0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 19 част
« Отговор #60 -: Февруари 21, 2008, 12:23:39 pm »
Хайде и аз да си кажа в тази тема :D
Вчера бях на ФМ при д-р Димитрова, всичко е наред с бебетата, почти еднакви си вървят на размери. Доста подробно ги гледа и съм доволна от прегледа :D
Ще си имаме две момиченца :D

Мая, на мен също ми казаха да не пия никакъв аналгин. Тези дни бях малко хремава и пих парацетамол 3х1 и то само един ден, че имах много силно главоболие.

*
« Отговор #61 -: Февруари 21, 2008, 12:35:59 pm »
Отначало и аз не пиех нищо,но в един момент трябва защото магнезия е на принципа на натрупването и като се пие редовно и повече време тогава действа отпускащо на мускулатурата и предотвратява предизвикването на контракции което пък при нас с двуплодната бременост се получава и от преразтягането на матката.
« Отговор #62 -: Февруари 21, 2008, 12:56:27 pm »
Здравейте,Мили настоящи и бъдещи майчета!
Ето,че и аз се реших да се присъединя към новата тема!
Искам да пожелая на тези от Вас,които очакват всеки момент срещата с дългоочакваните бебчета,много леко и безпроблемно раждане и скоро да гушнете малките ангелчета!На останалите,повече и по-малко бременни,желая от сарце лека и изпълнена с много приятни емоции бременност и щастлив финал!Ние-"новобранците"-ще разчитаме на Вашата помощ и безценните Ви съвети,за което предварително Ви благодаря!!! :balk_602:
*
« Отговор #63 -: Февруари 21, 2008, 15:27:37 pm »
Благодаря Ви момичета!  :hug2:
Бях на преглед при личния лекар, оказа се бронхит :( Док каза, че няма да се оправя без антибиотик, така че почвам от довечера, изписа ми Lecoklav и никакъв аналгин, може само парацетамол.
kameto79 добре дошла в тази хубава темичка и дано изкараш една спокойна и безпроблемна бременност!

« Отговор #64 -: Февруари 21, 2008, 16:15:43 pm »
maia st,как точно лекарят ти установи,че имаш бронхит?Имаш ли висока температура,гърдите ли ти свирят или какво точно ти е???Питам,защото аз от доста време се мъча с една кашлица и пих какви ли не сиропи на билкова основа,даже пих и антибиотик,но той изобщо не ми подейства,а ми докара само гъбички :(А вече повече от месец температурата ми не спада повече от 36.9,а най-много се вдига до 37.4.Ходих сума ти време по доктори и вече ми омръзна...Спрях да пия всичко,правя си инхалации(когато се сетя)Е,сега вече кашлям доста нарядко,но температурата ме притеснява?!?Вече я бях приела за нормално състояние по време на бременността,но вече минах 3-тия месец и се чудя не е ли вече време да ми се нормализира-ако изобщо е свързана с бременността???Моля,ако някой знае с какво изследване може да се установи наличие на инфекция,да ме посъветва,защото вече незнам какво да правя...Благодаря ви предварително!
П.С.maia st,желая ти да бързо оздравяване!!!
*
« Отговор #65 -: Февруари 21, 2008, 16:41:46 pm »
St честити ти госпожици,така като гледам май имаме еднаква дата за раждане:)
Момичета я кажете имали ли сте гъбична инфекция , аз имам още от началото на бремеността ,док ми даде някакви хапчета ,но пак имам течение ,верно сърбежи нямам но...питах док той ми вика че нямало проблеми и ако се появи сърбежа тогава ще ми предпише пак от тия лекарства :?
*
« Отговор #66 -: Февруари 21, 2008, 16:46:24 pm »
kameto79 док само ме прегледа със слушалка и каза, че дишането от лявата страна било много лошо, слуша ме доста време, кара ме да кашлям и така, изследвания никакви не съм правила. Но за 1 ден вече кашлям дълбоко и много ме болят гърдите, по-скоро парят, и главата ме боли/като тежест е/, температура нямам или някакви други оплаквания.
Благодаря за пожеланието, да ти се връща  :) И дано няма повече болни в темичката!

*
« Отговор #67 -: Февруари 21, 2008, 16:52:22 pm »
Мая, защо не пробваш с хомеопатия? помня преди време на мен ми бяха изписвали за бронхит хомеопатични - мисля че Тавипек се казваха. И още нещо, но вече не помня какво. Действаха успокояващо и прочистващо, с екстракт от лавандула.
Камето, температурата ти е нормална за бременност и аз си поддържах 37-37.3  :)
St, честити ти розови панделки  :D Ще ходим заедно в Морската  :wink:
« Отговор #68 -: Февруари 21, 2008, 16:53:13 pm »
sani, по време на бременност е нормална повишената секреция. Ако няма цвят, мирис или сърбеж, не е проблем.
kameto79 :welcome:
st, добре дошла в женския отбор :bori_010:
« Последна редакция: Февруари 21, 2008, 16:58:50 pm от Stivarip »
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #69 -: Февруари 21, 2008, 16:54:26 pm »
Привет на новите момичета. :DНа бременелки желая лека и безпроблемна бременност,
На момичета в краен финал желая леко раждане,и здрави бебенца! :D
*
« Отговор #70 -: Февруари 21, 2008, 17:02:39 pm »
Мими помогна ли ти хомеопатията? Меслех си нещо такова да взема, но док и след това аптекарката ме разубедиха с довода, че нямало да помогнат.. Толкова ме е страх да не навредя на бебо, още се чудя дали въобще да почвам антибиотика, но ако не се оправя може да стане по-зле  :?
st честити ти госпожици  :D Измислихте ли вече имена?

