0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Дайте да ви видя графиката-3
« Отговор #1160 -: Октомври 27, 2008, 19:22:52 pm »
Денис, .................

Когато има киста графиката /в повечето случаи/ прави едни покачвания и спадове от по 0,2-0,3 градуса. Много рядко се случва да има някаква аномалия в МЦ и графиката да не покаже.
И при най-малкото съмнение, че има проблем аз съветвам момичетата да се обърнат към лекар.

Радвам се, че нещата при теб се изясниха.
Дано много скоро да успеете и чудото да стане  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1161 -: Октомври 27, 2008, 19:27:48 pm »
Здравей ...........
Съжалявам миличка.
Дано това да не се повтаря и следващият път всичко да е наред.

Обикновено трябва да минат поне 2-3 месеца за да се нормализира цикъла и хормоните да си влязат в норма. Дай си малко почивка, не бързай и не насилвай нещата.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1162 -: Октомври 27, 2008, 19:30:55 pm »
Момичета,може ли да коментирате и моята графика?Закъснява ми с 12 дена,а не смея да си направя тест.Писна ми от  :bfn:
Не мисля, че е имало О.
Графиката ти показва проблем / надявам се, че спазваш всички правила при измерване на БТ/

Има вероятност да си с ПК и да е имало О. въпреки всичко - но в такива случаи графиката не го показва.
Добре е да се консултираш с лекар.
Пиши как е минало

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #1163 -: Октомври 27, 2008, 20:55:49 pm »
Благодаря ти Денис.Ще изчам менструацията и тогава ще отида на лекар

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
« Отговор #1164 -: Октомври 27, 2008, 21:57:14 pm »
Здравей ...........
Съжалявам миличка.
Дано това да не се повтаря и следващият път всичко да е наред.

Обикновено трябва да минат поне 2-3 месеца за да се нормализира цикъла и хормоните да си влязат в норма. Дай си малко почивка, не бързай и не насилвай нещата.

Ами ще почиваме, колкото и да не ни се иска, док каза - средно 6 месеца, въпреки, че се съмнявам, да устискам толкова. Но поне 4 месеца ще се напъна.
Ще меря БТ, интересно ми е да видя как ще изглеждат графиките ми в процеса на освестване на организма ми.
« Отговор #1165 -: Октомври 28, 2008, 11:24:02 am »
Денис,ако можеш да ми видиш графиката,защото пия омифин-стимуланти за о.,пия ги от 5-я ден на мц.в продалжение на 5дни и ги спирам,след това имаш висока темпер.два дена и започна да пада,дали е вазможно да е минала о.или все още не е имало такава
*

Scarlet_

• **
  • 98
  • Отнесена от вихъра
« Отговор #1166 -: Октомври 28, 2008, 11:28:10 am »
Денис, би ли погледнала пак графиката ми? Дали вече може да се твърди със сигурност, че е имало О. и че е била на 20 ден?

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #1167 -: Октомври 28, 2008, 12:42:21 pm »
Steff , гледах ти графиката .. Много ми е интересно как на база на БТ определяте овулацията, след като при теб повишаването е на 15 ден, а овулацията според теста е на 20-21 ден .. Чесно казано от тази БТ нищо не схващам ..
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1168 -: Октомври 28, 2008, 17:57:54 pm »
Денис,............
Не си мерила в началото на МЦ и ми е трудно да определя какво става.
Тези високи стойности според мен нямат нищо общо с О. Най-вероятно е от нещо друго /инцидентно/
Натрави тестове за О. Според мен О още не е минала. Ако е минала това /по графика/ ще се разбере по-късно.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1169 -: Октомври 28, 2008, 18:03:19 pm »
Денис, ..........
Не съм сигурна дали е имало О.
Може да е била на 20/21 ден от МЦ / това според графиката/, но липсват стойности, които са важни за интерпретацията. Дори ми се струва, че е била в периода 20-23 ден от МЦ - но само като предположение изобщо не съм сигурна дали е имало.
Добре е да правиш и тестове за О.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #1170 -: Октомври 29, 2008, 13:57:46 pm »
Ето ме отново,готова за битка :D
И този месец ще се пробваме със собствени сили,така че ще имам голяма нужда от вас момичета  :D
Като начало мислите ли че съм фиксирала правилно деня на овуто или трябва да се смята следващия ден с отрицателен тест като такъв? :oops:
Чудя се и друго нещо...Защо от 2-3 месеца БТ през фф ми е така ниска преди ову,като се има предвид че досега винаги е била 36,6  сега се върти около 36,3 ?На какво би могло да се дължи? :oops:
Може би прекалявам с въпросите,но постоянно се ровя и търся инфо и не за всичко намирам отговор,така че във вас ми е надеждата :wink:
« Последна редакция: Октомври 29, 2008, 13:59:30 pm от dgina »
*
« Отговор #1171 -: Октомври 29, 2008, 18:00:16 pm »
Здравей Денис,

И този месец не беше нашият месец (мой и на съпруга ми). Днес като о часовник ми дойде! Така че, този месец, отново ще те моля за помощ при разчитането на графиката ми и определянето на фертилните ми дни.

