Според мен темата е много хубава и полезна. Моята бебка също се роди 3-4 седмици по рано. Съвсем в началото на 9 месец. На килограми беше 3 330гр, но си поседя в кувиоз 10 дни заради дробчетата. Изписаха ни 3 300гр. Въпреки десетте дни в които бяхме разделени се научихме да се кърмим. Оставяла съм я да суче на пойскване в началото, после тя изгради сама режима си. Къпането и последното за нея хранене бяха вечер в 8, след това се будеше в 4 сутринта. Педиатърката и по мен е мрънкала, че това не може да е така, но за мен детето си знае най-добре. Опитах да и угодя, събудих я два три пъти в 10 да яде пак и резултата беше будни и ревящи цяла нощ.
От тогава просто казвах, че лягаме в 11 и ставаме чак в 8 да ядем и въпроса приключваше. Родителя преценява за момента състоянието на детето си. Малката сама измести храненето си от 4 в 6, 7 и сега закусваме чак в 8.
А за причината няма да обяснявам, защото ще се ядосам и ще напиша куп глупости.
Само съвет, дори да дадете 200лв да ви следят на частно, моля разчитайте си сами изследванията и си назначавайте сами микробиология и лечение.
Същност ще напиша, досега не съм писала май, ще е добре да се знае.
Записах се при доктор Янкова в 1 АГ. Позната на моя роднина и според мен много добър лекар. Да но месец октомври жената излезе отпуска до края на декември.
Прехвърлиха ме при доктор Семерджиева. Млада девойка. По принцип бях на мнение че след като съм си платила 200 лв за избор на лекар е редно аз да си го избера, но както и да е. Поне терминът ми беше 8 януари се разбрахме за раждането да си се обадя на Янкова. В края на 8 месец докторката ме прегледа, каза че съм с контракции, изписа ми Полижинакс профилактично и ме изпрати по живо по здраво. Разбрахме се да се видим след една седмица. Изследванията са ми били лоши, но никой не се е сетил да ми пусне микробиология. Е следващата седмица и звънях и тя реши че няма да слезе, щото ме гледала миналата седмица
. След 2 дни ми се спука мехура.
Отидох да родя при който и да е, паднах се при доктор Петров, който се държа страшно арогантно. Сравни ме буквално с ромите, и 15 минути недоумяваше как след инсеминация и 3 години стерилитет мога да се следя в кварталната поликлиника.
Да не говорим че съм нямала и изследвания някъкви. След като изслушах господина и ми отвързаха тумбака от коланите за тоновете, му казах да се постарае да извади детето ми живо и естествено му върнах въпроса защо с дадените ми двеста лв в тази болница аз чувам това?
Естествено всичко се промени мигновенно....
През 13 дневния ми престой чувах само и единствено, че аз съм виновна.
Изписаха ни на бъдни вечер и беше грехота да се разправям на този празник.
Благодаря на докторите и персонала на тази болница, че направиха раждането на моето дете най-големият ми десет дневен кошмар.