Каси, колко тежи детенцето, че чак за диетолог се замисляш?!
Ами, Васи, 8кг. е на 4 месеца. Но яде нормално според мен. 5-6 пъти по 150-160мл. АМ. Док каза да давам пюрета по три пъти на ден , за да не пие мляко, освен за теглото, също и защото може да се окаже, че има алергия към белтъка. Има по кожата едни такива неща, не знам как да ги опиша.
Продължавам да смятам, че не е дебел, а едър. Вече ставам досадна сигурно.
Джам и Стефи, ги видяха днес, нека кажат Хриси дебел ли е ?
Каси, първо да кажа, че не ми изглеждаха "дебели" бебетата ти. да, охраненки, но не дебели. вярно, 8 кг е над средното тегло за 4-месечна възраст, но не е свръх.
второ, да ти кажа, че много ме смущават съветите на твоя педиатър. защо? по две причини:
- да препоръчва захранване на 4 месечно и то с 3-кратно хранене с пюре, "за да не ядяло мляко" е просто безумен съвет и напълно противоположен на новите педиатрични разбирания.
- ако детето има алергия към кравето мляко, повярвай ми - досега щяхте да сте я установили категорично и нямаше да има "май".
- дори и детето да има алергия към кравето мляко, лечението не е "давай пюрета по 3 пъти на ден, че да не яде мляко", а предписване на специално мляко с разграден белтък за алергични бебета.
както виждаш, доста глупости накуп. бих препоръчала смяна на педиатъра, този е некомпетентен, съдейки по цитираното от теб.