Pippi, и на Дани д-р Тайс Nachtkerzenbalsam му помага най-много за сухата кожа, която се появява най-вече от стд и вятър.
Delica, моята девойчица е седмица по-голяма от твоята, аз почнах захранването на 5м 1д, преди 13 дни. Тя се оказа готова - веднага разбра концепцията на яденето с лъжичка, вчера вече заменихме цяло млечно хранене. Дъщеричката на сестра ми е само ден по-голяма от моята, те се опитаха да почнат на 4.5 месеца и не стана, посъветвах ги да спрат, да изчакат 2 седмици и после да пробват отново много бавно. Почнаха пак онзи ден, на 5.5 мес и сега върви съвсем различно, разбра как да гълта и яде с апетит, макар и още много малки количества. За подробности, разгледай подфорума за захранване тук, на мен ми беше много полезен, особено първата закована тема. Важно е да знаеш основните правила (постепенно и бавно въвеждане, нова храна поне 3-4 дни след последната нова, най-ниско алергизиращите най-напред, без глутен до 8-9 месеца...), за другото прилагай собствения си здрав разум и познанието за твоето си бебе - всички са различни, така че наблюдавай, следи за реакциите й към вкуса, консистенцията, не дай Боже алергични реакции. Аз не бих давала да смуче парче ябълка, просто съм страхлива и все си представям какво ще стане, ако успее да си отхапе малко парченце.