0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Инвитро в АГ-Варна
« Отговор #340 -: Май 01, 2008, 21:58:26 pm »
Аз не занесох единия път декларацията, защото не знаех какво да пиша :)
Ани ми каза, че мястото с колко ембриончета да се върнат се попълва на края и така стана - докато лежуниш на магарето след трансфера, Ани попълва някакви си документи и ти дава за последно и тази декларация с попълнения брой на вече сложените ембриончета.

Аз пък на моята декларация бях попълнила предварително ,че искам да ми върнат 3 броя(после док ме посъветва,че повече от 2 не е добре за мен),но по време на трансфера,както и аз си "лежуних на магарето" Анито ми коригира цифрата на 2 и ме накара да се подпиша до корекцията.Доста ми се смяха,че съм се "поизхвърлила" със бройката.В крайна сметка доктора е прав,че има и други фактори(възраст,килограми)с които трябва да се съобразявам. :wink:
*
« Отговор #341 -: Май 01, 2008, 22:22:39 pm »
Успех и от мен и  :crossfingers:  :bfp: ylinfant ylinfant
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #342 -: Май 02, 2008, 00:54:53 am »
..Доста ми се смяха,че съм се "поизхвърлила" със бройката.В крайна сметка доктора е прав,че има и други фактори(възраст,килограми)с които трябва да се съобразявам.[/color] :wink:

Баракудке, какво имаш предвид под възраст и колограми?  :ask:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #343 -: Май 02, 2008, 11:41:59 am »
Момичета, от днес и аз започвам стимулация. Д-р Козовски ми изписа Puregon 100 - 18 амп., Puregon 50 - 6 амп., Menogon 75 - 10 амп., Decapeptyl 0.1mg - 4 амп. Само се чудя не е ли малко силничка или само си въобразявам.
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #344 -: Май 02, 2008, 12:12:30 pm »
Момичета пак съм аз с поредния си можеби тъп въпрос:
Да припомня ние сме с неясен стерилитет/ за тези които не са наясно уточнявам - няма причина но няма и бебе/
Та има ли сред вас момичета със същата присъда ????
Правили ли са инвитро и колко време отнема стимулацията , дали е тежка???
И дали има по-добра успеваемост???Благодаря ви предварително...

Успех snejka_7 :bfp:
*
« Отговор #345 -: Май 02, 2008, 13:54:49 pm »
хеи дори колко ме зарадва когато прочетох желая ти успех и от мен дано се радва6 на най хубавите 9 месеца а и на вси4ки които 6те запо4ват  :sbabygirl: :babyboy: :balk_602:
*
« Отговор #346 -: Май 02, 2008, 14:06:35 pm »
Момичета, от днес и аз започвам стимулация. Д-р Козовски ми изписа Puregon 100 - 18 амп., Puregon 50 - 6 амп., Menogon 75 - 10 амп., Decapeptyl 0.1mg - 4 амп. Само се чудя не е ли малко силничка или само си въобразявам.
Снежка,на мен също ми се струват малко множко тези дозички-нещо не ми се връзва.Ти правилно ли разбра дали трябва да ги купуваш всичките? Все си мисля,че няма да използваш всичко това.Според мен само Пурегона+декапептила трябва да са ти достатъчни,моята доза беше 1600 Пурегон за целия курс на стимулация +декапептил 0.1-2 ампули.Но все пак док би трябвало да си знае работата,може би на твоя организъм му трябва малко повечко стимулация.И все пак,според мен,е по-добре да се снабдиш с лекарства за първите 3-4 дни и после да видиш дали няма да ти корегират дозата.Успех!

