Аси и Таурус,
много ви благодаря за похвалите и подкрепата!
Анета,
Миша се обръща самостоятелно на всички посоки от скоро, от около 5-6 дни, т.е. малко преди да навърши 4 месеца. Интересното е, че сама от гръб се обръща по корем, а после и е трудно и не винаги успява да се обърне обратно по гръб, започва едно мъчене, ама аз съм лоша и я оставям да се мъчи,
то точно така преборихме хипотомията - с тормоз. Е, по някой път и помагам,
не съм такъв садист.
Ако знаех как качвате снимки тук, щях да пусна да и видите измъчената физиономийка. Така че, конкретно на въпроса ти - на 4 месеца започна да се обръща.
Пак от една седмица започна да гука.
Вилимили,
абе тя много бързо наддава твоята Йоана. Кви 6кг! Миша е далече, а гледам, че Йоана е само с 8дни по-голяма. Миша се роди 1650 и 43см в 35та г.с. Но пък ние с баща и си я харесваме - тя си ни е
стройна мацка!
Последно, на 23.06. беше 4000г, 55см. Кво ще кажете, манекенка, а?
И ние ще ходим на ортопед идната седмица, но просто така, аз искам профилактично да си я заведа, да съм спокойна.
Ние не се притесняваме, че си е дребна. Та в края на краищата, детето си е съвсем здраво и нормално, просто е дребно. Това не е проблем!
Обаче, иди, че обяснявай на свекърва ми! Тя постоянно ме пита колко трябвало да наддава, колко трябвало да яде, теглото и в норма ли било?
Да му се не види! Казах и, че не можеш да вкараш едно недоносено дете в някакви норми и, че
не ме интересуват норми! Колкото - толкова!
Теоха,
виж сега, мила.
НЕ ТИ Е НЕДОНОСЕНО ДЕТЕТО! НЕ Е!
Не знам в коя болница си родила и кои са тия велики лекари, които са ти го втълпили.
Според книгата на проф. д-р Лиляна Трифонова, твоето дете е с ниско тегло, но НОРМАЛНО ИЗНОСЕНО.
За недоносени се считат децта, родени преди 36та г.с.
Деца с ниско тегло са родените с тегло под 2500г.
В много случаи едно дете може да бъде едновременно недоносено и с ниско тегло.
Друг път ще ти пиша за храненето, че сега нямам време.
А, да не си помислиш, че те гоня от темата, не бе, пиши тук при нас.
Само исках да те успокоя.