Гане и Перде, това с тръшкането и капризите е навсякъде. Оставям си я да се натръшка като и показвам и обяснявам ясно, че файда от това няма. Тя си се дере,пищи и премята , аз я гушкам с безизразен поглед все едно просто си седи и нищо не е станало и така. В един момент и писва да реве и спира и почва да си играе. Когато обаче съм ядосана, усеща че нямам нерви да се занимавам и продължава докато мине номера. Децата всичко разбират, усещат и са голями хитруши. Когато кажа НЕ, значи НЕ и сто баби в комплект да се и да се тръшкат с девойката компромис няма. А забележка за тръшкащо се дете прави само този, който е забравил какво е правило неговото или просто се прави на интересен в случая. Досега не съм видяла дете което да не се разсърди за нещо и да не се разреве и запремята.
Има в нас правила който се спазват стриктно.
1 Не се яде в цялата къща, ядем в стола за хранене. Щом слезе приключваме с яденето. Не я гоня и не се моля да се храним. Колкото иска толкова. Не е заслабнала 11 кг е
И естествено каквото падне на земята не се яде!
2 Когато се качим в колата сядаме в столчето. Съпротивата е жестока и има моменти в който рева е толкова силен, че хората на светофара се обръщат и ме гледат накриво. Само едно ще ви кажа- дреме ми. И да я извадя, тя иска на шофъорското място, нали се сещате че и на седалкката отзад да е пак ще се дере да иде отпред?
Свиркам си и си карам. Мъжа ми малко се опитва да развали дисциплината, но отнася скандала набързо и всичко приключва. Сега си знае и да се тръшка файда йок и настава тишина
3 В къщи цветятя не се късат. Свекърва ми много обича да къса цветя и да си топи във ваза, но сади само това дето се яде. Пресякох тази и страст още в зародиш, това което аз съм насадила расте сано и единствено в градината. Ако иска да къса да си сади. От инат почна и малката да учи. Докато си беряха зюмбюли, малката си хапна да провери как е и на вкус и късането приключи. Да не говорим, че има и отровни растения.
Това са трите неща за който компромис не правя и мисля, че за малката ще е голям плюс. Играем по цял ден, цапаме се, ровим се в пясъка, пръскаме се с вода, пускаме се по пързалки и катерушки, разхвърляме заедно играчките и цялата къща, но когато дойде време за почистване и събиране, Мони се вкючва активно. Събираме конструкторите в кутиите, играчките в кошарата, дрехите в чекмеджето, чинииките в шкафа(давам и пластмасови чиний за пикник да си играе).
Това е от мен за възпитанието и забраните, давайте и вие идей за възпитанието на непослушковците
Поздрави и целувки на дечицата