0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Silvanche, спокойно!

Ние правихме SDI тест и за щастие всичко беше ОК. Но Доктора ми каза, че ако резултата не е добър се прави лечение (незнам с какво) и се повлиява на резултата.

Нашата спермограма също е лоша, но при SDI всичко беше наред. Мисля, че резултата ни беше 16% (не съм сигурна).

В най-лошия случай, ако ви е лош резултата от теста, има вероятност да забавите процедурата заради лечение на мъжа ти.

Надявам се да нямате проблеми и стискам палци!
Цитат
дори да се инжектира такъв с лошо днк, стига ли се до развиване на ембрион
Да, може да се стигне до развитие на ембрион. Ето малко инфо:

Резултатите от скорошни проучвания показват, че качеството на спермата повлиява не само степените на фертилизация на яйцеклетките, но също и последващото ембрионално развитие. Тези патернални ефекти повлияват степента на ембрионално делене, формирането на бластоцист и имплантацията. Маркерите за спермално качество, използвани за предсказване изхода на бременността са не само параметри, включени в стандартния семенен анализ (спермална концентрация, подвижност или морфология), а по-скоро резултати от теста за интегритет на спермална ДНК (SDI). SDI теста измерва увреждането на ДНК в спермата и се изчислява като ДНК фрагментационен индекс (DFI) и високо ДНК оцветяване (HDS). Мъжете партньори в двойките с необясним инфертилитет, слабо ембрионално качество след IVF, недостатъчност на имплантацията след IVF, повтарящи се химически или окултни загуби на плода или повтарящи се ранни спонтанни аборти, би трябвало да се тестират чрез SDI.

*
здравейте,Днес ми е девети ден от цикъла.В момента съм на Декапептил и до днес на Гонал 225мг.Днес док смени 75 единици от Гонала със 150 Мерионал.Дали нещо в картината да не му е харесало или просто е такъв тип стимулация
*
Не се притеснявай Дидон!На всички момичета,с които правихме заедно процедура на 8-9ти ден ни смениха лекарствата.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Помагайте, моля ви, ще се пръсна вече!!!
Преди малко ни се обадиха за резултатите от SDI, цели 57.3 % с фрагментации, 1% с нормална морфология, 8% подвижни, а преди няколко месеца бяха 15%.

Не разбирам нищо, от три - четири месеца пие витамини, варя му бабини зъби и магарешки бодил, и нищо хубаво.

Това е при пет дни въздържание, при по-малко какви биха били резултатите евентуално.

А сега накъде, кажете ни, моля ви, имаме ли шансове някакви.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
За подвижността вероятно 5 дни въздържание може и да е повечко, не знам обаче за СДИ дали ще е от такова значение, изчакайте консултацията.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Има ли нещо, което можем още да направим като изследвания, какво е това предимпл.... диагностика, има ли връзка с ИКСИ и има ли смисъл да се направи.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
мойто първо ИКСИ претърпя неуспех след 4 отделени яйцеклетки и две успешно оплодени. на 11ти ден кръвен тест с лош резултат, на 13ти ден  - менструация.

успех на всички.
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
Не спирай да се бориш за мечтите си!
Luiza, много съжалявам  :(

Пожелавам ти да се възстановиш бързо и да продължите напред!

Много лоши резултати в тази тема ... :( :( :(
*
Искам да ви питам,момичета.Случвало ли се е на някоя от вас да започне стимулация с един препарат ,а после да продължи с друг.
Аз започнах с Гонал и Мерионал,но вчера си взех лекарствата от касата,а то е Фостимон/ така са ми го изписали от старата клиника/ .Та сега ще слагаме фостимон...

И още нещо към тези ,които са при д-р Владимиров.Дали ако ми останат от моите инжекции ще мога с тях да върна техните бройки / нещо като замяна / или ще трябва да си ги платя...Ако някоя въобще е изпадала в подобно положение от вас...

Ааааа, и още нещо,доктора винаги ли е така "потаен"  :wink:когато ви преглежда по време на стимулация.Имам предвид,че не брои на глас фоликулите и не казва колко са големи...или не е дошъл момента да ми го казва
*
Луиза, за съжаление, много от нас са го изживяли. Хубаво е, когато стане от първия път, но положителното е, че животът продължава и нашата борба също. Не си мисли за отказване!  :bighug:

Дидонче, не съм била при същия лекар, но и на мен ми казаха колко са и колко са големи един ден преди да приключа със стимулацията. Така че, споко и мноооого късмет! Д-р Стаменов си знае работата. :goodluck:

*
Дидонче питай го за всичко което те интересува,винаги отговаря.Иначе не е от тези които ти четат лекции. А за лекарствата незнам,дано да се включи някай който знае.
Дидонче, хайде по ред на номерата ...

Искам да ви питам,момичета.Случвало ли се е на някоя от вас да започне стимулация с един препарат ,а после да продължи с друг.
Аз започнах с Гонал и Мерионал,но вчера си взех лекарствата от касата,а то е Фостимон/ така са ми го изписали от старата клиника/ .Та сега ще слагаме фостимон...
Аха, случвало ми се е - с гонал, меногон и мерионал  :lol: Няма грижи, стига да съответства на резултата, който иска да получи Док  :lol:

И още нещо към тези ,които са при д-р Владимиров.Дали ако ми останат от моите инжекции ще мога с тях да върна техните бройки / нещо като замяна / или ще трябва да си ги платя...Ако някоя въобще е изпадала в подобно положение от вас...
Не би трябвало да има проблем, поне при мен беше така, ама като знам с колко надхвърлихме бройката и ....  :lol: :lol: :lol:

Ааааа, и още нещо,доктора винаги ли е така "потаен"  :wink:когато ви преглежда по време на стимулация.Имам предвид,че не брои на глас фоликулите и не казва колко са големи...или не е дошъл момента да ми го казва

Такъв си е такъв, ама ти си го питай, и хич не се притеснявай, винаги ще ти отговори :lol: :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
И при мен сменяха лекарствата доста - особено първия път
*

DIDON
аз съм при Д-р Владимиров и сменихме лекарствата. Аз имах от касата от миналогодишната програма лекарства, които ми стигнаха за три дни /при мен дозата беше голяма/ и после продължихме с други. А за коментарите му - ако не го питаш конкретни въпроси нещо не казва.

Благодаря на всички за куража!
*
DIDON
Забравих - може да замениш ползваните от тях инжекции с тези, които си взела от касата.
*
 Аз също съм при Владимиров, бях на Гонал,после ми включи и Мерионал,споко,той си знае работата.
 За съжаление моя първи опит приключи неуспешно и днес ми дойде.Включвам се в групичката на неуспелите,но дай боже УСПЕЛИ на септември.
*
Дидон,много стиснати палци от мен!
Успех на всички момичета в процедура! :blowingdust:
*
Благодаря ви ,момичета за отговорите.Ако стане така както ми описвате ще е супер...Аз да не си правя сметки без кръчмаря,но на мен са ми отпуснали 37 Фестимона.За сега бия почетири на ден,би трябвало да ми стигнат точно/пупупу/.Иначе Декапептил ще доплащам,че както знаете отпускат само по7.

Сега да кажа нещо за всички ,които са си взели или очакват да си вземат протоколите и са от София.Да знаете,че в клиниката на Щерев има аптека и за един ден изпълняват протоколите.За Декапептила,ако са ви 7 ампули се доплаща само 25,60.Разликата не идва от там,че го продават по-скъпо,а защото от касата отпускат по-малко пари/заблудени от Диферелина,който се е изписвал преди.Поне така така ми обясниха...