0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Изместен яйчник зад матка и инвитро
« -: Февруари 16, 2008, 16:15:26 pm »
Здравейте, при първия ми преглед преди два месеца за подготовка преди инвитро имах следната ехографска диагноза:
Ляв яйчник: нормална форма, големина и ехографска структура, с размери 32/51 мм.Наличие на ехо- негативна формация, с неправилни очертания и размери:19/13 суспектна за руптирал граафов фоликул.
Десен яйчник- също с нормална форма, големина и ехографска структура, с размери 35/26 мм.
Каза ми, че всичко е наред само дето десния ми яйчник е зад матката. Попитах какво отношение би имало това към моето инвитро. Отговора беше: По тежка пункция.

Отивам днес аз на преглед и да си взема инжекциите и о ужас, заключението му беше много лоша работа,имала съм сраствания, мислила ли съм да донорска яйцеклетка.
Естествено, че не бях и отказах, искам да опитам поне два пъти с моите си яйца преди да се замисля за донорска яйцеклетка.
Все пак от вторник почвам да си бия Декапептил 0,1 мл и ми изписа и Пезнизолон Ф, за какво е този преднизолон изобщо понятие си намам.
Извинявам се ако съм го написала объркано. Но доктора ме хвърли в тъча. Как така за два месеца яйчниците ми станаха зле, не знам.

[/url]
*
Re: Изместен яйчник зад матка и инвитро
« Отговор #1 -: Февруари 16, 2008, 20:15:49 pm »
Кой ти е доктора?
*
« Отговор #2 -: Февруари 17, 2008, 08:52:29 am »
Емин, Плевен

[/url]
*
« Отговор #3 -: Февруари 17, 2008, 10:05:17 am »
Май трябва да смениш лекаря лично мнение.
*
« Отговор #4 -: Февруари 17, 2008, 10:19:06 am »
Сменяй клиниката.Ако е толкова проблемно,  в най-лошия случай ще вземат яйцеклетки само от левия.Успех!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #5 -: Февруари 17, 2008, 13:54:10 pm »
И аз бих те посъветвала, най-малкото да се консултираш поне с още един специалист и да не приемаш като окончателна диагнозата си.
През последните 6 години попадах на лекари (не само в БГ), според диагнозите на които не би трябвало да съм жива.И понеже на мен си ми е хубаво да си дишам и да ми е трудно и да се боря, зная, че света ще обърна но ще постигна мечтата си поне за три бебока:)))Скомно:)
Сега си имам добър лекар, вярвам му, но най-много вярвам на себе си и затова зная, че мога да осъществя и тази си мечта.
Затова EVIQ...,не потъвай:)
Всичко ще се нареди.:)
*
« Отговор #6 -: Февруари 17, 2008, 16:30:01 pm »
Здравейте, при първия ми преглед преди два месеца за подготовка преди инвитро имах следната ехографска диагноза:
Ляв яйчник: нормална форма, големина и ехографска структура, с размери 32/51 мм.Наличие на ехо- негативна формация, с неправилни очертания и размери:19/13 суспектна за руптирал граафов фоликул.
Десен яйчник- също с нормална форма, големина и ехографска структура, с размери 35/26 мм.
Каза ми, че всичко е наред само дето десния ми яйчник е зад матката. Попитах какво отношение би имало това към моето инвитро. Отговора беше: По тежка пункция.

Отивам днес аз на преглед и да си взема инжекциите и о ужас, заключението му беше много лоша работа,имала съм сраствания, мислила ли съм да донорска яйцеклетка.
Естествено, че не бях и отказах, искам да опитам поне два пъти с моите си яйца преди да се замисля за донорска яйцеклетка.
Все пак от вторник почвам да си бия Декапептил 0,1 мл и ми изписа и Пезнизолон Ф, за какво е този преднизолон изобщо понятие си намам.
Извинявам се ако съм го написала объркано. Но доктора ме хвърли в тъча. Как така за два месеца яйчниците ми станаха зле, не знам.
Преднизолона е кортикостероиден препарат.
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #7 -: Февруари 17, 2008, 17:04:21 pm »
Мпиа, моля те дай малко повече пояснения, защото лично на мен това, че е кортикостероиден препарат не ми говори нищо.Аз също го пия вече 16 ден.
Благодаря ти:)
*
« Отговор #8 -: Февруари 17, 2008, 17:35:41 pm »
Понеже на мене Преднизолона ми се отразява много зле,питах лекарката си защо е и мога ли да го спра.Тя каза да не го спирам и че се изписва за да не се изхвърли  ембриона от имунната система.
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #9 -: Февруари 17, 2008, 18:39:05 pm »
Да, и на мен ми действа зле.Доктора ми каза да го пия вечер- по таблетка и половина.
Благодаря Пуки, незнаех, че затова се пие въпреки, че си четох листовката:)
*
« Отговор #10 -: Февруари 17, 2008, 18:48:10 pm »
И аз така-вечер по таблетка и половина.Май от него надебелях доста и се душа нещо.Вече повече от месец го пия. :?
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #11 -: Февруари 17, 2008, 19:02:07 pm »
Ами май май ще е от него защото аз имам същите странични "дефекти"+ това, че немога да спя и сърцето ми бие все едно съм участник в олимпийски маратон и имам чувството, че имам не двойна а тройна гуша.

Извинявам се ако изместихме малко темата.
*
« Отговор #12 -: Февруари 17, 2008, 19:46:53 pm »
Ами май май ще е от него защото аз имам същите странични "дефекти"+ това, че немога да спя и сърцето ми бие все едно съм участник в олимпийски маратон и имам чувството, че имам не двойна а тройна гуша.

Извинявам се ако изместихме малко темата.

И аз имам гушата.Верно,бях забравила.
*
« Отговор #13 -: Февруари 18, 2008, 09:12:38 am »
Ако не друго може от преднизолона да ми мине кръста :lol:

[/url]
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #14 -: Февруари 18, 2008, 10:42:15 am »
Срастванията трудно се виждат на ехограф, поискай второ мнение.

п.с. Надявам се сега си виждаш темата!

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #15 -: Февруари 18, 2008, 12:02:25 pm »
Да вече се вижда темата , благодаря. На мен ми бише ясно, че трудно би могъл да види срастванията на ехограф и точно за това не се съгласих с неговото мнение и му го казах. И да, ще потърся и второ мнение, не може с лека ръка да се поставя такава диагноза и на базата на един преглед с видеозон.

[/url]
« Отговор #16 -: Февруари 18, 2008, 12:13:54 pm »
За преднизолона - общото му действие е да потиска имунната система, и оттам да има благоприятно влияние при имплантацията - в някои клиники го дават рутинно при ин-витро. От друга страна, има доста странични ефекти, но пък тази доза е малка и не би трябвало да има проблем.

За изместения яйчник - и при мен един път така се видя, че е малко зад матката, обаче при лапарото си беше съвсем на място, доцентът ми обясни, че това са си подвижни органи и може на момент да се преместят малко (ама и аз как го обясних) особено при по-слаби хора. При всички положения докторката пък ми каза, че е много удобен за пункция, което се доказа при две пункции.

Така че не се притеснявай за тази работи, виж за срастванията си трябва по-сериозна диагностика, например лапароскопия.

УСпех! :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #17 -: Февруари 19, 2008, 09:45:44 am »
EVIQ успех ,точно сега трябва да си спокоина и да си мислиш само за хубави неща :bighug: