0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Дайте да ви видя графиката-3
« Отговор #380 -: Април 19, 2008, 12:39:24 pm »
Да,................
Може тези стойности да показват че О. наближава, но не мога да твърдя със сигурност, знаеш какво е положението - 50:50 може да има О. може и да няма

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #381 -: Април 19, 2008, 12:40:17 pm »
Денис,нормално ли е Т.да е толкова време буквално "застопорена"?Не знам какво да мисля просто :?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #382 -: Април 19, 2008, 12:52:34 pm »
За сега графиката ти е добре.
Може би БТ ще се повиши още малко.
Не мисля, че трябва да се притесняваш

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #383 -: Април 19, 2008, 13:00:11 pm »
Благодаря,Денис.Ще чакаме и ще видим в крайна сметка какъв ще е резултата :P
« Отговор #384 -: Април 19, 2008, 22:34:38 pm »
Денис,сметката ти е то4на до секундата!!!Ще раз4итам на теб след около 12 дни.Ве4е меря темп.по-дълго и веднага след събуждане още преди да съм станала от леглото.Миналият цикъл я мерех след като вляза в банята.Според теб мога ли да о4аквам и в този цикъл О.да е около 16 ден???
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #385 -: Април 20, 2008, 08:17:08 am »
.........Миналият цикъл я мерех след като вляза в банята............
Това не го разбрах - мериш БТ след като си станала ли?

Разбира се, че ще помагам - за това не се притеснявай  :D
За О.- по-добре не си прави сметки кога да очакваш О. - не и толкова точно фиксирани. Винаги оставяй 3-4 дни.
Напр. ако миналият МЦ О. е била на 16 ден - трябва да очакваш О. в периода 14-18 ден от МЦ. 
Най-добре е да правиш тестове за О.- с тях по-лесно се определя О. в домашни условия

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #386 -: Април 20, 2008, 20:28:10 pm »
Zdravei denis,

Pisah ti predi vreme,4e doktora mi predpisa utrogestan, tui kato sled ovulacia nqmam 14 dena do sledva6tia cikul! Dnes vupreki,4e piq utrogestan mi doide :-( Mnogo se pritesnih tui kato imam o6te hap4eta dokato svur6i opakovkata i ne bi trqbvalo da e taka. Utre sum na lekar, no ako moje6 da mi kaje6 kakvo ozna4ava tova ste sum ti mnoog blagodarna. Blagodrq ti predvaritelno.
« Отговор #387 -: Април 20, 2008, 21:42:06 pm »
Благодаря ти Денис!!!Знам 4е е било грешка да меря темп.след
ставане от леглото.Вси4ко е ново за мен,още се у4а.Този месец
графиката ми ще е достоверна.И ще пробвам с тестове за О.
В следващите дни те оставям на мира. :P А през това време
да ти се слу4ват само най-хубавите неща!!! :)     
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #388 -: Април 21, 2008, 08:02:03 am »
Zdravei denis,

Pisah ti predi vreme,4e doktora mi predpisa utrogestan, tui kato sled ovulacia nqmam 14 dena do sledva6tia cikul! Dnes vupreki,4e piq utrogestan mi doide :-( Mnogo se pritesnih tui kato imam o6te hap4eta dokato svur6i opakovkata i ne bi trqbvalo da e taka. Utre sum na lekar, no ako moje6 da mi kaje6 kakvo ozna4ava tova ste sum ti mnoog blagodarna. Blagodrq ti predvaritelno.
Пиши на кирилица, моля
Късичка е ЛФ /късата ЛФ говори за проблем с ЖТ, но ако това не е инцидентно/
Малко са стойностите във ФФ/а те са доста важни за интерпретацията/
Ако стойностите през ФФ са около 36,4-36,5 - правиш голяма разлика в БТ през ФФ и ЛФ /нормалко е до 0,6/ и освен това се получава едно стъпаловидно покачване почти през целият МЦ, което не е добре и може да показва че не е имало О.
Друг вариянт е да е имало О. на 18 ден от МЦ, но да има ранно загиване на яйцеклетката и проблем с дейността на ЖТ
Действието на Дуфастона е следното /ако е приет след О./ - ако няма бременност, той предизвиква М, ако има бременност я подпомага.
Може при теб поради липса на бременност и по-бързо реагиране на прогестина  М да е подранила.
Но всички тези случаи показват че има някакъв проблем и е добре да се консултираш с лекар.
Пиши какво е казал, ще чакам с нетърпение.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #389 -: Април 21, 2008, 08:03:08 am »
Благодаря.  
Няма проблем - всички се учим

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #390 -: Април 21, 2008, 09:00:18 am »
Здравей Денис
На какво според теб може да се дължи тази висока БТ? Обикновено ЛФ ми е около 14-макс. 15 дни, но този път е доста по дълга. Правих тест за бременност тази сутрин, но е -. Мисля и утре ако не ми дойде или не падне Т да направя кръвен тест, но някак си имам чувство, че не съм бременна. Дали не е някакво хормонално нарушение?
п.п. за спането по корем....извинявам се че зададох въпроса, но наистина някъде съм го чела, а не мога да си спомня къде (мислех, че от теб съм го чувала, но явно греша)..оттогава се опитвам да не спя по корем (но аз само така мога..и то без възглавница), но щом ти казваш, че това са глупости - сигурно е така.
Благодаря.