*
« Отговор #71 -: Февруари 21, 2008, 17:24:33 pm »
Ами тогава ми помогна, бях с остър бронхит и се изчистих за седмица. Но пак трябва лекар да ти ги изпише, защото на мен ми бяха изписали 2-3 лекарства. Отиди при уши, нос, гърло, поне аз тогава ходих при такава.  Дано се оправиш бързо.
*
« Отговор #72 -: Февруари 21, 2008, 17:39:09 pm »
Усетих го! Най-накрая си усетих бебчето! До сега си кротуваше и не даваше никакви признаци, но снощи не ме остави да вечерям. Направо си започна с кючека  :D.
Вчера ми откриха на ЖК, че имам малко отлепване на плацентата и сега трябва да пия Магнерот. Нищо друго не ми казаха, пък малко ме е страх...

« Отговор #73 -: Февруари 21, 2008, 17:43:00 pm »
Много се радвам, че най-накрая си усетила бебока  :D
А за отлепването мисля, че трябва да лежиж.
*
« Отговор #74 -: Февруари 21, 2008, 18:25:01 pm »
maia st,как точно лекарят ти установи,че имаш бронхит?Имаш ли висока температура,гърдите ли ти свирят или какво точно ти е???Питам,защото аз от доста време се мъча с една кашлица и пих какви ли не сиропи на билкова основа,даже пих и антибиотик,но той изобщо не ми подейства,а ми докара само гъбички :(А вече повече от месец температурата ми не спада повече от 36.9,а най-много се вдига до 37.4.Ходих сума ти време по доктори и вече ми омръзна...Спрях да пия всичко,правя си инхалации(когато се сетя)Е,сега вече кашлям доста нарядко,но температурата ме притеснява?!?Вече я бях приела за нормално състояние по време на бременността,но вече минах 3-тия месец и се чудя не е ли вече време да ми се нормализира-ако изобщо е свързана с бременността???Моля,ако някой знае с какво изследване може да се установи наличие на инфекция,да ме посъветва,защото вече незнам какво да правя...Благодаря ви предварително!
П.С.maia st,желая ти да бързо оздравяване!!!
Ама какви са тези лекари при които ходиш 8O,моят съвет е 1-во смени лекарят,2-ро смени термометъра..може да е от него и 3-то аз например съм си с малко по-висока температура от нормалното,особено вечер винаги ми е над 37...и съм така от малка,просто организма ми е такъв.Не се притеснявай излишно,отиди при специалист...той ще те насочи,аако имаш някакво възпаление-лефкоцитите трябва да са ти повече.Така поне знам аз,късмет
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
*
« Отговор #75 -: Февруари 21, 2008, 18:28:34 pm »
Кали, при бременност левкоцитите се повишават, така че те не може да са критерий.
*
« Отговор #76 -: Февруари 21, 2008, 18:56:03 pm »
Кали, при бременност левкоцитите се повишават, така че те не може да са критерий.
ОК,но все трябва да има някакъв критерии :ask:
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
*
« Отговор #77 -: Февруари 21, 2008, 19:45:08 pm »
St честити ти госпожици,така като гледам май имаме еднаква дата за раждане:)
Момичета я кажете имали ли сте гъбична инфекция , аз имам още от началото на бремеността ,док ми даде някакви хапчета ,но пак имам течение ,верно сърбежи нямам но...питах док той ми вика че нямало проблеми и ако се появи сърбежа тогава ще ми предпише пак от тия лекарства :?

Благодаря Sany, да с еднакъв термин сме :D
 Аз съм с чиста микробиология, но си спомням, че за гъбичките и на мен така ми каза док., че няма проблеми само ако симтомите са непоносими.

St, честити ти розови панделки  :D Ще ходим заедно в Морската  :wink:
Със сигурност! :D
Благодаря ви момичета :D
Мая аз също съм лекувала вронхит с хомеопатични, но не бях тогава бременна и ми правиха снимка, за да се види точното състояние на белия дроб. Беше ужасна кашлица, не можех да спя, защото се събуждах от кашляне. А ти сега като си бременна, не може снимка и знам ли може би е по-сигурно антибиотици :?
*
« Отговор #78 -: Февруари 21, 2008, 20:23:12 pm »
Момичета, приемате ли в темичката и голеееми магарици!  :D
Понякога за някое глупаво въпросче, породено от повечко страх. Успех на всички и да няма проблеми никакви!!!
« Отговор #79 -: Февруари 21, 2008, 20:36:33 pm »
 :welcome_1: на новите бъдещи мами и лека бременност!!! :D
 Аз да се от4ета както обещах:ве4е сме около 12-13 см.док. мери глави4ката-3.6см и сме много подвижни-постоянно мърдаше аз се изненадах понеже не го усещам така ясно като бълбукане е все още... но то си мърда и не се спира поне за снимка :D махаше с ръ4и4ки беше много вълнуващо 4ак ми се насълзиха о4ите от радост........вси4ко е наред здрави сме и вси4ко е в рамките на нормалното  :D
  :bighug:
« Последна редакция: Февруари 21, 2008, 20:44:56 pm от Виктория »