знаеш ли дори не съм си мислила че ще е лесно за тези 10 год се убедих в това но наистина този преглед бе най кошмарния.първо беше на бързо за6тоте бърза6е за секцио кова4ев и когато каза 4е може и да няма смисъл инвитрото направо ме срина -може би има и друго решение но ни6то неказа за това.питам се какво правят моми4етата които имат из4ерпан яй4ников резерв -остават без надежда ли?
Трейси, миличка, не се отчайвай!Аз преди година бях в същото положение като теб! След първото инвитро,което правих при доктор Чернева, лека и пръст, и извадиха само 5 яйцеклетки, отидох да се уговарям за второ. В коридора срещнах доктор Александров и той ми каза, че няма смисъл да си даваме парите, ще трябва много силна стимулация, а е почти безнадеждно положението, отказваше ме от опита. Ние сме с много лош мъжки фактор, а аз с високо ФСХ. Върнах се вкъщи срината, ревове, депресия, почнах да пия Деанксит, за да мога да ходя на работа.А точно в този месец забременях естествено, направихме един единствен опит преди срещата с док., после не ни беше до това.За съжаление завърши с мисед- обяснявам си го с лекарствата,с това, че почти не се хранех и депресията. След това се съвзех и въпреки всичко се реших на втори опит, струваше ми към 8000лв, извадих още по-малко от първия път, спряха да се делят, после тръгнаха и сега съм в седмия месец.
Доктор Александров и Ковачев са много добри, но политиката им е да не скриват от пациентите лошите прогнози, да казват всичко. Аз не съм убедена много в правилността на това, защото и психическата настройка е много важна, а медицината не е като математиката и има неочаквани обрати. При условие, че не си правила икси досега, не е сигурно какъв отговор ще имат яйчниците. Мисли позитивно и в никакъв случай не се подавай на отчаяние! Стиснати палци от мен,не се предавай, миличка, успех!