Здравейте, милички!
Спешно се нуждая от съвет, защото от 2 часа само рева и ще се побъркам вече! Та въпроса ми е: до колко рентгеновата снимка вреди при евентуална бременност? Преди около 2 часа ми правиха такава на зъбите, и аз от притеснения за тях забравих, че ми закъснява, и че е противопоказен рентген при бременност. А докторката ме попита чак след като снимката беше направена... И сега? Ако съм бременна? Много ли е опасно?
Извинявам се, ако въпроса ми не е за тази тема, но не знам къде да го задам.
Първо се успокой! И недей да ревеш няма да върнеш времето. Тъпата ти зъболекарка е длъжна да те пита преди снимката!
Отговора на въпроса ти: да, облъчването е опасно! Колкото и краткотрайно и не цялостно да е. Стискам ти палци първо да е станало:) и второ ако е станало всичко да е наред!
Мили момичета, по този повод искам да ви кажа следното: Ако можете да избегнете рентгенови снимки правете го. Когато се налага да правите такава казвайте, че очаквате да сте бременна, лекарите ще преценят дали да я направят.
Казвам всичко това, защото знам за какво говоря: Работата ми сама по себе си не е свързана с лъчение, но за да влезна в зона където има лъчение подписвам декларация, че ако по случайност съм бременна и нещо се случи, отговорността си е моя!
Разбира се не е същото като една рентгенова снимка, но все пак не збаравяйте да го кажете!
Веси мила, както казах, не се шашкай, спри да мислиш за това! Просто запомни за друг път, когато лекарят забрави, кажи го ти!
Стискам палци всичко да е ОК с теб:)