0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: За риска до 12 г.с
« Отговор #40 -: Юли 18, 2008, 13:27:21 pm »
На мен ми изписаха Утрогестан и Но-шпа и сега съм в 9г.с. и засега съм добре.Мерси за хубавите думи късмет и на теб  :bighug: :crossfingers:
И на мен ми изписасха Утрогестан и обезболчващи и ме пратиха вкъщти да лежа за задържане. Въпреки ,че след толкова кръв каде изтече незнам дали щте се получи.
 :(
Да трябва да лежиш повече :balk_125:даже има жени които изкарват цялата си бременност на легло!Дано всичко да се оправи късмет  :crossfingers: :balk_103:

*
« Отговор #41 -: Юли 18, 2008, 14:12:52 pm »
Момичета преди да ви изпишат Утрогестана правили ли са ви изследвания на прогестерона?
*
« Отговор #42 -: Юли 18, 2008, 15:53:10 pm »
 Kylie на мен като ми изписаха дуфастона когато имах зацапване не ми правиха изследвания на прогестерона,след това прокървях по-сериозно и ми предписа прегнил 5000(пак без изследване) и след като си сложих прегнила на следващия ден загубих бебчо....и аз много се питах как така без да изследват нивото на хормониа ти го изписват...ама....понякога си мисля даже че това е причинило аборта,макар че док каза че не е възмижно.......незнам може да е било просто чиста случайност....но ако ще приемаш нещо такова-пусни си изслдвания ,моля те !!!
*
« Отговор #43 -: Юли 18, 2008, 16:21:04 pm »
БеБеНцЕ пуснах си го и след 2 часа отивам за резултатите  :? Много се притеснявам, преди около 3 седмици беше 13.5 незнам колко е но лекарката ми каза, че бил в на границата. Предполагам че се е покачил но да видим  :? Тогава тя ми изписа Дуфастон, но понеже никога досега не съм взимала каквито и да е хапчета, реших, че и без него ще мина ..... но незнаех, че съм бременна  :?
« Отговор #44 -: Юли 18, 2008, 17:38:31 pm »
Не е задължително да се изследват хормони за да се назначат допълнително. Почти всеки лекар изписва Прогестерон при кървене или заплашващ аборт. Недостигът му може да е фатален в първия триместър, докато излишъкът не вреди. "Прегнил" е ЧХГ, следователно и той не може да навреди на бременността.
« Отговор #45 -: Юли 18, 2008, 17:40:50 pm »
Момичета преди да ви изпишат Утрогестана правили ли са ви изследвания на прогестерона?
И на мен сега не са ми го правили, но доктора казва че може да помогне.
Благодаря Blue angel и на теб ти желая съштото :crossfingers: :bighug:
« Отговор #46 -: Юли 19, 2008, 13:37:20 pm »
И на мен не са ми правили такива изследвания,но предполагам че щом ми го е изписала докторката трябва да помогне,а не да навреди.Сега съм в 10г.с.и да чукна на дърво съм добре,даже докторката ми каза,че лекарствата ще трябва да ги пия до 4 месец!  :balk_103:

*
« Отговор #47 -: Юли 19, 2008, 13:55:05 pm »
До 13г.с. съм била на Утрогестан-прогестерон не ми е изследван.
« Отговор #48 -: Юли 19, 2008, 18:27:26 pm »
До тогава се проявяват генетични аномалии, ако има такива и също плода все още не е закрепен и няма образувана плацента...! Мисля, че затова определят риска до тази седмица, след това бебчо се закрепва и няма такъв риск...
Иначе за Прогестерона, почти всички доктори го изписват при кървене, без да правят изследвания, от него както и от Утрогестан и Прегнил не може да се изхвърли плода, те са за задържане...
а кървенето може да има много причини, аз имах един мисед аборт, вследствие на гент. малформации и след 7 месеца забременях, като в началото пак имах кървене и пих съотв. хормонални хапове. Хареса ми едно обяснение на докторка от Майчин Дом за кървенето; "...в някои случаи плода е още малък и не заема изцяло матката, а тя от своя страна започва да се разтяга и уголемява, вследствие на което се получава отделяне на лигавицата, която се изхвърля под формата на кафенива или тъмна кръв..."

При мен всичко отмина, кръвотечението спря в 4 месец, а сега вече съм в седми! Успех на всички!
Намерението в сърцето на човека е като дълбока вода; но разумен човек ще го извади.
« Отговор #49 -: Юли 20, 2008, 10:59:58 am »
И на мен кървенето беше за период от 2-3 дена и лекарката ми каза,че вероятно е стара кръв,която се изчиства от организма,но причини може да има много може да кървиш много и пак да е всичко наред с бебчо просто зависи каква област е обхванало кървенето и каква е причината за това!Горе главата на всички момичета нямя да се предавате надежда винаги има! :balk_602:

« Отговор #50 -: Юли 20, 2008, 18:55:55 pm »

а кървенето може да има много причини, аз имах един мисед аборт, вследствие на гент. малформации
Какво изследване са ти правили за да разберат че е имало аномалии и в кои месец е бил miseda?
Извинявай ама за коя садмица говориш по горе?
« Отговор #51 -: Юли 20, 2008, 19:06:35 pm »
 Та нали мисид значи че е липсвал плод имало е само сак на какво са правили изследване :аск:
*
« Отговор #52 -: Юли 20, 2008, 23:01:16 pm »
Та нали мисид значи че е липсвал плод имало е само сак на какво са правили изследване :аск:
Това е кухо яйце.
Мисед-значи мъртав плод.
« Отговор #53 -: Юли 27, 2008, 00:03:20 am »
Цитат
Какво изследване са ти правили за да разберат че е имало аномалии и в кои месец е бил miseda?
Извинявай ама за коя садмица говориш по горе?

Ами аборта беше в 8 седмица. От изследванията, микробиология се видя че нямам възпаление, а иначе плода беше спрял да се развива, вследствие на което ми казаха, че след като няма възпаление и пр. се дължи на ген. несъвместимост.
Намерението в сърцето на човека е като дълбока вода; но разумен човек ще го извади.
« Отговор #54 -: Юли 27, 2008, 10:17:24 am »
Миссед значи задържан аборт - т.е. плода е мъртъв, но не се изхвърля от организма, както при спонтанния аборт. Аз съм имала един мисед, имах кафяво течение, но никакви болки и контракции на матката. Като ме прегледаха на видеозон, тогава видяха липсата на сърдечна дейност и се наложи кюретаж от лекар
*
« Отговор #55 -: Юли 27, 2008, 22:06:18 pm »
Ами аборта беше в 8 седмица. От изследванията, микробиология се видя че нямам възпаление, а иначе плода беше спрял да се развива, вследствие на което ми казаха, че след като няма възпаление и пр. се дължи на ген. несъвместимост.
Генетична грешка или генетична несъвместимост?
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #56 -: Юли 28, 2008, 10:55:56 am »
При един от мисидите ми бях някъде там 8 9г.с. и плода го взеха да го изследват. Аз първоначално разбрах ,че щте търсят генетични аномалии, но в последствие ми казаха че такова изследване няма как да се направи. Ако някой знае нешто повече за изследване за генетични аномалии на ембриони до 12 г.с. нека да сподели.
*
« Отговор #57 -: Юли 28, 2008, 11:05:26 am »
Само предполагам. Че е вид цитогенетично изследване за установяване на хромозомни/генетични аномалии - от типа на тризомия 21/Синдром на Даун, както и на хромозомите 13, 15, 16, 17, 18, 22, X и Y. Както и за установяване на хромозомни транслокации, което може да е причина за "репродуктивни неудачи".
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #58 -: Юли 31, 2008, 21:29:04 pm »
Цитат
Генетична грешка или генетична несъвместимост?

Генетична аномалия. Доктора ми обясни, че става несъвместимост м/у моя ген. материал и на мъжа ми, в случая, като всеки път е различно и много рядко се повтаря.
« Отговор #59 -: Август 12, 2008, 20:58:05 pm »
Здравейте!Аз също претърпъх 2 мисед аборт преди 5 дена и бях в 12г.с.Също ми обесниха,че плода е спрял да се развива,че се получава малформация!Много съм разтроена,но какво да се прави ще трябва да отида да си направя генетични изследвания.Ако някой може да ме насочи какви и къде да ми пише! :balk_145: :balk_173: