0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Овулацията в средата на цикъла ли е?
« Отговор #20 -: Февруари 09, 2008, 08:14:20 am »
............... тестовете ги правя 19-30 , 20ч.,късен ли е много този час,като чета из форума дават че до тогава е позволено,но да питам аз :),а също оставяте ли урината малко да се изтече или с първата,има ли въобще това някакво значение? :oops:
Не е късно. По-принцип правилото е да не се прави веднага след сън, сутрин , а че си ги правила по друго време през деня, не е толкова от значение - ти си определяш кога ти е възможно.
За урината няма значение коя струйка.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #21 -: Февруари 09, 2008, 14:34:46 pm »
 :youwoman: denis,kajete mi dali mi se otwaria grafikata :bighug:
*
« Отговор #22 -: Февруари 09, 2008, 19:15:18 pm »
Tina: отваря се, няма проблем!
  :ballons:

« Отговор #23 -: Февруари 09, 2008, 21:44:46 pm »
Tina: отваря се, няма проблем!
  :ballons:
Благодаря ти Meggy :)
« Отговор #24 -: Февруари 10, 2008, 23:51:17 pm »
Цикълът ми по принцип е 35-40 дена. Този месец обаче усетих болки ниско долу,напрегнати гърди и течение и засякох Ову още на 10-тия ден от цикъла.Какво може да означава това и намалява ли шанса за забременяване?
*
« Отговор #25 -: Февруари 11, 2008, 08:54:36 am »
Ако имаш възможност публикувай си графиката, за да могат всички да я видят и така да коментират. По принцип е възможна по-ранна овулация.

« Отговор #26 -: Февруари 11, 2008, 12:24:04 pm »
моми4ета,възможно ли е да са ти подути и напрегнати гърдите,т.е.да има6 симптоми като за овулация,но да няма6 цервикална цлуз,и тестовете за овулация да са отрицателни.може и в мен да е гре6ката-не ги правех по едно и също време.никога не мога да си определя ову.моят цикъл е 26 дни.нали ову.настапва между 14-17 ден.този месец 6те запо4на да си меря температутата,ако не сме направили този месец  :D
« Отговор #27 -: Февруари 11, 2008, 12:45:17 pm »
 Ову е 14 дена преди настъпване на МЦ принципно, а не 14 след като е свършил.Това означава , че при тебе е към 12 ден ориентировъчно , или трябва да започнеш тестовете да речем на 9 - 10 ден.
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #28 -: Февруари 11, 2008, 20:11:57 pm »
Зсравейте искам да попитам нещо и предварително да ме извинете ако не е към темата...Та въпроса ми е.от няколко дена или по точно два дена имам едно натискване (ако мога така да го нарека) долу в яйчниците..Искам да знам дали по време на О. има такова "нещо" ..Благодаря ви предварително...
« Отговор #29 -: Февруари 12, 2008, 10:53:55 am »
Здравей saraapl,при теб може и с това да се изразява.Аз затова започнах от този месец с ову тестове,та като видя двете чертички да се самоанализирам,при мен с какви симптоми са съпроводени.Още за съжаление тестовете ми показват бледа тест линия което си е "-",днес ще купя втора опаковка,за да не прекъсвам проследяването. :)Меря и БТ
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #30 -: Февруари 13, 2008, 07:41:19 am »
Цикълът ми по принцип е 35-40 дена. Този месец обаче усетих болки ниско долу,напрегнати гърди и течение и засякох Ову още на 10-тия ден от цикъла.Какво може да означава това и намалява ли шанса за забременяване?
Как засече О. на 10 ден от МЦ - каквито и симптоми да имаш те не ти доказват О.
В домашни условия О може да се докаже /и то не 100%, защото няма метод който на 100% да ти докаже, че си имала О. дори УЗ/ с тестове за О + БТ /базална температура/