Знае ли някой дали в Цибалаб правят кръвни тестове? Благодаря.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #391 -: Април 21, 2008, 09:11:36 am »
Здравей ............................

Графиката ти е СУПЕР  :D - май е станало - пускай един ЧХГ и пиши бързо колко е.
Стискам палци и много силно се надявам да е станало чудото.
О според мен е била на 22 ден от МЦ /или на 21 късно вечерта/ - така се получава ЛФ 16 ден.
За тест за бременност /уринен/ може и да е рано, но за кръвен не е.
Чакам с нетърпение новини от теб  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #392 -: Април 21, 2008, 11:39:56 am »
Денис, днес ми е 11-ти ден от цикъла, сутринта бях на преглед. Нещата вече изглеждат по-добре, и нямам много фоликули, повечето са изостанали с растежа. Днес имаше доминантен 20,5 мм и втори 13,5 мм, който док каза, че може да стимулираме и да опитаме да пукнем също. Пуснах естрадиол и LH и според резултата ще преценим кога да слагаме прегнил. Вчера теста ми за овулация беше отрицателен обаче, днес пък температурата падна, това нормално ли е? Кога мога да очаквам овулация - може би утре или в сряда?? Благодаря ти, Денис!  :bighug:

« Отговор #393 -: Април 21, 2008, 12:28:38 pm »
Денис, излязоха и резултатите - естрадиол 240, LH - 11. Док каза, че овулацията е близо, но няма да е утре. Иска довечера да ми сложи 2 ампули мериунал, за да порастне и вторият фоликул, и утре сутринта пак да пусна хормони и да ме прегледа. Според теб как са нещата, Денис?

*
« Отговор #394 -: Април 21, 2008, 17:17:41 pm »
Шанс за О. има и то късна че даже може и да не я усетим кога ще  е. Днес имам фоликул 15 мм ,но другите резлутати са в ЛС така че който ме е отписал да се поправи.  :D
Да О. си наближава- 50 на 50 макар че аз махнах стойностите от 36 и 3  и другата която не помня защото са ми съмнителни. Считам ги за неверни така ,че се ще се опитам да меря по редовно и да нанасям ,дори и с Оргаметрил. Почнах го от днес.  :wink:
« Отговор #395 -: Април 21, 2008, 18:51:33 pm »
Zdravei denis,

Пиши на кирилица, моля
Късичка е ЛФ /късата ЛФ говори за проблем с ЖТ, но ако това не е инцидентно/
Малко са стойностите във ФФ/а те са доста важни за интерпретацията/
Ако стойностите през ФФ са около 36,4-36,5 - правиш голяма разлика в БТ през ФФ и ЛФ /нормалко е до 0,6/ и освен това се получава едно стъпаловидно покачване почти през целият МЦ, което не е добре и може да показва че не е имало О.
Друг вариянт е да е имало О. на 18 ден от МЦ, но да има ранно загиване на яйцеклетката и проблем с дейността на ЖТ
Действието на Дуфастона е следното /ако е приет след О./ - ако няма бременност, той предизвиква М, ако има бременност я подпомага.
Може при теб поради липса на бременност и по-бързо реагиране на прогестина  М да е подранила.
Но всички тези случаи показват че има някакъв проблем и е добре да се консултираш с лекар.
Пиши какво е казал, ще чакам с нетърпение.

Здравей denis, благодаря ти за отговора. Бях на лекар днес, според него си има овулация и ранната М е поради липса на бременност! Температурата се е задържала висока до последно заради утрогестана! И той смята, че има проблем с ЖТ. Следващия месец ми каза пак да пия утрогестан като започна 2 дена след предполагаемата овулация. Според него няма място за притеснение защото това се оправя, но на мен ми е доста притеснено :-(
« Отговор #396 -: Април 22, 2008, 07:29:58 am »
Здравей Денис.
Направих кръвен тест, както ме посъветва.
Резултат:32,68
реф. 0-3.
Момичетата от форума ми казаха, че е положителен. Щастлива съм, но все още ме е страх да си отпусна душицата напълно.Утре ще пусна още един кръвен (момичетата ме посъветваха да пусна още един след 48 ч.).
Притеснява ме факта, че гърдите ми вече не са толкова болезнени, както преди 2-3 дни.Освен това, мислиш ли, че резултата е достатъчно висок? Вчера гледах стойности на този хормон в съответната г.с. и ми се вижда малко нисичък.
Айде пък сега започнах да се притеснявам дали е добър резултата...но сигурно ще съм така до утре (поне).
Днес Т е пак 37.2.
Денис благодаря.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #397 -: Април 22, 2008, 07:33:33 am »
Денис, ................
Според мен е доста раничко за О. /според хормоните/,стимулацията може би ще помогне.
Дано да се образува хубава яйцеклетка - поне една.
Трябва да се опита - няма как иначе да се получи.
На естествен МЦ при това положение - може да има,но може и да няма О.
Добре е да се подпомогнат процесите.
Ще чакам за резултатите с нетърпение

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #398 -: Април 22, 2008, 07:36:59 am »
Здравей Денис.
................
Много се радвам за теб  :D, ами...
Много тихичко Честито
Лека и спокойна бременност

Резултатът ти е супер, спокойно
Бт също - не мога да отворя графиката ти , но 37,2 е идеално

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #399 -: Април 22, 2008, 07:38:38 am »
Шанс за О. .........
Надявам се да има О.- без значение, дали ще я разпознаем по графика. :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум