Joska, Кристина през третия месец също качи 600 гр. въпреки, че аз започнах дохранване, но в края на този месец и в началото на 4 мес. преминах само на АМ. НО!!! през този 3-ти месец и преди да започна дохранване, Кристина започна много да плаче, да е неспокойна и да пищи когато я слагам на гърда. Аз понеже не съм изцеждала и незнам колко е сукала от мен, но при нас действително кърмата беше малко. Спря ми за около два дни, без никакви лекарства, напрежения и т.н. Не съм изцелждала повече от един път след като я отбих. Но ти пък виждаш колко хапва от теб щом изцеждаш - и все пак, сподели - колко тежи сега бебенцето и по колко пъти на ден и какви количества хапва? Спокойно ли е? Може тогава да получиш от момичетата тука и по-конкретни съвети.
Междувпрочем, през втория месец, когато Криси наддаде 1300 гр., педиатърката ни пак ми намекваше за дохранване
Както
setakap е казала, също е важно детето да придава и на ръст /чела съм по педиатрични книги/, то не е прасе, за да се охранва, у нас много май се гледа да е загладен косъма на бебето.
z22 - аз съм водила Криси на ортопед само и нищо повече от месечните консултации, включващи ваксини, мерене и общ преглед на здравословното състояние. Мисля, че ако няма причнина за други, това са основните неща. И в 6 мес. се прават ПКК, урина...на бебето.
Поздрави на всички и успешна и здрава седмица!