« Отговор #347 -: Май 02, 2008, 14:14:48 pm »
Снежка,на мен също ми се струват малко множко тези дозички-нещо не ми се връзва.Ти правилно ли разбра дали трябва да ги купуваш всичките? Все си мисля,че няма да използваш всичко това.Според мен само Пурегона+декапептила трябва да са ти достатъчни,моята доза беше 1600 Пурегон за целия курс на стимулация +декапептил 0.1-2 ампули.Но все пак док би трябвало да си знае работата,може би на твоя организъм му трябва малко повечко стимулация.И все пак,според мен,е по-добре да се снабдиш с лекарства за първите 3-4 дни и после да видиш дали няма да ти корегират дозата.Успех!
tini78, тези дози ми ги написаха на рецептата, с която отидох в аптеката /Брегалница/. Не ми казаха да не купувам всичко, просто Малена ми написа рецептата и ме изпрати в аптеката. Засега са ми дали схема само за 2 дни, като на 05.05. съм на преглед и предполагам от прегледа ще зависи по-нататък как ще продължа. Аз съм с леко завишени стойности на ФСХ
*
« Отговор #348 -: Май 02, 2008, 16:35:50 pm »
Ами ...., не знам дали ще са й много, зависи от организма и това как реагира на дозите. На мен ми отидоха 29х100 пурегон ...
Но в Брегалница знам, че можеш което ти остане да го върнеш срещу касова бележка. Така че не се оритеснявай да си ги вземеш (ако имаш паричките наведнъж де, което също е фактор).
Благодарим Ви Д-р Александров!
*

baracuda

• 5348
« Отговор #349 -: Май 02, 2008, 18:41:11 pm »
Баракудке, какво имаш предвид под възраст и колограми?  :ask:

Ами,аз дори исках да ми върнат всичките 4 оплодени яйцеклетки(нищо,че двете от тях бяха със забавено развитие),обаче доктора е категоричен за мен,че най-добре е да износя едноплодна бременност(на 35г.съм-47кг.).Доста си говорихме на тази тема,броят се определя според пациента,за всеки е различно( за мен било много рисковано дори да износя близнаци).В крайна сметка постъпих разумно и се съобразих със д-р Александров,имам му безрезервно доверие.В деня на моят трансфер само на мен върнаха 2 ембриона.Имаше още две момичета ,на едното върнаха 3,а на другото 4.
« Отговор #350 -: Май 02, 2008, 21:17:49 pm »
   Аз съм за първо инвитро през септември(мъжки фактор). Др Алексндров ,каза че ще съм по дълъг протокол. Яйчниковия резерв е добър. Пурегона като за начало ще ми бъде по 125-150ед. на ден. Тежа 53кг. и съм 162см., това означава ли, че  ще ми върнат само 2 ембриончета? Аз нямам нищо против и за тройка пеленачета :D :D :D.
*

baracuda

• 5348
« Отговор #351 -: Май 02, 2008, 21:34:25 pm »
Тежа 53кг. и съм 162см., това означава ли, че  ще ми върнат само 2 ембриончета? Аз нямам нищо против и за тройка пеленачета :D :D :D

:D Абе,то хубу,че го обърнахме на майтап,но искам да ме разберете правилно!И 100 килограма да си,пак е рискована каквато и да е бременност от едноплодната! :wink: Никъде не съм казала категорично,че определянето броя на ембрионите за трансфер зависи само от тези два фактора (години и килограми).Решението е резултат от всички медицински и физически фактори на пациента.За всеки е индивидуално!Зависи и от качеството на ембрионите,защото както бях споменала за едното момиче,което беше с мен и на което върнаха 4,това е така защото и четирите й ембриона не бяха добри(по-голямата бройка в случая увеличава шанса).Е в момента тя е бременна с едноплодна и дано успее до края.
« Последна редакция: Май 02, 2008, 21:36:47 pm от baracuda »
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #352 -: Май 02, 2008, 22:07:41 pm »
   Аз съм за първо инвитро през септември(мъжки фактор). Др Алексндров ,каза че ще съм по дълъг протокол. Яйчниковия резерв е добър. Пурегона като за начало ще ми бъде по 125-150ед. на ден. Тежа 53кг. и съм 162см., това означава ли, че  ще ми върнат само 2 ембриончета? Аз нямам нищо против и за тройка пеленачета :D :D :D.