Ако О. е по-рано от обикновено, няма проблем, стига да я има- просто МЦ ще бъде по-къс.
Шанс за забременяване има, голям  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #31 -: Февруари 17, 2008, 22:28:29 pm »
Момичета вчера и днес имам положителни тестове,вчера тест линия по-наситена,а днес двете са еднакви,в такъв случай днес ли е овулацията/нали настъпва 12-24часа от положителен тест/.И още нещо да ви попитам и двата положителни теста са правени около 21ч.,това късно ли е,понеже гледах да спазя правилото с ограничаването на течностите 2-3часа преди това. :ask:Ще съм Ви благодарна ако ми отговорите :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #32 -: Февруари 18, 2008, 08:44:55 am »
Момичета ........
Пика на ЛХ е бил късно вечерта на 19 ден от МЦ или много рано сутринта на 20 ден /да речем че е бил в 1:00 на 20 ден от МЦ/
От там смяташ 12 -48 часа и в този интервал трябва да е О.
или от 12:00 часа на 20 ден от МЦ до 1:00 на 22 ден от МЦ.
Провери си го за всеки случай да не съм сбъркала.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #33 -: Февруари 18, 2008, 08:46:44 am »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #34 -: Февруари 18, 2008, 13:13:29 pm »
Благодаря ти denis :bighug:,аз отворих трета опаковка на Овю тестовете и все ми показжаше бледа тест линия,но накрая взеха че излязоха и по-тъмни :D,а затова че съм ги правила късно вечерта да разбирам че не е от значение.Благодарство още веднъж :D
« Отговор #35 -: Февруари 18, 2008, 16:38:29 pm »
по-принцип ову тестовете се правят късния следобяд или привечер,защото сутрин нивата ана ЛХ са по-високи и може да отчетат тестовете "+" резултат,а реално да няма още пик на ЛХ..,затова се продпочита да се правят тестовете по-късно през деня!аз ги правя от 15h до 19.30h ,но мисля че няма проблем че си правила към 21h важното е,че не е било сутринта!денис,вече ти е казала по-горе.. :wink:
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #36 -: Февруари 18, 2008, 20:47:53 pm »
Мерси katia,a pri men samo ЦС наблюдавам,без гърдите да са напрегнати и без болки в яйчниците,е по изчисленията има още малко време,да се прояви още нещо :D.Аз сега нали се самонаблюдавам,та като си дойде мъжът ми май месец да действаме.Радвам се,че все пак засякох О,не без ваша помощ разбира се,за което съм ви много благодарна :grouphug:
*
« Отговор #37 -: Февруари 18, 2008, 20:53:09 pm »
Здравейте момичета,
аз май този месец ще се размина с овулацията.Тестовете са все отрицателни, а чертичката(втората) вече съвсем изчезна:(.Моля за мнение, макар че май е рано.Дължината на цикъла ми е около 30-32 дни.
« Отговор #38 -: Февруари 19, 2008, 10:05:23 am »
Здравейте момичета,
аз май този месец ще се размина с овулацията.Тестовете са все отрицателни, а чертичката(втората) вече съвсем изчезна:(.Моля за мнение, макар че май е рано.Дължината на цикъла ми е около 30-32 дни.
aleks,щом цикъла ти е на 30-32дена,значи О трябва да ти е приблизително 16-18ден,като ти погледнах графиката мисля,че трябва да си направиш и последния тест и да си купиш още една опаковка.Мен последния цикъл ми беше на 30дена/при мен варира30-38/ и засякох на 20ден овулация.Тестовете са ми Овю-5бр.Дори купих 3-та опаковка,за да завърша цикъла до 1-ви отрицателен.Така,че според мен сега тия дни ти е времето,не спирай ми е съвета,а дерзай :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #39 -: Февруари 20, 2008, 08:54:54 am »
Здравейте момичета,
Продължи с тестовете, защото може да има и по-късна О., напр. МЦ да е 35 дни, след-но О. на 21-22 ден.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум