0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
напълно объркана
« -: Март 08, 2008, 16:26:10 pm »
  Днес,не знам дали знаете,но имах уникалния шанс да се прегледам при д-р Стаменов без да съм чакала една година.Зайо сутринта ми отстъпи часа... :balk_102: за Зайо
  Прибирам се по-объркан отколкото бях...
  Д-р Стаменов каза ,че първото което вижда е полип в матката,който според него е причината за не забременяването...
  Иска да започнем с цветна снимка/ не вярва на худротубациите на дугите/.Много ме е страх,кажете къде да чета за нея.Ако при следващия преглед отново види полипа ще значи ,че наистина го има и не е сянка,тогава ще трябва да се махне.Ичак тогава ще обсъждаме по-нататъчни действия.Ще чакаме резултати от щитовидните хормони и останалите имунологични.Каза ,че имунологичните ще ги коментираме,когато наближи време за стимулация или каквото е там...
« Последна редакция: Март 08, 2008, 16:27:47 pm от didon »
*
Re: напълно объркана
« Отговор #1 -: Март 08, 2008, 16:33:44 pm »
Здравей Дидонче,
аз правих скоро цветна снимка при д-р Стаменов. При мен нямаше никаква болка, неприятно е, но мен лично не ме боля. Преди снимката си сложих тилкотил (той ще те предупреди) и изпих един течен аналгин (това си беше от мен).
Не се тревожи!
Успех ти желая!
« Отговор #2 -: Март 08, 2008, 16:52:13 pm »
*
« Отговор #3 -: Март 08, 2008, 19:38:59 pm »
От всичко което съм прочела до момента има май само лека болка като при по-болезнен цикъл,но пък всичко си е индивидулно. На мене ми предстои ЦС в края на месец март и като мине ще ти пиша какво съм изпитала и каква всъщност е процедурата.
« Отговор #4 -: Март 09, 2008, 02:31:46 am »
Не е страшно. Аз също биях много наплашена, но се оказа не толкова болезнено. Болката прилича на тази като при МЦ и процедурата трае не повече от 5мин. Преди да отидеш вземи болкоуспокояващо за да си спокойна, чи все пак ако има болка, да е по-слаба. Желая ти успех и най-вече добри резултати.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #5 -: Март 09, 2008, 07:54:51 am »
didon д-р Стаменов е страхотен диагностик,довери му се!
Снимката не е чак толкова страшна,преживява се ,и минава за 5 мин.
ако наистина се окаже че имаш полип,трябва непременно да се отстрани,пречи на инплантация на ембриона.точно това може да е причина за нуспеха.
В добри ръце си ,просто се довери на док. :DУспех!!! :D
« Отговор #6 -: Март 09, 2008, 08:29:07 am »
И аз съм пациент на д-р Стаменов. Когато започне с нов пациент винаги прави и той цветна снимка. Не се доверява на другите. При мен болка имаше, но се понася. Все пак е само за 5 мин. Пък и да ти кажа при аборта много повече ме боля и доста повече време. Не бих се колебала да направя нова снимка при него щом трябва. Страхотен специабист. Идписва тилкотил 3-1-вечерта преди снимката, 2-преди снимката, 3-вечерта след нея. Като си вземеш и но-шпа например или нещо друго нещата са поносими.Не се притеснявай и се захващай с нея. Хубаво е първо една микробиология да си пуснеш -дан не би да има някаква инфекция, която да се качи нагоре в тръбите, също и да изследваш хламидии/по същата причина/.
*
« Отговор #7 -: Март 09, 2008, 08:50:24 am »
Това,че на всеки нов пациент прави цветна снимка д-р Стаменов не е вярно.На мен всички изследвания + снимката си ми бяха от други места и той не е искал да повтарям нищо.Ако има съмнения и ако е видял нещо нормално е да направи нова снимка или каквито и да са изследвания за да намери причината за неуспешната арт процедура.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #8 -: Март 09, 2008, 09:33:05 am »
Това,че на всеки нов пациент прави цветна снимка д-р Стаменов не е вярно.На мен всички изследвания + снимката си ми бяха от други места и той не е искал да повтарям нищо.Ако има съмнения и ако е видял нещо нормално е да направи нова снимка или каквито и да са изследвания за да намери причината за неуспешната арт процедура.
И при мен д-р Персенска и д-р Стаменов  не са ми назначавали нови изследвания,признаха ми резултати от старите!Поради тази причина и съветвам  ДИДОН да се довери на док.За да назначи снимка ,значи има причина!
*
« Отговор #9 -: Март 09, 2008, 10:11:20 am »
Не мога да твърдя предварително,но по думите му,че с мен най-вероятно ще работим на спонтанен цикъл и от едно по-старо консултиране във форума с него,си мисля че може би иска да провери тръбата на всяка цена,защото може и да почнем от по-леки АРТ, като инсето.Така ми беше предложил в темата му...Мисля ,че ако от кръните изследвания няма нищо нередно и като махнем полипа,ако е такъв...сигурно нещата вече ще са по-розови