Ели, това ще прецени доктора ти когато му дойде времето:)
Пожелавам ти търпение и здраве до септември а тогава ще ти пожелая и вси4ко останало за успех:))))аз ще те следвам с 1 месец закъснение:)
*
« Отговор #353 -: Май 02, 2008, 22:56:40 pm »
И аз се очертавам някъде там-или стимулация през септември и пункция/трансфер през октомври,или стимулация през октомври и пункция/трансфер началото на  ноември.Дано не изникне нещо и плановете да се провалят :crossfingers:Ако всичко е наред,ще се срещаме по коридорите на есен :wink:

« Отговор #354 -: Май 03, 2008, 15:41:26 pm »
Здравейте момичета,аз много рядко пиша във форума, но пък често чета.В тази тема някъде на 2-3 страница описах на мен какво ми предстоеше с екипа в АГ Варна и ,че май месец ще опитам второ инвитро.Е да но......май господ друго е решил за мен.Април и аз ходих до Румъния за ГОНАЛ точно там където "azi" спомена в друга тема за него.Купих си 20 броя ГОНАЛ абе както се казва подготвях се за второто си ин витро.На 07.04.08г. ми беше 3-тата цветна снимка-епикриза-непроходими 2 тръби матка незнам каква си и т.н. нищо положително като резултат.На 11.04.08г. на мен ми дойде МЦ и започнах ЛОГЕСТ пих го 2 дни на третият ден вече нямах МЦ.на 13.04.08г. си направих тест за беременност и се оказа положитетел.Аз съм била бременна през цялото това време и не сме знаели и дори по време на цветната снимка.
Момичета вярвайте силно в това което правите с мен наистина стана чудо.7год. го чакаме това чудо не смеем да се зарадваме с мъжът ми , а вече съм в 8 седмица на бременността.
От сърце ви желая успех и стискам силно палци на всички ,никога не се отказвайте.
« Последна редакция: Май 03, 2008, 15:46:00 pm от galina.k. »
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #355 -: Май 03, 2008, 15:53:32 pm »
Както казват двама любими  мои доктори,надежда винаги има!
Хайде сега се радвай и лека  бременност ти желая!

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #356 -: Май 03, 2008, 16:30:11 pm »
Браво,това се казва хубава изненада :D  А снимката и логеста не са ли опасни за бебо?

*
« Отговор #357 -: Май 03, 2008, 18:22:34 pm »
Здравейте момичета,аз много рядко пиша във форума, но пък често чета.В тази тема някъде на 2-3 страница описах на мен какво ми предстоеше с екипа в АГ Варна и ,че май месец ще опитам второ инвитро.Е да но......май господ друго е решил за мен.Април и аз ходих до Румъния за ГОНАЛ точно там където "azi" спомена в друга тема за него.Купих си 20 броя ГОНАЛ абе както се казва подготвях се за второто си ин витро.На 07.04.08г. ми беше 3-тата цветна снимка-епикриза-непроходими 2 тръби матка незнам каква си и т.н. нищо положително като резултат.На 11.04.08г. на мен ми дойде МЦ и започнах ЛОГЕСТ пих го 2 дни на третият ден вече нямах МЦ.на 13.04.08г. си направих тест за беременност и се оказа положитетел.Аз съм била бременна през цялото това време и не сме знаели и дори по време на цветната снимка.
Момичета вярвайте силно в това което правите с мен наистина стана чудо.7год. го чакаме това чудо не смеем да се зарадваме с мъжът ми , а вече съм в 8 седмица на бременността.
От сърце ви желая успех и стискам силно палци на всички ,никога не се отказвайте.
Честито и лека бременност!
*
« Отговор #358 -: Май 03, 2008, 18:48:44 pm »
Еха, че хубава новина.Желая ти много здраве и леки девет месеци и на финала здраво бебче.
*

baracuda

• 5348
« Отговор #359 -: Май 03, 2008, 19:59:19 pm »
...13.04.08г. си направих тест за беременност и се оказа положитетел.Аз съм била бременна през цялото това време и не сме знаели и дори по време на цветната снимка.

:D :D :D Ехааа,на такива новини май-много се радвам!Честита бременност!Честито чудо!Успех ти желая до края и много късмет! :crossfingers: