0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Трети аборт-помогнете!!!
« Отговор #60 -: Май 16, 2008, 09:48:47 am »
МОМИЧЕТА МИСЛЯ ЧЕ ОТКРИХ ПРИЧИНАТА за абортите ми!
Вчераполучих и-мейл от доц Конова.Имаше едно безплатно изследване, което бях забравила за тромбоцитно-левкоцитни агрегати(ТЛА).Мисля че го наричат още тромбофилия.
Там нещата не са наред при мен.ТЛА са ми значително повишени,а това води до повишена съсирваемост на кръвта и последващо нарушаване на плацентарната циркулация,дължаща се на засилената активност на лимфоцитите.Това според доц Конова е причина за неуспешните и бременности.Назначила ми е аспирин протект преди и по време на следваща бременност,както и Fraxiparin, i Imunovenin по време на бременността.
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
« Отговор #61 -: Май 16, 2008, 09:54:51 am »
МОМИЧЕТА МИСЛЯ ЧЕ ОТКРИХ ПРИЧИНАТА за абортите ми!
Вчераполучих и-мейл от доц Конова.Имаше едно безплатно изследване, което бях забравила за тромбоцитно-левкоцитни агрегати(ТЛА).Мисля че го наричат още тромбофилия.
Там нещата не са наред при мен.ТЛА са ми значително повишени,а това води до повишена съсирваемост на кръвта и последващо нарушаване на плацентарната циркулация,дължаща се на засилената активност на лимфоцитите.Това според доц Конова е причина за неуспешните и бременности.Назначила ми е аспирин протект преди и по време на следваща бременност,както и Fraxiparin, i Imunovenin по време на бременността.
*
« Отговор #62 -: Май 16, 2008, 18:14:27 pm »
Радвам се, че се е стигнало до някъде.  :balk_46:

Става въпрос за PLA, нали? И при мен са повишени.
Как ти е генетичният пакет за тромбофилия (V Laiden, Protrombin, MTHFR, PAI)? Според мен двете имат някаква връзка :ask:

Дали доц. Конова ти обясни защо включва Имуновенина, при мен го няма :balk_160:
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #63 -: Май 16, 2008, 18:53:15 pm »
Хубаво е че се изясняват причините. И при мен излязоха силно повишени тези ТЛА. Май нямат пряка връзка с тромбофилията, въпреки че и при двете има повишена склонност към кръвосъсирване и често/но не винаги/се комбинират. При мен има и мутация на фактор V Лайден от тромбофилията. Терапията е сходна. И аз имам Аспирин, Фраксипарин и Имуновенин. Имуновенина е заради повишени антифосфолипидни антитела, които имам в допълнение/и те повишават съсирването на кръвта/.
« Отговор #64 -: Май 16, 2008, 23:11:11 pm »
Скъпа,радвам се,че поне си научила причината за абортите-сега поне знаеш причината и това е важното.Аз преди 1 месец направих втори спонтанен.След първия реших,че е просто случайност и не съм ходила на никакви изследвания,но сега като се случи пак съм решила да отида при доц.Конова и да търся причината,защото такава определено има.Въпреки,че лекарите в моя малък и забутан град ми казват,че никой не може да ми каже причината и да не ходя никаде,аз знам и усещам че доц.Конова ще ми помогне.ДАНО СКОРО ВСИЧКИ НИЕ ДА ИМАМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦА!!!
« Отговор #65 -: Май 17, 2008, 10:37:50 am »
Рая, радвам се, че най-сетне имаш причина! :D Наистина нарушения в кръвоснабдяването на плацентата биват причина за спонтанни аборти. Чудя се при самите аборти не я ли гледат плацентата - трябва да се виждат тези нарушения? А хемостаза май се казваше (фибриноген, протромб. време и подобни) - как са ти?

Успех!

П.С. аспиринът си е направо задължителен, за всеки случай.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #66 -: Май 17, 2008, 14:03:40 pm »
Благодаря на всички за подкрепата!Сега наистина се надявам и силно вярвам че следващият път всичко ще е наред-ДО КРАЯ!
Относно генетичните нямам проблеми там.Сега остана хромозомния анализ.
Също така изследвах Естрадиол на 14-сти ден от цикъл,и ми беше доста нисък.Някой знае ли за какво точно отговаря този хормон?И може ли да създаде проблеми?
И още нещо необичайно-от 2 дни имам леко зацапване,не е точно кървене,а едно кафеникаво.До сега не ми се е случвало по това време на МЦ?!не пия противозачатъчни или хормонални препарати.По скоро се чудя дали е възможно да съм в овулация и да е от това :ask:
« Отговор #67 -: Май 17, 2008, 14:44:36 pm »
Рая доколкото знам,понеже съм правила 2 месеца фоликулометрия,лекарят тогава ми е казвал,че някои жени,когата са в овулация имат слабо зацапващо кървене или по-обилен секрет от влагалището,или слаби болки долу ниско в ляво или днясно на корема.Лично аз не съм имала кървене,но винаги,когато съм в ову имам леки болки.Така,че ти можеш да провериш кото си купиш от аптеката тестове за овулация или се консултирай с лекар.
*
« Отговор #68 -: Май 17, 2008, 15:56:54 pm »
Рая, относно естрадиола съм ти писала по-долу. Нисък естрадиол непосредствено преди ову - вероятност за некачествена яйцеклетка. Освен, ако дължината на цикъла за този месец ти е по-различна от 28-29 дни... Но предполагам това се следи.

