0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Дайте да ви видя графиката-3
« Отговор #60 -: Март 09, 2008, 10:49:31 am »
Нямам..........
По-добре нанеси всичко, че така ми е трудно да се ориентирам в графиката ти.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #61 -: Март 09, 2008, 10:54:54 am »
нанесла съм я , вярно е това че ще те объркам като не нанасям всичко  :D
Все пак на 11 март- вторник така или иначе съм на преглед но ще видим.  :wink:
Сега вече графиката ми е по точна ивсичкое наред признай си  :D
« Отговор #62 -: Март 09, 2008, 12:08:00 pm »
здравейте! .....
Според мен нещо не мериш както трябва.
Спазваш ли всички правила при измерването?
О. и фертилните /плодовити дни, в които ако има полов акт може да стане зачеване/се определят така.
Ако си с МЦ 30 дни - О. при теб ще е 30-14=16, т.е на 16 ден или ферт.дни са от 13 до 19 ден на МЦ.
О е само в един ден /тя е дори секунди - това е пукането на фоликула и отделянето на яйцеклетка/

Овулация:

А ето и фертилните дни, когато О. е фиксирана/ когато се знае кога е/

Ако О. не е фиксирани - тогава се предвиждат няколко дни преди и няколко след нея /предполагаемата О./

ниската температура е защото станах и май не трябваше да я нанасям!така обърквам всичко май!сори!благодаря ти за вниманието сега почва да ми става ясно долу горе.
*

asita1

• *
  • 48
  • мама на слънце и луничка
« Отговор #63 -: Март 09, 2008, 14:20:02 pm »
clevergirl_75 ,денис,Днес бях на лекар,..............
Съжалявам много, но да ти кажа честно не съм много сигурна /това е само по графика/ дали е имало зачеване.
Не съм склонна да вярвам само на един уринен тест.
Извинявай, че съм така пряма.
Графиката ти  не е много убедителна дали е имало О.
Може и да е имало
Защо не направиш 1-2 МЦ ФМ.- така поне ще си сигурна че е имало О., ще знаеш точно кога, може да пускеш и кръвен тест...всичко друго е само предположения

ПП. Лекарят ти сигурен ли е, че е имало О.?
Защо не пуснеш един кръвен тест /ЧХГ/ -той ще ти покаже дали е имало наистина зачеване
denis аз съм сигурна в зачеването ,понеже след като зацапването премина в цикал след 4 дневното закъснение започнаха да падат разни парченца като лигавица ли незная как да ги определя точно,и до днес се чистя още .и понеже съм го изживяла и преди този ранен аборт,смея да твърдя че и този път стана по апсолутно същия начин.а относно графиката ,по скоро БТ може да не съм мерила правилно,защото термометъра -дигитален го държа само докато изпиука ,т.е. 15-20 сек.в последствие от теб разбрах че трябва да се задържи още 1-2 мин. след сигнала.мисля 4е с О нямам проблеми,а по скоро с уцелването и ,ще продължавам да меря БТ като тоя път ще задържам термометъра след сигнала и ще видим.с цикала си също никога съм нямала проблем,бил е винаги точен,без закъснения и разни съмнителни зацапвания и т.н.след раждането само се скъси между 24-28,като преди това беше като часовник -на 28 дни.
*
« Отговор #64 -: Март 09, 2008, 18:04:50 pm »
Здравей мила Денис,
Би ли погледнала графиката ми? Как мога да си обясня по-високите БТ тези два дена, в които имам положителни тестове за О., не трябва ли да има спад?  :( Тестовете за О. мисля, че направих напълно стриктно без да пия вода и пишкам 4 часа. И БТ си меря стриктно всяка сутрин в 7:00. Може би трябва да видиме и тези дни как ще бъде БТ, за да те ориентира по-добре, но не се сдържах да те попитам  :oops:
« Отговор #65 -: Март 09, 2008, 19:17:35 pm »
...За да е имало О. Бт трябва да се задържи висока - този спад днес не е проблем, може да е инцидент.
Дано да е станало. :D

Мерси Денис:)
Засега ще оставя така, предполагаема О на 13 ден пък ще видим после.
Знаеш ли какво забелязах когато разглеждах различни "бременни" графики във FertilityFriend: Почти във всяка има спад на БТ от 4 до 6 ден след О. Ти как би го обяснила?
Аз май вече си внушавам разни неща:)
Всичко добро от мен:)
*

mi6ka

• *
  • 48
  • маслинка
« Отговор #66 -: Март 09, 2008, 20:33:21 pm »
Здравейте момичета,не съм писала много отдовно във форума защото имаше един период в който много ме натоварваше.Сега обаче отново съм тук и много бих искала да коментирате и моята графика, пък дано да е за последно.
Благодаря на всички и успех. Стискам ви палци
*

mi6ka

• *
  • 48
  • маслинка
« Отговор #67 -: Март 09, 2008, 20:34:46 pm »
Графиката е в подписа ми.Нещо не мога да се оправя с лентичката.
« Отговор #68 -: Март 10, 2008, 09:15:50 am »
Денис, благодаря ти за отговора и информацията. Започнах да си правя и тестове за овулация и вчера беше положителен. Сега до колкото разбирам температурата трябва да се покачи и да се задържи висока. Дано да стане така. Вече 1 година опитваме да имаме бебе, но без резултат и за първи месец си меря температурата по съвет на гинеколога ми. Правихме изследвания на съпруга ми, при него всичко е наред, дано и при мен да е така.
« Отговор #69 -: Март 10, 2008, 09:28:13 am »
Денис, благодаря ти за отговора и информацията. Започнах да си правя и тестове за овулация и вчера беше положителен. Сега до колкото разбирам температурата трябва да се покачи и да се задържи висока. Дано да стане така. Вече 1 година опитваме да имаме бебе, но без резултат и за първи месец си меря температурата по съвет на гинеколога ми. Правихме изследвания на съпруга ми, при него всичко е наред, дано и при мен да е така.

Да се намеся и аз, че имам малко време в момента:)
След като вчера ти е бил положителен теста, значи днес най-късно утре ти О (12 до 48 часа след положителен тест настъпва О). Направи си обаче днес още един тест, прави се от - до - (казва Денис винаги:) и е права).
БТ ще ти се повиши до 5 дни след предполагаемата О.
« Отговор #70 -: Март 10, 2008, 10:37:14 am »

Да се намеся и аз, че имам малко време в момента:)
След като вчера ти е бил положителен теста, значи днес най-късно утре ти О (12 до 48 часа след положителен тест настъпва О). Направи си обаче днес още един тест, прави се от - до - (казва Денис винаги:) и е права).
БТ ще ти се повиши до 5 дни след предполагаемата О.

Благодаря за инфо-то clevergirl_75:-) Ще следя до края на цикъла дали всичко ще е наред, след което имам час при гинеколога си, за да му покажа графиката.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #71 -: Март 10, 2008, 22:58:13 pm »
Този месец мерих БТ след голямо прекъсване и ми дойде твърде рано на 22-я ден. ето последната графика http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=68815&userLoginName=mimi.mimi
и една стараhttp://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=68344&userLoginName=mimi.mimi
Кога имам О?
« Последна редакция: Март 10, 2008, 23:03:34 pm от mira_mimi »
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #72 -: Март 10, 2008, 23:19:24 pm »
Този месец мерих БТ след голямо прекъсване и ми дойде твърде рано на 22-я ден. ето последната графика http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=68815&userLoginName=mimi.mimi
и една стараhttp://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=68344&userLoginName=mimi.mimi
Кога имам О?

старата ти графика не показва да има О..съжелявам..а на новата..може би е била когато си я отбелязла ама все пак този спад не е много добе..дано е нещо инцидентно.. успех :)
*

cinella

• *
  • 7
  • WHEN YOU WERE BORN,SO WAS I
« Отговор #73 -: Март 11, 2008, 06:51:24 am »
Момичета ще погледнете ли графиката ми.Благодаря

« Отговор #74 -: Март 11, 2008, 10:55:37 am »
Здравей, Денис! Тъй като вчера тестът ми за овулация беше положителен, тази сутрин очаквах температурата ми да се е повишила, както би следвало да стане в деня след овулацията, ако не греша. Но тя пак си беше толкова ниска. Това нормално ли е? Възможно ли е все още да съм в овулация? Да направя ли още един тест днес? Благодаря, Денис, и се извинявам ако въпросите ми са глупави.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #75 -: Март 11, 2008, 13:20:07 pm »
Момичета ще погледнете ли графиката ми.Благодаря
Графиката ти не показва да е имало О.
Но, ако си с СПКЯ - може и да е имало О.
Трябва да те види лекар на УЗ.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #76 -: Март 11, 2008, 13:31:52 pm »
Здравей,.......................
Направи и днес един тест за О.- за да се хване по-добре пика на ЛХ.
Когато теста за О е +, това е пика на ЛХ, а О. настъпва от 12 до 48 час след този пик.
Или ако пика е бил вчера, О трябва да настъпи от днес сутринта до утре вечерта.
Ако пика е бил вчера, защото може дае и тази сутрин, ако теста е пак(+).
БТ се повишава едва след О. - нормално е да се повиши   1 до 5 дни след О. Има време, така че не се притеснявай за това :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

cinella

• *
  • 7
  • WHEN YOU WERE BORN,SO WAS I
« Отговор #77 -: Март 11, 2008, 14:30:39 pm »
Благодаря,Денис.На преглед съм чак юни месец,при др.Персенска.Живея в малък град и тук лекарите не са на ниво.Според тебе има ли смисъл да продължавам да меря температура,досега не съм имала една нормална графика?А това,че тестовете за овулация стават положителни с мн. тъмна 2ра черта,не е гаранция ,че е имало овулация нали?

*
« Отговор #78 -: Март 11, 2008, 17:25:49 pm »
Денис, графиката ми дали покзава наличие на доминантни фоликули.  :wink:
Бях на преглед и странното е че този месец м. ще е без оргаметрил -няма да го ипя така или иначе, което много ме радва. Притесняваме обаче че за следващщият МЦ дари да ходя на ФМ или не ,но тия дни ще питам пак , а другото което ме притеснява е че незнам дали този фоликел ще се пукне сам. Както и да е, каквото такова  :D
Днес по изключение съм мериал БТ в 9 сутринта и затова е така висока...
« Отговор #79 -: Март 11, 2008, 23:09:15 pm »
Благодаря ти, Денис! Днес бях на преглед и доминантният ми фоликул беше 22 мм, но още не беше пукнат, така че тестовете явно са положителни 1-2 дни преди същинската овулация. В четвъртък пак съм при док, за да видим дали е пукнат.