Кажете ми ,щитовидните хормони мога ли да ги пусна на 12ти ден.
« Отговор #10 -: Март 09, 2008, 10:16:45 am »
Дидон, хормони за щитовидната могат да се пуснат когато поискаш, хубаво е обаче да не си яла храни съдържащи йод поне 10 дни преди това- риба, орехи напр. И да не пиеш кафе в деня на изследването. Относно цветната снимка аз правих януари при Стаменов- Болката е като при болезнена менструация, но е много краткотрайна. Самата процедура е около 5 мин., а и Стаменов изписва обезболяващи, въобще не с притеснявай, важното рузелтата след нея да е добър. Монго, много успех.
*
« Отговор #11 -: Март 09, 2008, 11:49:57 am »
Didon, много се радвам за теб! Късметлийка, смени си заглавието на темата, не си объркана, ти тръгваш по верен път. Довери се на доктора, снимката се преживява.
Успех!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
Re: напълно объркана Късметлийка ;)
« Отговор #12 -: Март 09, 2008, 12:28:31 pm »
 :DМомичета,мого сте ми милички .хайде да ви черпя по една биричка :drunk:

ми, не знам как да го сменя на цялата тема хихих
« Последна редакция: Март 09, 2008, 12:31:24 pm от didon »
*
« Отговор #13 -: Март 09, 2008, 12:34:37 pm »
Didon-че миличка, не се притеснявай от цветната снимка  :bighug:
Когато аз отивах да правя такава, бях изчела сума и "матриал" на тази тема и бях страшно уплашена. Казват, че като има запушени тръби, боли. Аз имам запушена една тръба и боля, само че не толкова, колкото си представях, а като в първи ден на цикъл. Лекаря ще ти сложи болкоуспокояващо. Ти пък може да се подговиш с едно аулинче в джобчето за всеки случай. А и ти болка може да не усетиш. Няма страшно.

:balk_21: Стискам ти палци този път всичко да мине така, както ти искаш.
Благодарим Ви Д-р Александров!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #14 -: Март 10, 2008, 00:11:53 am »
Пожелавам ти, занапред да ти върви така, както и с чака за преглед. Нека късметът е винаги на твоя страна. Избрала си верния път, това е без съмнение. Знам добре, прегледите, изследванията, манипулациите ще ти се струват толкова мудни, болезнени и сякаш ежедневие, но ти никога не спирай да вярваш, че ще се случи точно на теб! Ти не си объркана, ти си на прага на нещо много хубаво! Дано борбата ти завърши скоро с успех!  :bighug:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #15 -: Март 10, 2008, 09:35:15 am »
Didon-че миличка, не се притеснявай от цветната снимка  :bighug:
Когато аз отивах да правя такава, бях изчела сума и "матриал" на тази тема и бях страшно уплашена. Казват, че като има запушени тръби, боли. Аз имам запушена една тръба и боля, само че не толкова, колкото си представях, а като в първи ден на цикъл. Лекаря ще ти сложи болкоуспокояващо. Ти пък може да се подговиш с едно аулинче в джобчето за всеки случай. А и ти болка може да не усетиш. Няма страшно.

:balk_21: Стискам ти палци този път всичко да мине така, както ти искаш.
Дори,ще те поправя малко. Цветната снимка боли когато тръбите са отпушени,но има леки сраствания,а не боли или боли като при М,когато са запушени и контрастното вещество изобщо не влиза в тръбите. Аз ритах от болки , а бях с отпушена тръба.Приятелката ми с две напълно запушени даже не разбра кога какво става и не усети нищо.
*
« Отговор #16 -: Март 10, 2008, 10:48:47 am »
Е ,това много не ми хареса.Мен при хидротубацията ,не ме боля.Един час след нея ме боля повечко.Обаче заключението беше,отпушени...
  Остава пък сега и това да изкочи като проблем,не че за ИКСИ или инвитро е от голямо значение ;).
  Обаче пък док може да има други планове :wink:
*
« Отговор #17 -: Март 10, 2008, 11:25:10 am »
Е ,това много не ми хареса.Мен при хидротубацията ,не ме боля.Един час след нея ме боля повечко.Обаче заключението беше,отпушени...
  Остава пък сега и това да изкочи като проблем,не че за ИКСИ или инвитро е от голямо значение ;).
  Обаче пък док може да има други планове :wink:
Не ги сравнявай двете.И мене не ме боля при хидротубация.
*
« Отговор #18 -: Март 10, 2008, 11:44:12 am »
Аз бях с две запушени тръби /вече ги няма/ и доста си ме боля, че и упойка не ми сложиха нито обезболяващи. Добре, че прага на болка ми е висок, доктора и сестрата бяха изключително внимателни.
Моя приятелка прави на скоро, голяма пъзла е и не търпи на болка- две проходими тръби и каза, че се изтрайвало.

[/url]
« Отговор #19 -: Март 10, 2008, 15:31:47 pm »
Здравей:)
Нека се включа и аз, за да те успокоя, че болката при цветната снимка на тръбите беше съвсем поносима и траеше някакви секунди.
На мен ми я прави доктор Персенска - от екипа на доктор Стаменов, и когато приключихме аз много очудено възкликнах "ама това ли е всичко?!" и тя започна да се смее "казвам им аз на момичетата да не четат много из форумите"...и така. Наистина не е страшно. Да ти взимат кръв от вената например е далеч по-гадно :D