Относно зацапванията по средата на цикъла. И при мен се е получавало преди доста години. Казвали са ми, че понякога се получава и не е нещо притеснително..., но наистина си е най-добре проследяващият ти лекар да ти каже защо.

Прогестерон пусна ли на 7-ия ден след ову-то?

Теди, благодаря ти за толкова ясните отговори!

FreshBreeze, и на теб!

При мен се комбинират повишени тромбоцитно-левкоцитни агрегати и хомозиготно носителство на 4G/4G на PAI от генетичните за тромбофилия. Онзи ден ме "светнаха", че трябва да направя протробминово време PT и APTT. За фибриноген не знаех... Но това защото трябваше да проверя едни стари антитела. Днес пак в тяхна връзка ми споменаха и имуновенин... А защо така?! Нещо май не съм се представила добре... Простете ми отклонението, моля.

Рая, моля те, сподели, ти слабичка ли си като фигура?

« Отговор #69 -: Май 17, 2008, 16:10:16 pm »
ако е минала вече ову, зацапването може и да е от нисък прогестерон.
« Отговор #70 -: Май 17, 2008, 18:20:50 pm »
Първо към Fresh Breeze-не съм правила хомеостаза,дори незнам какво представява.
Ognyana, по принцип цикъла ми е 35 дни.Но вероятно съм оцелила овулацията,ако съдя по зацапването.Прогестерон ще изследвам на 23-тия ден,тоест на 23.05.Също ме посъветваха да си пусна с прогестерона и пролактин на същия ден,но незнам защо.
А относно теглото ми,доста съм слаба 45кг,на ръст 165см.Винаи съм била така.Даже мислех че имам проблем с щитовидната жлеза и ходих на ехография, но се оказа че всичко си е както трябва.Защо, какво отношение има теглото?
*
« Отговор #71 -: Май 18, 2008, 23:20:17 pm »
...Защо, какво отношение има теглото?

Да ти кажа, честно, не знам. Имам си някакви мои бла-бла обяснения. Преди време не се хранех много добре, отслабнах, комбинация със стрес, макар че сега си възвърнах моето тегло и не мога да се оплача от стрес... Но си мислех, да не съм "счупила" нещо в организма си и да не синтезирам както трябва някои важни за бременността хормони... При мен прогестеронът май си върви по-нисичък, естрадиолът, засега ми е противоречив...
Дали някой не знае нещо повече по въпроса??? Възможно е да е отклонение, а може и да не е, кой знае  :ask:
« Отговор #72 -: Май 20, 2008, 19:40:36 pm »
Много ме мъчи един въпрос.Дали ще се наложи да лежа при следваща бременност?
Дали ще мога да ходя на работа? въпреки че работата ми е много лека и неизморителна, и не се налага да стоя права?Моля,ако има момичета с моя проблем да пишат!
« Отговор #73 -: Май 20, 2008, 20:13:32 pm »
и моята работа не е изморителна, не стоя права, но предпочитам да съм в болнични, което не означава, че ще лежа, но просто когато имам нужда от почивка да си почина по всяко време, не искам да рискувам излишно. Работя с доста деца. Те често боледуват и не искам за съм в контакт с вируси
« Отговор #74 -: Май 20, 2008, 23:00:50 pm »
Да,от тази гледна точка е по добре наистина.Но аз имам още няколко месеца почивка преди да спрем да се пазим,така че ще поработя и лятото,пък като се стигне до та ще му мисля.Предните пъти лежах, почивах си,почти не излизах,дори бях занемарила домашната работа,но въпреки това всичко приключи,независимо от мойте усилия.Затова си мисля,че ако ще става,ще става,ако не...безсилна съм!
Чух за едно момиче на същата терапия,което е лежало през почти цялата бременност,че и в болница е стояла,затова се поуплаших.
« Отговор #75 -: Май 21, 2008, 17:40:39 pm »
За сьжаление и да лежиш и да не лежиш все тая.
Аз при  парвата ми бременност несам се пазила изобщо и тежко сам вдигала и накрая всичко добре мина.
А после сам и лежала и какво ли не , като не е наред плода сардечната деиност спира. Разликата е в това че ако не пазиш покои организма ти прави спонтанен аборт в по малка седмица и е по бесопасно, отколкото да лежиш и после да трябва да ходиш да те чистат в болницата.

« Отговор #76 -: Май 21, 2008, 17:44:53 pm »
В испания не препорачват в парвите месецида се лежи. Казват че може да водиш нормален начин на жиот. 
« Отговор #77 -: Май 22, 2008, 00:13:57 am »
Наистина маи не е от значение.Само се депресираш от висенето вкъщи.И без това ни измъчват хиляди "дали"!Ако само стоим без да правим елементарни неща ще се побъркаме!Поне аз.
Естествено без излишно натоварване :wink:
Имам една позната която е бременна в 5-тия месец и ходи на аеробика рдовно.
« Отговор #78 -: Май 22, 2008, 09:49:25 am »
А губила ли е бебе?
« Отговор #79 -: Май 22, 2008, 19:34:59 pm »
Гинеколога ми, ми  разказа история за една негова пациентка, която след 9 спонтанни аборта си осиновила бебче и на 10 бременност си мислела че ще я изгуби сащо. В крайна сметка не обьрнала никакво внимание на бременоста си , защото била заета с осиновеното бебче. Познайте какво се случило след 9 месеца ?
 Тя не е имала и вазможност да лежи. :)