Здравейте, при първия ми преглед преди два месеца за подготовка преди инвитро имах следната ехографска диагноза:
Ляв яйчник: нормална форма, големина и ехографска структура, с размери 32/51 мм.Наличие на ехо- негативна формация, с неправилни очертания и размери:19/13 суспектна за руптирал граафов фоликул.
Десен яйчник- също с нормална форма, големина и ехографска структура, с размери 35/26 мм.
Каза ми, че всичко е наред само дето десния ми яйчник е зад матката. Попитах какво отношение би имало това към моето инвитро. Отговора беше: По тежка пункция.
Отивам днес аз на преглед и да си взема инжекциите и о ужас, заключението му беше много лоша работа,имала съм сраствания, мислила ли съм да донорска яйцеклетка.
Естествено, че не бях и отказах, искам да опитам поне два пъти с моите си яйца преди да се замисля за донорска яйцеклетка.
Все пак от вторник почвам да си бия Декапептил 0,1 мл и ми изписа и Пезнизолон Ф, за какво е този преднизолон изобщо понятие си намам.
Извинявам се ако съм го написала объркано. Но доктора ме хвърли в тъча. Как така за два месеца яйчниците ми станаха зле, не знам.