предизвикам менструация?Не съм достатъчно запозната и искам да попитам , ако не отида на кюртаж , а само за изследвания , какво рискувам?В смисъл дори и да е кухо яйце , организма до кога може да го здържи безопасно?

Мога да кажа следното - аз бях с кухо яйце, аборт в 9 г.с. , прокървих, всичко се случи у нас....след като в тежко състояние след преглед ме върнаха от болницата и ми казаха - кюртаж на другия ден, иди за направление!!! Не съм била на медикаменти, според мен, ако нямаш болка, не е установена извънматочна, нямаш кървене и т.н. може да изчакаш, но междувременно и по възможност скоро отиди на поне още един добър специалист с добра апаратура. Може да не отидеш на кюртаж, преди да се консултираш и с друг лекар.
Поздрави и успех, не се притеснявай!
« Отговор #4 -: Януари 23, 2008, 23:00:28 pm »
 Нина , а ти до 9г.с. какво прави? Какво ти казваха лекарите , да изчакваш ли?Нищо ли не се виждаше?
 Само да уточня - гледаха ме днес в вагинале ехограф,четириизмерен уж.
*

Nina

• 2643
« Отговор #5 -: Януари 23, 2008, 23:10:13 pm »
Ами чаках, ходех на лекар и общо взето плодното сакче се оказа, че нараства много бавно, не отговаря като размер на седмиците и т.н. и се наложи да чакам. Самата лекарка ми каза да чакаме, не и се искаше кюртаж толкова рано, при положение, че все пак имаше нарастване на плодното сакче, а и нейния апарат не беше от най-добрите. Е, в крайна сметка се оказа кухо яйце..., но пак ти казвам - спокойно, наблюдавай се, иди на лекар пак /друг/. Не ми се ще даго казвам, но дори и да е кухо яйце, това не значи и следваща бременност непременно да е същото, моята следваща беше успешна.  Можеш да си направиш изследвания и т.н. Просто изчакай, но пак при условие, че няма никакви други проблеми!!!
*

Nina

• 2643
« Отговор #6 -: Януари 23, 2008, 23:12:54 pm »
Виждаше се само плоден сак, без ембрион и съответно сърдечна дейност.
« Отговор #7 -: Януари 23, 2008, 23:26:55 pm »
 А докога е безопасно за мен да чакам, до коя седмица?
Нина , ти пила ли си дуфастон през това време? Ако го спра защо ще дойде менструацията, ако има бременност?
*

Nina

• 2643
« Отговор #8 -: Януари 23, 2008, 23:50:53 pm »
Дуфастон някой лекари го изписват като предпазаващ ефект срещу спонтанен аборт, лекарят ти не ти ли е казал защо ти го изписва? Аз не съм пила дуфастон. Не го спирай на своя глава, така както не бива и да почваш лекарства.
Виж, най-добре лекар.... За теб е безопасно да чакаш и до 9 г.с. примерно!!!! обаче, индивидуално е, разбираш ме. Аз немога да знам или който и да е, утре как ще си. Но пак казвам, ако нямаш проблеми от сорта на кървене, болки, съмнения за извънматочна - изчакай поне до консултация с друг лекар. Най-добре да се произнесе още един специалист и тогава ще прецените.  Знам какво е, знам, че ти е доста притеснено, но за съжаление трябва да изчакаш. Дано всичко е наред. Да, права си, че има случаи, когато по-късно се появява сърдечен тон, въпреки, съмнения за кухо яйце, аз също съм чела, но всчко е индивидуално. Успокой се доколкото можеш.
Стискам палци.
*
« Отговор #9 -: Януари 24, 2008, 09:36:01 am »
Аз също съм в 6 г.с. Вчера бях на лекар и док не видя сърдечна дейност, но то е и рано според мен. Вика ме на преглед чак на 2.02. Аз съм с 2 миседа в 9 и 11 г.с. Първият го носих повече от 2 седмици и след кюртажа нямах никакви проблеми. Вторият път само седмица. Пиша ти всичко това, за да не се притесняваш. Изчакай още малко. Посети друг лекар. Не избързвай, преди наистина да се разбере какво е. Успех мила и пиши как е минал прегледа :crossfingers:
*
« Отговор #10 -: Януари 24, 2008, 10:56:24 am »
Защо не пуснеш кръвен тест през 2 дена? Може би ако има проблем няма да се удвоява ЧХГ-то, а ако се удвоява, значи просто е раничко за да се види сърдечна дейност. Нашите ги видяхме на първия ден от 8-мата седмица. Дано всичко да е наред и притесненията да са напразни!
*
« Отговор #11 -: Януари 24, 2008, 11:02:25 am »
Подкрепям Нина, щом нямаш някакви признаци за спонтанен аборт, изчакай да те види и друг лекар. Може заради късна овулация да е рано да се види ембрион. Нищо не губиш ако изчакаш.
*
« Отговор #12 -: Януари 24, 2008, 13:38:13 pm »
Фаталуоман.Пусни ЧХГ през ден както казва Мими26.Това ще даде доста информация.
« Отговор #13 -: Януари 24, 2008, 13:51:52 pm »
Много са уклончиви и самите лекари в подобни ситуации. Едни казват да не се бърза, други уж са сигурни какво са видели. Не знам какъв съвет да ти дам..

Моят мисед беше миналата година по това време, докторът ме беше гледал на ултразвък 2 пъти до 7г.с. За сърдечна дейност не е отварял дума (аз не съм и питала де), но каза, че  има ембрионална структура и нараства. Трябваше да отида след 2 седмици отново.., но точно преди това получих розово-кафяво прокървяване. Даже по-скоро зацапване. Уплаших се и по спешност отидох вечерта във 2-ра градска. Лоши новини. Лекарката ме прегледа не само не ултразвук, каза че матката не отговаря на седмиците, спряла е да нараства... Иначе техниката им беше ужасно стара, тя дори не можа да фиксира ембриона за да види за сърдечна дейност. А трябваше да съм в 9г.с.

Моя близка лекарка ме посъветва да отида при Мазнейкова за второ мнение, тъй като апаратурата, а и тя самата, са добри. За съжаление диагнозата се потвърди.

Та и аз бих те посъветвала да изчакаш 1 седмица ако можеш, знам колко е тежко в такъв момент и ти съчувствам, и после да отидеш при някой добър диагностик.

И не съм съгласна с някои момичета за прогестероновите препарати. Те помагат за задържането на плода, но ако е кухо яйце може да попречат организма да го изхвърли. Обикновено така се получава, той се освобождава сам, без да е нужен на всяка цена кюретаж.
Стскам ти палци, мила. Дано е рано още.. ако си била с късна овулация.
« Отговор #14 -: Януари 24, 2008, 17:16:01 pm »
fatalwoman,и аз бих изчакала..виждаш ли и григчо е в 6 г.с. и при тях още не се чува сърдечна дейност(дано я чуят следващия път та да им олекне); мими26 кава че при тях го видяли чак на първия ден от 8г.с. ,може и при вас да е така..
консултирай се с още лекари :crossfingers:
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #15 -: Януари 24, 2008, 22:42:13 pm »
При всички положения потърси второ мнение.
Късмет!
« Отговор #16 -: Януари 24, 2008, 22:56:23 pm »
 Тази сутрин в болницата настояваха да ме хоспитализират  и днес да направят кюртажа.Аз настоявах за изследвания , и така се обадихме в Плевен , ако може да ни включат в графика за деня , и отидохме.Прегледа ме д-р Бързашкш на 4Д и се установи missed abortion ml II... :( "Параметрите съответстват на 9 г.с., което отговаря на срока на аменореята." - това пише. 3-ма  док. във Велико Търново казваха за "кухо яйце" , а  ние имаме ембрионална структура , малка , но има.И твърдяха , че съм в 6г.с и 4 дена. 8O В понеделник съм на кюртаж.
Пуснахме генетични и имунологични изследвания. :(
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #17 -: Януари 24, 2008, 23:06:22 pm »
Незнам какво да ти кажа, каквото и да е то няма да облекчи болката ти.
Толкова много съжалявам...
« Отговор #18 -: Януари 24, 2008, 23:38:14 pm »
 Благодаря ви , момичета , Натали , всички!Бях подготвена психически , но е много гадно!Притеснявам се до понеделник да не ми стане нещо, защото утре спирам дуфастона.Четох за проблеми с кръвосъсирването , но се надявам , че щом док е преценил , че може и в понеделник , няма да има проблем.За какви симптоми да следя?
 Забравих да кажа , че големината на плодния сак е 31 мм, отговарящ на 9 г.с. , а вчера ми казаха , че отговаря на 6г.с и 4 дни.Това означава ли , че тогава е спряло развитието?
« Отговор #19 -: Януари 24, 2008, 23:44:14 pm »
Fatalwoman, :bighug:, много съжалявам...