0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Графиката на Меги
« -: Януари 31, 2008, 11:52:13 am »
Здравей, Дениз, както разбирам ти си корифеят на БТ и затова се обръщам към теб. Разбира се ако още някой иска да се включи ще прочета мненията най-внимателно.
От няколко месеца в началото на цикъла темп. ми е около 36,3 - 36,4, а около преполагаемата овулация се покачва само до 36,6 - 36,7. Възможно ли е все пак да има овулация, а темп. да се покачва толкова малко. Този месец си взех и тестове, но засега и те са -.
Благодаря много на всички ви!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Графиката на Меги
« Отговор #1 -: Януари 31, 2008, 16:48:29 pm »
Графиката ти не показва да е имало О.
Съжалявам
Провери си за всеки случай термометъра, дали отчита вярно.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #2 -: Януари 31, 2008, 18:43:48 pm »
Би трябвало да отчита, мерила съм и с друг, освен това мъжа ми беше болен и на него му показваше високата температура. Вярно, че смених термометъра, но допреди няколко месеца вдигах температура, а сега от няколко месеца не съм. Не знам на какво да го отчитам.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Февруари 01, 2008, 16:58:42 pm »
Тогава нямаш О. съжалявам.
Не се ядосвай понякога се случва.
Нормално е 1 МЦ в годината да е ановулаторен / без О./

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2008, 19:39:40 pm »
Благодаря ти, Дениз,
предполагам последните няколко месеца са така, но другата седмица съм на док, така че ще видим какво точно е положението. Чудех се само дали е възможно да съм с късна овулация макар че се съмнявам вече, тъй като цикълът ми е на 27-28 дни.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Февруари 02, 2008, 17:58:56 pm »
Да, може и да има късна О. този МЦ.
Понякога се случва - 1 път на 12 МЦ-и да има или ановулаторен /без О./ МЦ или късна О., или нещо друго, различно от нормалното.
И късна да е О.- няма проблем, само да я има

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #6 -: Февруари 03, 2008, 12:03:05 pm »
Да, ама май я няма този месец, някъде се е загубила май, изразходвах сумати тестове за овулация и от днес мисля да спирам, ще продължа да меря температурата, а тестовете ще оставя за другия месец :-(

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Февруари 03, 2008, 14:06:54 pm »
Може МЦ да е без О. - съжалявам.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #8 -: Февруари 03, 2008, 17:38:49 pm »
За нищо, мерси за насоките ти.

*
« Отговор #9 -: Февруари 04, 2008, 08:34:43 am »
Дениз, по принцип до колко може да бъде късна късната овулация при цикъл около 27-28 дни?
Малко може би странен въпрос, но все пак.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Февруари 04, 2008, 13:20:20 pm »
Всеки МЦ си е сам за себе си. Когато има О.- тогава.
Ако ти си с 28 дни МЦ и си имала О. на 14 ден, не е изключена някой път О да е на 18 ден и МЦ да е 32 дни.
Относително постоянна е втората фаза на МЦ- ЛФ.
По принцип ако няма О. до 25 ден, то може би нещо не е наред и дори и да има някаква форма на О. /лоша яйцеклетка и т.н./ едва ли шансовете за зачеване са големи. Не че няма шанс - зачеването си е чудо  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #11 -: Февруари 04, 2008, 18:58:35 pm »
Мерси, Дениз за бързия отговор, ако не е този месец ще е другия и така  :D

*
« Отговор #12 -: Април 10, 2008, 09:50:48 am »
Може ли да ми видите пак графиката, че нещо взе да спада, а това хич не ми харесва  :(

« Отговор #13 -: Април 10, 2008, 10:10:21 am »
ами..,според мен до тук графиката ти не показва да е имало О...,ДАНО греша и да ме опровергаят другите момичета/все пак аз не съм голяма разбирачка на графики :oops:/
може да е по-късна О. този месец и да се удължи съответно цикъла..
правила ли си тестове за О.,че не виждам да са отбелязани в графиката?
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
« Отговор #14 -: Април 10, 2008, 10:33:36 am »
Кате: Аз ову си имам по принцип, нямам проблем с това, въпреки че по темературата не си личи, но съм си ходила на фоликуметрия и си имам със сигурност. Но правихме инсе този месец, пък нещо взе да спада и затова не ми харесва. Макар че аз много не се доверявам на този метод, че досега никога темепратурата не е отговаряла на това, което трябва.

*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #15 -: Април 10, 2008, 10:54:00 am »
Meggy, мила аз вчера я видях твоята графика и си помислих същото, че спада.Но след като досега не е била показателна БТ при теб мисля и сега да не и се доверяваме.Не съм спец, но така смятам.Наближава ли времето за тест?
Офф, голям въпрос, имаш още 3 дни.Потърпи  :crossfingers:
« Последна редакция: Април 10, 2008, 10:55:36 am от _Elfita_ »
*
« Отговор #16 -: Април 10, 2008, 10:55:59 am »
Наближава, наближава, неделя-понеделник очаквам да ми дойде, но заради утрогестана може и да закъснее и засега не мисля да бързам с теста, но ще видим дали ще изтрая :-)

*
« Отговор #17 -: Април 10, 2008, 11:02:33 am »
Що се отнася за температурата: споделяла съм и преди: не се покачва според изискванията, ову тестовете никога не са ми полазвали + тест и само по преглед съм установявала овуто. Бях се притеснила, че нямам, защото от доста години меря температура, но почти никога не съм иамла хубава графика. За щастие имам ову, поне там няма проблеми.

« Отговор #18 -: Април 10, 2008, 17:14:05 pm »
щом така седят нещата при теб,няма смисъл да гледаме графиката...ти сама си установила,че не е показателна..
стискаме палци инсето да е с "+++" резултат  :)
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
« Отговор #19 -: Април 10, 2008, 17:19:10 pm »
Meggy колко време трябва да го пиеш утрогестана?