Не знам защо напоследък цикълът ми е толкова дълъг. Допреди 5-6 месеца ми идваше на 30-31 дена, а напоследък е около 34-35 дни. Смятам да започвам тестовете за О малко по-късно: към 16-тя ден, защото О -та ми е към 19-21 ден. Ако ти мислиш иначе, моля те, посъветвай ме.

Иначе, както ти казах преди, на 20-ти имахме среща с мои гинеколог. Той ни изписа следното: За мъжа ми: спермограма и още нещо, което тук в Испания се нарича: REM и означава изследване за оцеляването на сперматозоидите или нещо подобно. А аз трябва да си направя някакви хормонални изследвания между 3 и 5 ден от началото на цикъла. Така че, сега в петък ще ходя да ми вземат кръв. След като са готови тези изследвания, ще видим как ще се продължи, зависи какво ще покажат, но следващата стъпка ще бъде да се провери проходимостта а тръбите ми. Но засега е това. щe те държа втечение. Благодаря за помощта и доскоро!

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
« Отговор #1172 -: Октомври 29, 2008, 18:56:28 pm »
Денис,какво искаш да кажеш с това "инцидетно" че малко ме поизплаши с това,не е нормално да имам висока температура или какво....моляте обясними,че аз такмо се зарадвах че имам висока тем.и от този месец като започнах да пия Омифин-стимулантите за О.се надявам да забременея,а сега сам обаркана
*
« Отговор #1173 -: Октомври 29, 2008, 21:09:41 pm »
Денис, един въпрос ако може.Подготвях се за пункция.Снощи в 20 часа на преглед фоликула беше 14 мм.Днес в 11 часа изследванията показаха, че навлизам в овулаторна фаза .Тоест лх-43.9, Е2 - 101 , Прог. - 0.89/референтните за клиника Малинов/.Доки потвърди, че сме изпуснали таймирането с прегнил.А на теста за Ову имам две почти еднакви чертички.Въпросът ми е дали се е спукал фоликула вече или предстои.Не съм правила други дни тест за ову.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1174 -: Октомври 30, 2008, 07:43:32 am »
Денис, ................
Според мен О. не е минала - тя може да е днес , утре или в другиден.
Фоликула расте средно с 2мм на ден, но преди О. може да е и повече - 3, дори 4мм.
НО, за да се пукне фоликула трябва яйцеклетката да е годна, а тя е годна когато той е над 17-18 мм. Най-често фоликула е 20-24мм, дори и повече преди О. Е2 според мен е все още ниско - трябва да е минимум 200, та дори и повече /250/ за да е сигурно, че яйцеклетката е 'хубава'. ЛХ е супер за пред О.
Незаная защо лекаря ти твърди така / че О. е минала/. Явно си има причина. Когато изгледите за успех са по-малки, може би така е по-разумно, знам ли ?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1175 -: Октомври 30, 2008, 07:46:39 am »
Ето ме отново,........
Добре си означила О. /според тестовете/.
Провери си терм-ра може да се разваля.
По-ниската Бт може да е от това че нощем ти е студено. Ако има такъв вариянт - означи го в графиката. Това не е проблем - просто стойностите на графиката може да са 0,1-0,2 градуса по-ниски.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1176 -: Октомври 30, 2008, 07:53:21 am »
Здравей Денис,
...............
Горе главата - нов МЦ - нов късмет. :D
За О. - ако може да си следиш  и ЦС ще е добре, за да не изпуснете О.
Тестовете, ако искаш ги прави по-късно, но видиш ли, че ЦС започва да се втечнява и да става прозрачна и разтеглива - ако не тест - то поне кекс правете  :wink:
Хормоните ги направи на 3 ден от МЦ. /ако може  :D/- по-точни са тогава.
За дължината на МЦ - не е проблем, ако всичко е наред с О. Понякога се случва - от сезона, напрежение и т.н.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1177 -: Октомври 30, 2008, 08:04:38 am »
Денис,..........
Инцидентно - че не е свързано с хормоните и половата с-ма. Температурата на тялото се влияе от много и различни неща /проблем със стомаха, диария, някакво възпаление, неразположение, тежко физическо натоварване, стрес, неспокоен сън и т.н ...какво ли не/.
Тези високи стойности не са свързани с това което нас ни интересува така че го елиминираме и не го гледаме, наричаме го инцидентно  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #1178 -: Октомври 30, 2008, 13:24:08 pm »
може би защото съм истинала малко,доколкото до съня имам ги поне 10ч.непрекаснат сън :oops:възможно да е това нали.... :)
« Отговор #1179 -: Октомври 30, 2008, 13:37:56 pm »
        Здравейте на всички , аз започвам пак от начало както миналаа година по това време пак сме на хормонални изследвания , поне МЦ то доид най после с малко побутване от лекарства. Първите хормони направих вече и са в нормалните граници на 3 тия  ден от МЦ , сега предстои прогестерона на 21 ден надявам се да не е в най неските граници като преди. Ще пиша като стане изследването.
  А за сега ще помоля да ми погледнете графиката и да кажете вашето мнение, дали върви добре? Благодаря предварително , целувки!