Ани, и Криско си удря главата по-често от поносимото за мен най-вече като се заинати за нещо и започне с изпълненията
за градината - в Увекинд ще го запишем.
мами, кой друг освен СтефиЗ е слагал Превенар на детето си?
Ман и аз съм тема ваксини и тъкмо щях да пускам даже тема за Превенара. Да си кажат мамите с опит от тази ваксина. Аз съм решила да я сложа и досега търсих, надежден доставчик и май се сдобих с такъв, та другата седмица живот и здраве ще имам двете дози.
Сега да ви се пооплача от реимунизацията с Пентаксим. Вчера както бях писала, забелязах коремни болки и редки изпражнения, после се появи и раздразнителността и неспокойният сън. Върха беше, когато се събуди от следобедният сън, Тони не можеше да си движи крачето, пищеше от болка, не даваше да го пипам въобще. Не искаше да ходи, да не говорим за клякане. Уплаших се аз и веднага звъня на личната и меря Т, слава богу нямаше. Да обаче, това дете не спира да пищи нито мога да го облека нито да го утеша. Започна и да се дави, от това да не може да си поеме дъх, той така прави като плаче дълго. Не си спомням как му набутах в устата Панадола и вече ще го вода в спешното по съвет на личната, като явно му подейства лекарството и той се успокои и проходи. Цяла нощ пищя, вдигна и Т, в момента е раздразнителен, сънлив с неспокоен сън, коремни болки и явно крачето все още го наболява, защото не иска да кляка. Като цяло не е моят бяс, гушка се и почти не се отделя от мен.
Та така оплаках ви се, дано с Превенара нямаме такива ядове. А интересното е,че при трите приема на Пентаксим, не сме имали такива екшъни, може би само при третата доза беше леко раздразнителен само.